TARİŞ hakkındaki iddialar asılsız çıktı

GÜNDEM 01.03.2017 - 08:57, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

TARİŞ hakkındaki iddialar asılsız çıktı

TARİŞ Üzüm Birliği yönetimi hakkındaki "bir bankaya 10 milyon TL’nin üzerinde haksız kazanç sağlandığı ve birliğin bu miktarda zarara uğratıldığı, ayrıca üreticilere motorin dağıtımında ve bir takım işlemlerden haksız kazanç sağlandığı" yönündeki iddialar asılsız çıktı.
TARİŞ Üzüm Birliği yöneticileri hakkında "Bir bankaya 10 milyon TL’nin üzerinde haksız kazanç sağlandığı ve Birliğin bu miktarda zarara uğratıldığı, ayrıca üreticilere motorin dağıtımında ve bir takım işlemlerden haksız kazanç sağlandığı" suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayetlerle ilgili Savcılık, takipsizlik kararı verdi.   10 MİLYONLUK HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI ASILSIZ   Tazminatsız olarak işten atılmış bir çalışanın basına da yansıyan yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan üç farklı savcı tarafından ayrı ayrı başlatılan soruşturmalar sonucunda, iddiaların tümünün asılsız olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararları verildiği öğrenildi.   KAMU ADINA KOVUŞTURMAYA GEREK DUYULMADI   Savcılık kararında; şikayete konu bankacılık işlemleri nedeniyle kurumun herhangi bir zararının bulunmadığı, dolayısıyla TARİŞ Üzüm Birliği yöneticilerinin görevi kötüye kullandığı iddialarının doğru olmadığı tespitinde bulunularak "Şikayetçinin daha önce birliğin Saruhanlı Kooperatifinde çalışmakta iken işten çıkarıldığı, bu nedenle birlik aleyhine işe iade davası açtığı, birlikle arasında husumet bulunduğu, şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair, soyut iddiadan başka somut, yeterli, elverişli, yasal takip amacına uygun, herhangi bir delil elde edilemediğinden olaydan dolayı kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı" belirtildi.   DiĞER İKİ İDDİA DA ASILSIZ ÇIKTI   Öte yandan motorin dağıtım ihalesinde usulsüzlük yapıldığı ve birlik yöneticilerinin birtakım işlemlerden haksız çıkar sağladıkları iddiaları da asılsız çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının tamamladığı soruşturma sonucunda, Birlik Yönetim Kurulu üyelerinin görevi kötüye kullandıklarının ve Kooperatifler kanununa aykırı davrandıklarına ilişkin bir eylemlerinin bulunmadığı tespit edilerek takipsizlik kararı verildi. Ayrıca yine yöneticiler hakkında haberleşmenin engellenmesi hakkındaki suç duyurusu da takipsizlikle sonuçlandı. Böylelikle TARİŞ Üzüm Birliği hakkında İzmir'de üç ayrı Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu da takipsizlikle sonuçlanmış oldu.
TARİŞ Üzüm Birliği yönetimi hakkındaki "bir bankaya 10 milyon TL’nin üzerinde haksız kazanç sağlandığı ve birliğin bu miktarda zarara uğratıldığı, ayrıca üreticilere motorin dağıtımında ve bir takım işlemlerden haksız kazanç sağlandığı" yönündeki iddialar asılsız çıktı.

TARİŞ Üzüm Birliği yöneticileri hakkında "Bir bankaya 10 milyon TL’nin üzerinde haksız kazanç sağlandığı ve Birliğin bu miktarda zarara uğratıldığı, ayrıca üreticilere motorin dağıtımında ve bir takım işlemlerden haksız kazanç sağlandığı" suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikayetlerle ilgili Savcılık, takipsizlik kararı verdi.

 

10 MİLYONLUK HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI ASILSIZ

 

Tazminatsız olarak işten atılmış bir çalışanın basına da yansıyan yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan üç farklı savcı tarafından ayrı ayrı başlatılan soruşturmalar sonucunda, iddiaların tümünün asılsız olduğu gerekçesiyle takipsizlik kararları verildiği öğrenildi.

 

KAMU ADINA KOVUŞTURMAYA GEREK DUYULMADI

 

Savcılık kararında; şikayete konu bankacılık işlemleri nedeniyle kurumun herhangi bir zararının bulunmadığı, dolayısıyla TARİŞ Üzüm Birliği yöneticilerinin görevi kötüye kullandığı iddialarının doğru olmadığı tespitinde bulunularak "Şikayetçinin daha önce birliğin Saruhanlı Kooperatifinde çalışmakta iken işten çıkarıldığı, bu nedenle birlik aleyhine işe iade davası açtığı, birlikle arasında husumet bulunduğu, şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair, soyut iddiadan başka somut, yeterli, elverişli, yasal takip amacına uygun, herhangi bir delil elde edilemediğinden olaydan dolayı kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı" belirtildi.

 

DiĞER İKİ İDDİA DA ASILSIZ ÇIKTI

 

Öte yandan motorin dağıtım ihalesinde usulsüzlük yapıldığı ve birlik yöneticilerinin birtakım işlemlerden haksız çıkar sağladıkları iddiaları da asılsız çıktı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının tamamladığı soruşturma sonucunda, Birlik Yönetim Kurulu üyelerinin görevi kötüye kullandıklarının ve Kooperatifler kanununa aykırı davrandıklarına ilişkin bir eylemlerinin bulunmadığı tespit edilerek takipsizlik kararı verildi. Ayrıca yine yöneticiler hakkında haberleşmenin engellenmesi hakkındaki suç duyurusu da takipsizlikle sonuçlandı. Böylelikle TARİŞ Üzüm Birliği hakkında İzmir'de üç ayrı Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu da takipsizlikle sonuçlanmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.