Türk, “ÇİFTÇİLİK ULVİ MESLEKLERDENDİR”

DİĞER 14.05.2018 - 10:24, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk, “ÇİFTÇİLİK ULVİ MESLEKLERDENDİR”

14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA KUTLAMA MESAJI YAYINLAYAN ALAŞEHİR ÜZÜM SULAMA BİRLİĞİ VE ZİRAAT ODASI BAŞKANI NECDET TÜRK, “YEDİĞİMİZ HER EKMEKTE, İÇTİĞİMİZ HER ÇORBADA, GİYDİĞİMİZ HER KIYAFETTE ÇİFTÇİMİZİN HAKKI VE ALIN TERİ VARDIR.”DEDİ.
Tarımsal üretimin hiçbir ülkenin, milletin asla vazgeçemeyeceği bir sektör olduğunu vurgulayan Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, “Çiftçilik insanlık tarihinde en ulvi mesleklerdendir. Çünkü özünde insan odaklı çalışma, üretme, ekmeğini alın terinin her damlasıyla hak etme kaygısı ve çabası vardır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki eğer Türk çiftçisi üretmez ise Türkiye aç kalır."dedi “TARIMDA BÜYÜK AŞAMALAR KAYDEDİLDİ” Türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğunun tarım sektöründe faaliyet gösterdiğini, tarım sektöründe istihdam edilen Türk çiftçisinin son yıllarda atılan adımlarla büyük aşamalar kaydettiğini belirten Türk, “Ülkemizin tarım sektörünün gelişme ivmesini daha da artırabilmesi için, araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem verilmesi, bilim ve teknolojinin sunduğu yeni teknikler kullanılarak daha çok verim ve daha çok üretimin amaçlanması, sulanabilir arazi oranının artırılması ve tarımda çalışanların eğitim düzeyini yükseltecek uygulamalı eğitim projelerinin yaşama geçirilmesi bir zorunluluktur."dedi. “BOL ÜRÜNLÜ VE BOL KAZANÇLI YIL OLSUN” Kutlama mesajında çiftçilerin almış olduğu desteklemelere de değinen Türk “Büyüyen Türkiye'de gelişen tarıma verilen destekleme miktarı; her geçen gün artmaktadır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün Türk köylüsünü ve çiftçisini 'Milletin Efendisi' olarak tanımlamıştır. Tarımda büyük etkisi olan tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı ve mutlu günlerde bol ürün ve kazançlar temenni ediyorum.”sözlerine yer verdi.  
14 MAYIS DÜNYA ÇİFTÇİLER GÜNÜ DOLAYISIYLA KUTLAMA MESAJI YAYINLAYAN ALAŞEHİR ÜZÜM SULAMA BİRLİĞİ VE ZİRAAT ODASI BAŞKANI NECDET TÜRK, “YEDİĞİMİZ HER EKMEKTE, İÇTİĞİMİZ HER ÇORBADA, GİYDİĞİMİZ HER KIYAFETTE ÇİFTÇİMİZİN HAKKI VE ALIN TERİ VARDIR.”DEDİ.

Tarımsal üretimin hiçbir ülkenin, milletin asla vazgeçemeyeceği bir sektör olduğunu vurgulayan Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, “Çiftçilik insanlık tarihinde en ulvi mesleklerdendir. Çünkü özünde insan odaklı çalışma, üretme, ekmeğini alın terinin her damlasıyla hak etme kaygısı ve çabası vardır. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki eğer Türk çiftçisi üretmez ise Türkiye aç kalır."dedi

“TARIMDA BÜYÜK AŞAMALAR KAYDEDİLDİ”

Türkiye nüfusunun büyük bir çoğunluğunun tarım sektöründe faaliyet gösterdiğini, tarım sektöründe istihdam edilen Türk çiftçisinin son yıllarda atılan adımlarla büyük aşamalar kaydettiğini belirten Türk, “Ülkemizin tarım sektörünün gelişme ivmesini daha da artırabilmesi için, araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem verilmesi, bilim ve teknolojinin sunduğu yeni teknikler kullanılarak daha çok verim ve daha çok üretimin amaçlanması, sulanabilir arazi oranının artırılması ve tarımda çalışanların eğitim düzeyini yükseltecek uygulamalı eğitim projelerinin yaşama geçirilmesi bir zorunluluktur."dedi.

“BOL ÜRÜNLÜ VE BOL KAZANÇLI YIL OLSUN”

Kutlama mesajında çiftçilerin almış olduğu desteklemelere de değinen Türk “Büyüyen Türkiye'de gelişen tarıma verilen destekleme miktarı; her geçen gün artmaktadır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün Türk köylüsünü ve çiftçisini 'Milletin Efendisi' olarak tanımlamıştır. Tarımda büyük etkisi olan tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı ve mutlu günlerde bol ürün ve kazançlar temenni ediyorum.”sözlerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.