Türk; Tarım türkiye'nin geleceğidir

GÜNDEM 12.05.2017 - 10:16, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Türk; Tarım türkiye'nin geleceğidir

Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Türk, günlük hayatın temel girdilerini sağlayan, ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörünün tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşıdığını, Türkiye'nin ise geleceği olduğunu söyledi.
Alaşehir’in tarımda istihdam edilen insan sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üstünde bir istihdam oranına sahip olduğunu belirten Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk “Bu da gösteriyor ki Alaşehir önemli bir tarım kentidir.  İlçemiz, gerek sanayi gerekse bitkisel ve hayvansal üretim bakımından ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Alaşehir verimli toprakları, iklim ve sulama avantajı ile ülkemiz tarım sektöründe çok önemli pozisyondadır. Özellikle yaş ve kuru üzüm üretiminde tarımın başkenti durumundadır. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konumda olan bu sektörün önemli sıkıntıları mevcuttur. Çiftçilerimiz için çok büyük bir önem arz eden bu sıkıntıların ortadan kaldırılması gerekiyor.”şeklinde konuştu. Başkan Türk mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Alaşehir’imizin olmak üzere, tarımsal üretimin her kademesinde emeği, alın teri ve göz nuru olan, ülkemizin kalkınmasında önemli katkıları bulunan tüm çiftçilerimizin "Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlar, sağlıklı, mutlu, bereketli nice yıllara dileklerimle selam, sevgi ve saygılar sunarım."dedi. Başkan Türk, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nda tertip edeceği kutlama organizasyonu için de yarın Alaşehir'den otobüs kaldırılacağını, programa katılmak isteyen üreticilerin odadan bilgi almalarını istedi.  
Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Türk, günlük hayatın temel girdilerini sağlayan, ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörünün tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşıdığını, Türkiye'nin ise geleceği olduğunu söyledi.

Alaşehir’in tarımda istihdam edilen insan sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üstünde bir istihdam oranına sahip olduğunu belirten Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk “Bu da gösteriyor ki Alaşehir önemli bir tarım kentidir.  İlçemiz, gerek sanayi gerekse bitkisel ve hayvansal üretim bakımından ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Alaşehir verimli toprakları, iklim ve sulama avantajı ile ülkemiz tarım sektöründe çok önemli pozisyondadır. Özellikle yaş ve kuru üzüm üretiminde tarımın başkenti durumundadır. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konumda olan bu sektörün önemli sıkıntıları mevcuttur. Çiftçilerimiz için çok büyük bir önem arz eden bu sıkıntıların ortadan kaldırılması gerekiyor.”şeklinde konuştu.

Başkan Türk mesajında, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Alaşehir’imizin olmak üzere, tarımsal üretimin her kademesinde emeği, alın teri ve göz nuru olan, ülkemizin kalkınmasında önemli katkıları bulunan tüm çiftçilerimizin "Dünya Çiftçiler Günü'nü kutlar, sağlıklı, mutlu, bereketli nice yıllara dileklerimle selam, sevgi ve saygılar sunarım."dedi.

Başkan Türk, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin Ankara Tandoğan Meydanı'nda tertip edeceği kutlama organizasyonu için de yarın Alaşehir'den otobüs kaldırılacağını, programa katılmak isteyen üreticilerin odadan bilgi almalarını istedi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.