TÜRK: ÜRETİCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMİYORUZ

EKONOMİ 12.08.2017 - 11:57, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

TÜRK: ÜRETİCİLERİMİZİ MAĞDUR ETMİYORUZ

Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, sulama sezonu hakkında açıklamalarda bulundu. Türk konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Bu yıl Avşar barajında su stoğunun az olmasından dolayı, sulama sezonunda 45 gün sulama yapılabildi. Normal bir sulama sezonu 75 gün sürmektedir."dedi.
Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin can damarı konumundaki Avşar Barajı, sos veriyor. Bu yıl kurak geçmesi nedeniyle, su tutma kapasitesi istenilen seviyeye ulaşamayan barajdan yaz sulama sezonu sadece 45 gün sürdü. Üzüm Sulama Birliği, üreticileri mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldı. Asgari 75 gün süren yaz sulama sezonu için devreye birliğin pompalarının sokulduğunu belirten Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "Üreticilerimizin mağdur olmamaları için bu yüzden Avşar barajına alternetif yer altı su kuyularını devreye soktuk. Yer altı su kuyularının su seviyeleri yaklaşık olarak 40 metrelerdedir."dedi. "HER ŞEY ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN" Başkan Türk, açıklamasının devamında "DSİ sondaj kuyularını tesis ederken 40 metreye kadar 14 inç. (geniş boru) 40 metre ile 100 metre arası 8 inç. ( dar boru ) kullanmıştır. Kuyu içerisine konulan pompalar ise çok su almak amacı ile büyük pompalar kullanılmış.  Yani mevcut pompaları 40 metreden daha aşağı inmemektedir. Mevcut pompalar sökülüp 40 metreden aşağıya bomlama işlemi yapılarak biraz daha küçük pompalar kullanmak şartı ile saatte 140 ton su alınabilecek su kuyuları haline getirerek çiftçilerimizin su ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bu işlem için her bir kuyu için yaklaşık 20,000 TL civarında masraf etmekteyiz. Her şey üreticilerimiz için."ifadelerini kullandı. "8 POMPA ÇALIŞIR HALE GETİRİLDİ" Birlik Başkanı Türk, "Üreticilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için, sulama alanında Ilgın ve Çakırcaali mahallesine ait bağları sulamak için 3 kuyu, Delemenler, Hacıaliler, Subaşı, Üzümlü, Yeşilyurt, Sobran ve Bağlıca mahalleleri arazilerini sulamak için 8 kuyu bomlama işlemi yapılarak kuyular çalışır hale getirildi.. Ayrıca Hacıaliler ve Subaşı Mahallesi bağlarını sulamak için bir adette sondaj kuyusu açılarak çiftçilerimizin menfaatine sunuldu. Su kuyularıyla alakalı çalışmalarımız devam etmekte ve bu yıl için 5 kuyuyu daha aktif hale getirip, amacımız kuraklığa karşı birliğe ait kuyuların tamamının çalışır hale getirilmektir."şeklinde konuştu.  
Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, sulama sezonu hakkında açıklamalarda bulundu. Türk konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Bu yıl Avşar barajında su stoğunun az olmasından dolayı, sulama sezonunda 45 gün sulama yapılabildi. Normal bir sulama sezonu 75 gün sürmektedir."dedi.

Alaşehir ve Sarıgöllü üreticilerin can damarı konumundaki Avşar Barajı, sos veriyor. Bu yıl kurak geçmesi nedeniyle, su tutma kapasitesi istenilen seviyeye ulaşamayan barajdan yaz sulama sezonu sadece 45 gün sürdü. Üzüm Sulama Birliği, üreticileri mağdur etmemek için gerekli tedbirleri aldı. Asgari 75 gün süren yaz sulama sezonu için devreye birliğin pompalarının sokulduğunu belirten Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "Üreticilerimizin mağdur olmamaları için bu yüzden Avşar barajına alternetif yer altı su kuyularını devreye soktuk. Yer altı su kuyularının su seviyeleri yaklaşık olarak 40 metrelerdedir."dedi.

"HER ŞEY ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN"

Başkan Türk, açıklamasının devamında "DSİ sondaj kuyularını tesis ederken 40 metreye kadar 14 inç. (geniş boru) 40 metre ile 100 metre arası 8 inç. ( dar boru ) kullanmıştır. Kuyu içerisine konulan pompalar ise çok su almak amacı ile büyük pompalar kullanılmış.  Yani mevcut pompaları 40 metreden daha aşağı inmemektedir. Mevcut pompalar sökülüp 40 metreden aşağıya bomlama işlemi yapılarak biraz daha küçük pompalar kullanmak şartı ile saatte 140 ton su alınabilecek su kuyuları haline getirerek çiftçilerimizin su ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Bu işlem için her bir kuyu için yaklaşık 20,000 TL civarında masraf etmekteyiz. Her şey üreticilerimiz için."ifadelerini kullandı.

"8 POMPA ÇALIŞIR HALE GETİRİLDİ"

Birlik Başkanı Türk, "Üreticilerin ihtiyaçlarına cevap vermek için, sulama alanında Ilgın ve Çakırcaali mahallesine ait bağları sulamak için 3 kuyu, Delemenler, Hacıaliler, Subaşı, Üzümlü, Yeşilyurt, Sobran ve Bağlıca mahalleleri arazilerini sulamak için 8 kuyu bomlama işlemi yapılarak kuyular çalışır hale getirildi.. Ayrıca Hacıaliler ve Subaşı Mahallesi bağlarını sulamak için bir adette sondaj kuyusu açılarak çiftçilerimizin menfaatine sunuldu. Su kuyularıyla alakalı çalışmalarımız devam etmekte ve bu yıl için 5 kuyuyu daha aktif hale getirip, amacımız kuraklığa karşı birliğe ait kuyuların tamamının çalışır hale getirilmektir."şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.