UÇGUN’DAN HALK EĞİTİMİ KURSLARINA ZİYARET

EĞİTİM 07.03.2019 - 09:42, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

UÇGUN’DAN HALK EĞİTİMİ KURSLARINA ZİYARET

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursları, Kaymakam Abdullah UÇGUN ve Eşi Duygu UÇGUN tarafından ziyaret edildi.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Nakış, El sanatları, Giyim Üretim Teknolojisi ve Kat’ı Sanatı kurslarını ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam UÇGUN’a Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez de eşlik etti. Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslar Kaymakam Abdullah UÇGUN ve Eşi Duygu UÇGUN tarafından ziyaret edildi. Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Nakış, El sanatları, Giyim Üretim ve Kat’ı Sanatı kurslarını ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam UÇGUN’a Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez eşlik etti. Kurslarda inceleme yapan Kaymakam UÇGUN, Halk Eğitimi Merkezinin bünyesinde haftanın yedi günü sabah ve akşam yapılan kursların aralıksız devam ettiğini belirtti. Cumhuriyet Ortaokulu Bünyesinde Velilere yönelik açılan Kat’İ sanatı kursunu da ziyaret eden UÇGUN ailesi, yapılan eserleri inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti. "MESLAK EDİNDİRME KURSLARIMIZ SÜRECEK" Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, Kat’i Sanatı kursu hakkında bilgi verdi. Ölmez, "Kat veya katı’ kelimesinin sözlükteki anlamı 'kesmektir'. Katı’ sanatı ise bir kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi veya şekli oyup Çıkartarak bir başka kağıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen bir süsleme sanatıdır. Bu şekilde yapılmış esere 'kaatıa' veya 'mukatta' sanatkarına 'kaatı' ve 'kattaa' denir. 17 kursiyerimizin katıldığı Kat’ı sanatı kursumuz başarılı ve yüksek katılımlı olarak devam etmektedir. "dedi. Ölmez, İlçemiz geneline yönelik el nakışları, giyim üretimi ve el sanatları alanlarında çok çeşitli kurslar açtıklarını da belirtti. Kaymakam Uçgun da , açılan kurslarda kursiyerlerin yapmış oldukları el emeği göz nuru eserlerin nisan mayıs aylarında sergi düzenlenerek vatandaşlarımızın gösterimine sunulacağını dile getirdi.
Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursları, Kaymakam Abdullah UÇGUN ve Eşi Duygu UÇGUN tarafından ziyaret edildi.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Nakış, El sanatları, Giyim Üretim Teknolojisi ve Kat’ı Sanatı kurslarını ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam UÇGUN’a Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez de eşlik etti.

Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslar Kaymakam Abdullah UÇGUN ve Eşi Duygu UÇGUN tarafından ziyaret edildi. Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Nakış, El sanatları, Giyim Üretim ve Kat’ı Sanatı kurslarını ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam UÇGUN’a Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez eşlik etti. Kurslarda inceleme yapan Kaymakam UÇGUN, Halk Eğitimi Merkezinin bünyesinde haftanın yedi günü sabah ve akşam yapılan kursların aralıksız devam ettiğini belirtti. Cumhuriyet Ortaokulu Bünyesinde Velilere yönelik açılan Kat’İ sanatı kursunu da ziyaret eden UÇGUN ailesi, yapılan eserleri inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti.

"MESLAK EDİNDİRME KURSLARIMIZ SÜRECEK"

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Süleyman Ölmez, Kat’i Sanatı kursu hakkında bilgi verdi. Ölmez, "Kat veya katı’ kelimesinin sözlükteki anlamı 'kesmektir'. Katı’ sanatı ise bir kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi veya şekli oyup Çıkartarak bir başka kağıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen bir süsleme sanatıdır. Bu şekilde yapılmış esere 'kaatıa' veya 'mukatta' sanatkarına 'kaatı' ve 'kattaa' denir. 17 kursiyerimizin katıldığı Kat’ı sanatı kursumuz başarılı ve yüksek katılımlı olarak devam etmektedir. "dedi. Ölmez, İlçemiz geneline yönelik el nakışları, giyim üretimi ve el sanatları alanlarında çok çeşitli kurslar açtıklarını da belirtti.

Kaymakam Uçgun da , açılan kurslarda kursiyerlerin yapmış oldukları el emeği göz nuru eserlerin nisan mayıs aylarında sergi düzenlenerek vatandaşlarımızın gösterimine sunulacağını dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.