ULUDERBENT DE 4 YIL SONRA FESTİVAL SEVİNCİ

KÜLTÜR 11.06.2019 - 09:38, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ULUDERBENT DE 4 YIL SONRA FESTİVAL SEVİNCİ

Alaşehir’in merkeze uzak kırsal mahallesi olan Uluderbent Mahallesi’nde geleneksel olan kiraz festivali dört yıl aradan sonra tekrar kutlandı. Fesivalde en güzel kiraz seçildi, sanatçılar Suzan Kardeş ve Hüsnü Arıkan açık hava konserinde izleyenleri coşturdu.
Alaşehir’e yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan kırsal mahallesi Uluderbent   mahallesinde geleneksel olarak kutlanan kiraz festivali, Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle festival kutlamalarına ara verilmişti. Alaşehir Belediyesi tarafından organize edilen festival kutlamaları kapsamında geleneksel en güzel kiraz seçildi, gece de devam eden kutlamalarda, Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçılar Suzan Kardeş ve Hüsnü Arıkan izleyenleri coşturdu. EN GÜZEL KİRAZ YARIŞMASI YAPILDI En güzel kiraz yarışmasına 95 üretici katıldı.  Katılımın çok olması nedeniyle, ön eleme yapıldı. Ön eleme sonunda 14 yarışmacı finale kaldı. Jüri üyeleri tarafından renk, dane iriliği, görüntü, zirai mücadele, tat, sap katagorilerinde değerlendirilen kiraz yarışmasında Uluderbent Mahallesi’nden Mustafa Ali Kavcı, Teoman Karakuyu ve Erol Kon  ilk üç dereceyi aldılar. Yarışmacılara ödüller verildi. ÖKÜZCÜOĞLU, “GELENEKLERİ YAŞATACAĞIZ” Festivalin organizatörü  Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu “Geleneksel olarak kutlanan kiraz festivali Manisa’nın büyükşehir olması nedeniyle kutlamalarına ara verilmişti. Biz geleneklerimizin bitirilmesini değil yaşatılmasını istiyoruz. Belediye olarak her zaman yanınızdayız ve festivalimiz önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı olarak kutlanacaktır. Festivalde emeği geçen ve kiraz yarışmasıyla bizlere destek veren tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum.”dedi. Kiraz Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçılar Suzan Kardeş ve Hüsnü Arıkan’ın açık hava konseri ilesona erdi. Gecenin geç saatlerine kadar süren konserde her iki sanatçı da bir birinden güzel eserleri Uluderbentliler için seslendirdi.
Alaşehir’in merkeze uzak kırsal mahallesi olan Uluderbent Mahallesi’nde geleneksel olan kiraz festivali dört yıl aradan sonra tekrar kutlandı. Fesivalde en güzel kiraz seçildi, sanatçılar Suzan Kardeş ve Hüsnü Arıkan açık hava konserinde izleyenleri coşturdu.

Alaşehir’e yaklaşık 35 km uzaklıkta bulunan kırsal mahallesi Uluderbent   mahallesinde geleneksel olarak kutlanan kiraz festivali, Manisa’nın Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle festival kutlamalarına ara verilmişti. Alaşehir Belediyesi tarafından organize edilen festival kutlamaları kapsamında geleneksel en güzel kiraz seçildi, gece de devam eden kutlamalarda, Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçılar Suzan Kardeş ve Hüsnü Arıkan izleyenleri coşturdu.

EN GÜZEL KİRAZ YARIŞMASI YAPILDI

En güzel kiraz yarışmasına 95 üretici katıldı.  Katılımın çok olması nedeniyle, ön eleme yapıldı. Ön eleme sonunda 14 yarışmacı finale kaldı. Jüri üyeleri tarafından renk, dane iriliği, görüntü, zirai mücadele, tat, sap katagorilerinde değerlendirilen kiraz yarışmasında Uluderbent Mahallesi’nden Mustafa Ali Kavcı, Teoman Karakuyu ve Erol Kon  ilk üç dereceyi aldılar. Yarışmacılara ödüller verildi.

ÖKÜZCÜOĞLU, “GELENEKLERİ YAŞATACAĞIZ”

Festivalin organizatörü  Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu “Geleneksel olarak kutlanan kiraz festivali Manisa’nın büyükşehir olması nedeniyle kutlamalarına ara verilmişti. Biz geleneklerimizin bitirilmesini değil yaşatılmasını istiyoruz. Belediye olarak her zaman yanınızdayız ve festivalimiz önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı olarak kutlanacaktır. Festivalde emeği geçen ve kiraz yarışmasıyla bizlere destek veren tüm üreticilerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Kiraz Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda sanatçılar Suzan Kardeş ve Hüsnü Arıkan’ın açık hava konseri ilesona erdi. Gecenin geç saatlerine kadar süren konserde her iki sanatçı da bir birinden güzel eserleri Uluderbentliler için seslendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.