ÜRETİCİLERE IPARD II DESTEĞİ

23.02.2018 - 08:37, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÜRETİCİLERE IPARD II DESTEĞİ

Üreticilere devletten IPARD II kapsamında hibe desteği. Destekten yararlanmak isteyen üreticiler 12 Mart 2018 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler.
TKDK Bağcılık ve Üzüm Sektörüne Yönelik olarak; sirke, pestil pekmez, meyve suyu üretimi ve kurutulmuş üzüm imalatı, Asma fidanı üretimi veya sofralık üzümün depolanması ve tasnif edilmesi ve paketlenmesi için soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere inşaat ve makine-ekipman kalemlerinde hibe desteği verilecek. Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tarık Memiş konu hakkında yaptığı açıklamada,"IPARD II programı 3. çağrı ilanı kapsamında Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler ile Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi sektörlerinde başvurular 12.02.2018 tarihi saat 09:00’dan itibaren TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlamıştır. Online Proje Başvuru Sistemi 12.03.2018 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 15.03.2018, saat 18:00’dir. Ayrıntılı bilgi için 444 85 35’i arayabilir veya Aynıali Mah. Mimar Sinan Cad. No:51 Merkez/Manisa adresindeki İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz."dedi. MEMİŞ, AYRINTILI BİLGİLER PAYLAŞTI Destek miktarına ve hibe alanlarına yönelik detaylı bilgiler de veren Memiş, "Hibe kullanılabilmek için 1-Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler Sektöründe Meyve sebze işleme kapsamında sirke, pestil pekmez, meyve suyu üretimi ve kurutulmuş meyve imalatı desteklenmelidir. 2-Bitki üretimi çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi sektöründe, Asma fidanı üretimine yönelik makine ekipman ve yapım işleri desteklenmektedir. Hibe şartlarında açık arazi büyüklüğü maksimum 2 hektar, sera büyüklüğü maksimum 1 hektar olmalıdır. Her iki sektör için uygun harcama 5.000- 500.000 Avro. Destek Miktarı yüzde 55-65 3-Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe siyah üzüm, beyaz veya kırmızı frenk üzümü Bektaşi üzümü sofralık üzümün taze olarak depolanması tasnif edilmesi ve paketlenmesi desteklenmektedir. Soğuk hava depolarının toplam kapasitesi en fazla 10 bin m3 olmalıdır. Uygun harcama 30.000- 1.250.000Avro. Destek miktarı yüzde 50."ifadelerine yer verdi.
Üreticilere devletten IPARD II kapsamında hibe desteği. Destekten yararlanmak isteyen üreticiler 12 Mart 2018 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler.

TKDK Bağcılık ve Üzüm Sektörüne Yönelik olarak; sirke, pestil pekmez, meyve suyu üretimi ve kurutulmuş üzüm imalatı, Asma fidanı üretimi veya sofralık üzümün depolanması ve tasnif edilmesi ve paketlenmesi için soğuk hava deposu ve paketleme tesisi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilere inşaat ve makine-ekipman kalemlerinde hibe desteği verilecek.

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tarık Memiş konu hakkında yaptığı açıklamada,"IPARD II programı 3. çağrı ilanı kapsamında Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler ile Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi sektörlerinde başvurular 12.02.2018 tarihi saat 09:00’dan itibaren TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlamıştır. Online Proje Başvuru Sistemi 12.03.2018 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 15.03.2018, saat 18:00’dir. Ayrıntılı bilgi için 444 85 35’i arayabilir veya Aynıali Mah. Mimar Sinan Cad. No:51 Merkez/Manisa adresindeki İl Koordinatörlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz."dedi.

MEMİŞ, AYRINTILI BİLGİLER PAYLAŞTI

Destek miktarına ve hibe alanlarına yönelik detaylı bilgiler de veren Memiş, "Hibe kullanılabilmek için 1-Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler Sektöründe Meyve sebze işleme kapsamında sirke, pestil pekmez, meyve suyu üretimi ve kurutulmuş meyve imalatı desteklenmelidir.

2-Bitki üretimi çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi sektöründe, Asma fidanı üretimine yönelik makine ekipman ve yapım işleri desteklenmektedir. Hibe şartlarında açık arazi büyüklüğü maksimum 2 hektar, sera büyüklüğü maksimum 1 hektar olmalıdır. Her iki sektör için uygun harcama 5.000- 500.000 Avro. Destek Miktarı yüzde 55-65

3-Meyve ve sebze ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe siyah üzüm, beyaz veya kırmızı frenk üzümü Bektaşi üzümü sofralık üzümün taze olarak depolanması tasnif edilmesi ve paketlenmesi desteklenmektedir. Soğuk hava depolarının toplam kapasitesi en fazla 10 bin m3 olmalıdır. Uygun harcama 30.000- 1.250.000Avro. Destek miktarı yüzde 50."ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.