Ürettiği Eyerleri Dubai'ye İhraç Ediyor

YAŞAM 13.05.2019 - 11:07, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Ürettiği Eyerleri Dubai'ye İhraç Ediyor

ALAŞEHİR'DE SARAÇLIK YAPAN EMİN KUZUCUOĞLU (55), ÜRETTİĞİ YARIŞ ATI EYERLERİNİ DUBAİ'YE İHRAÇ ETMEYE BAŞLADI. İLK ETAPTA 100 ADET SİPARİŞ ALAN KUZUCUOĞLU, İHRACATIN ARTACAĞINA İNANDIĞINI SÖYLEDİ.
Alaşehir'de baba mesleği saraçlığı 43 yıldır sürdüren evli ve 1 çocuk babası Emin Kuzucuoğlu, 60 metrekarelik dükkanından Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 7 emirlikten biri olan Dubai'ye yarış atı eyeri ihraç etmeye başladı. Soğuksu Mahallesi, Filedelfia Caddesi'ndeki Kurşunlu Han'da bulunan dükkanında iki işçisiyle birlikte eyerin yanı sıra dizgin, ahır çulu, planget, bandaj imalatı da yapan Kuzucuoğlu, ürünlerinde hakiki dana derisi kullandıklarını söyledi. Ürettikleri eyerlerin İngiliz ve Arap taylarına uygun olduğunu, geçen ay numune olarak Dubai'ye gönderdikleri 2 ayrı eyerin beğenildiğini belirten Kuzucuoğlu, ilk etapta, tanesi 120 dolar olan eyerlerden 100 adet sipariş aldıklarını söyledi. Dubai'ye ihracata başlamalarının hikayesini de anlatan Kuzucuoğlu, "Dubai'de çalışan bir arkadaşımın yarış atları var. Patronuna benim yarış atları için eyer ürettiğimi anlatmış. O da numune istemiş. Gönderdik, beğenildi. 3 kilo 500 gram ağırlığındaki eyerlerimiz için ilk siparişimizi aldık, İlk etapta istenen 100 eyeri, en kısa zamanda üretip, Dubai'ye göndereceğiz. Zamanla ihraç ettiğimiz eyer sayısının artacağına inanıyorum."dedi. Ürettikleri yarış atı eyerlerinde iskelet olmadığını belirten Kuzucuoğlu, "Sadece ön kısmında ense açısı dediğimiz bölümde var. Ürettiğimiz eyerler tamamen el işçiliği. Hakiki dana derisini önce eğer kalıplarına yatırıyoruz. Ardından makasla kesip, yapıştırdıktan sonra makine ile dikiyoruz. Dikilen bu düetlerin uygun bölümlerini elyaf ile doldurup, daha sonra elde dikiyoruz. Günde en fazla 5 veya 6 eyer üretebiliyoruz" diye konuştu. Kuzucuoğlu, ürettikleri eyerleri iç piyasada ise 70 dolardan sattıklarını kaydetti.
ALAŞEHİR'DE SARAÇLIK YAPAN EMİN KUZUCUOĞLU (55), ÜRETTİĞİ YARIŞ ATI EYERLERİNİ DUBAİ'YE İHRAÇ ETMEYE BAŞLADI. İLK ETAPTA 100 ADET SİPARİŞ ALAN KUZUCUOĞLU, İHRACATIN ARTACAĞINA İNANDIĞINI SÖYLEDİ.

Alaşehir'de baba mesleği saraçlığı 43 yıldır sürdüren evli ve 1 çocuk babası Emin Kuzucuoğlu, 60 metrekarelik dükkanından Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki 7 emirlikten biri olan Dubai'ye yarış atı eyeri ihraç etmeye başladı. Soğuksu Mahallesi, Filedelfia Caddesi'ndeki Kurşunlu Han'da bulunan dükkanında iki işçisiyle birlikte eyerin yanı sıra dizgin, ahır çulu, planget, bandaj imalatı da yapan Kuzucuoğlu, ürünlerinde hakiki dana derisi kullandıklarını söyledi. Ürettikleri eyerlerin İngiliz ve Arap taylarına uygun olduğunu, geçen ay numune olarak Dubai'ye gönderdikleri 2 ayrı eyerin beğenildiğini belirten Kuzucuoğlu, ilk etapta, tanesi 120 dolar olan eyerlerden 100 adet sipariş aldıklarını söyledi. Dubai'ye ihracata başlamalarının hikayesini de anlatan Kuzucuoğlu, "Dubai'de çalışan bir arkadaşımın yarış atları var. Patronuna benim yarış atları için eyer ürettiğimi anlatmış. O da numune istemiş. Gönderdik, beğenildi. 3 kilo 500 gram ağırlığındaki eyerlerimiz için ilk siparişimizi aldık, İlk etapta istenen 100 eyeri, en kısa zamanda üretip, Dubai'ye göndereceğiz. Zamanla ihraç ettiğimiz eyer sayısının artacağına inanıyorum."dedi.

Ürettikleri yarış atı eyerlerinde iskelet olmadığını belirten Kuzucuoğlu, "Sadece ön kısmında ense açısı dediğimiz bölümde var. Ürettiğimiz eyerler tamamen el işçiliği. Hakiki dana derisini önce eğer kalıplarına yatırıyoruz. Ardından makasla kesip, yapıştırdıktan sonra makine ile dikiyoruz. Dikilen bu düetlerin uygun bölümlerini elyaf ile doldurup, daha sonra elde dikiyoruz. Günde en fazla 5 veya 6 eyer üretebiliyoruz" diye konuştu. Kuzucuoğlu, ürettikleri eyerleri iç piyasada ise 70 dolardan sattıklarını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.