Üzüm işçi ücretleri belirlendi

EKONOMİ 17.07.2016 - 10:01, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Üzüm işçi ücretleri belirlendi

Alaşehir Ziraat Odası, 2016 yılı üzüm sezonu öncesi, üzüm işçi ücretlerini komisyon kararıyla belirledi. Oda Yönetiminin konuya ilişkin toplantısında sofralık ihracat ve iç piyasa ile kuru üzüm işçi ücretlerine ortalama yüzde 5 zam yapıldı. Dayıbaşılık ücretleri ise aynı kaldı.
Alaşehir Ziraat Odası'nda yapılan ücret belirleme toplantısında, 2015 yılında belirlenen işçi ücretlerine yüzde 5 zam yapılmasına karar verildi. Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin'in, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş'in ve Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk'ün imzası ile belirlenen ücretlere göre, 1 Temmuz'dan itibaren Sofralık yaş üzüm işçileri, Kesim 44 TL, İşletme 49 TL, Kelter 56, Şeritçi 56 TL, Soğuk hava deposu bayan 60, Erkek 62 TL, Posta başı 67 TL ücret alacak. Alaşehir'de iç piyasa üzüm işçi ücretleri ise şöyle; Kesim 52 TL, Kasalama 557 TL, Ketler 73 TL, Kamyona yükleme  88 TL. Kurutmalık üzüm işçi ücretleri de şöyle açıklandı; Kesim 47 TL, üzüm serme 54 TL, Yağlı ketler çekme 67 TL, üzüm bandırması 83 TL. belirlenen ücretlere dayıbaşılık ücretlerinin de dahil olduğu belirtildi. Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir'de 2016 yılı üzüm sezonu için işçi ücretlerini üç bölümde belirlediklerini belirterek "Uygulama 1 Temmuz'da başlayacak, 2017 Temmuz ayına kadar geçerli olacak" dedi. Bu arada alınan karar gereği işçi dayıbaşları her işçi için 4 TL ücret alacağı açıklandı. Çalışma saati 8 saat olarak belirlenirken, 16 yaşından küçük işçi çalıştırılmayacak. TÜRK: ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANMASIN!  Türk, insan canının her şeyden önce geldiğini, can ve mal güvenliği alınmadan kimsenin yola çıkmamasını istedi. Sebze ve meyve hasat dönemi nedeniyle tarla, bağ ve bahçelerde çalışan işçilerin kamyonet, traktör ve benzeri araçlarla taşındığını anlatan Türk, "Maalesef can güvenliği düşünülmemektedir. Açık kasa kamyonet veya traktörlerle sizi taşıyanlara ihbar etmeyin. Kesinlikle bu araçlara binmeyin."dedi. BİLGİN: KOMİSYON KARARLARINA UYULMALI Komisyon toplantısında her kesime söz vererek, fikir alış-verişinde bulunan Komisyon Başkanı ve Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, ücretlerin tüm paydaşlar için hayırlı olmasını ve hasat sezonunun kazasız belasız geçmesini temenni etti. Bilgin, "Komisyonumuz, tüm işçi ücretlerine ortalama yüzde 5 zam kararı aldı. Alınan tüm kararlara uyulmasını istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız."dedi.  
Alaşehir Ziraat Odası, 2016 yılı üzüm sezonu öncesi, üzüm işçi ücretlerini komisyon kararıyla belirledi. Oda Yönetiminin konuya ilişkin toplantısında sofralık ihracat ve iç piyasa ile kuru üzüm işçi ücretlerine ortalama yüzde 5 zam yapıldı. Dayıbaşılık ücretleri ise aynı kaldı.

Alaşehir Ziraat Odası'nda yapılan ücret belirleme toplantısında, 2015 yılında belirlenen işçi ücretlerine yüzde 5 zam yapılmasına karar verildi. Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin'in, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş'in ve Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk'ün imzası ile belirlenen ücretlere göre, 1 Temmuz'dan itibaren Sofralık yaş üzüm işçileri, Kesim 44 TL, İşletme 49 TL, Kelter 56, Şeritçi 56 TL, Soğuk hava deposu bayan 60, Erkek 62 TL, Posta başı 67 TL ücret alacak.

Alaşehir'de iç piyasa üzüm işçi ücretleri ise şöyle; Kesim 52 TL, Kasalama 557 TL, Ketler 73 TL, Kamyona yükleme  88 TL. Kurutmalık üzüm işçi ücretleri de şöyle açıklandı; Kesim 47 TL, üzüm serme 54 TL, Yağlı ketler çekme 67 TL, üzüm bandırması 83 TL. belirlenen ücretlere dayıbaşılık ücretlerinin de dahil olduğu belirtildi.

Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir'de 2016 yılı üzüm sezonu için işçi ücretlerini üç bölümde belirlediklerini belirterek "Uygulama 1 Temmuz'da başlayacak, 2017 Temmuz ayına kadar geçerli olacak" dedi. Bu arada alınan karar gereği işçi dayıbaşları her işçi için 4 TL ücret alacağı açıklandı. Çalışma saati 8 saat olarak belirlenirken, 16 yaşından küçük işçi çalıştırılmayacak.

TÜRK: ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANMASIN!

 Türk, insan canının her şeyden önce geldiğini, can ve mal güvenliği alınmadan kimsenin yola çıkmamasını istedi. Sebze ve meyve hasat dönemi nedeniyle tarla, bağ ve bahçelerde çalışan işçilerin kamyonet, traktör ve benzeri araçlarla taşındığını anlatan Türk, "Maalesef can güvenliği düşünülmemektedir. Açık kasa kamyonet veya traktörlerle sizi taşıyanlara ihbar etmeyin. Kesinlikle bu araçlara binmeyin."dedi.

BİLGİN: KOMİSYON KARARLARINA UYULMALI

Komisyon toplantısında her kesime söz vererek, fikir alış-verişinde bulunan Komisyon Başkanı ve Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, ücretlerin tüm paydaşlar için hayırlı olmasını ve hasat sezonunun kazasız belasız geçmesini temenni etti. Bilgin, "Komisyonumuz, tüm işçi ücretlerine ortalama yüzde 5 zam kararı aldı. Alınan tüm kararlara uyulmasını istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız."dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.