ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE İLAÇLAMA UYARISI!

09.08.2018 - 09:56, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE İLAÇLAMA UYARISI!

Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce üzüm üreticileri ilaçlama konusunda uyarıldı. Kuru üzüm sezonunun başlamasıyla birlikte yasaklanan ilaçların kullanılmaması istendi.
Dünyaca ünlü Sultaniye’de Propineb kullanımı yasaklandı. Avrupa Birliği ülkelerinin yasaklar listesine aldığı Propineb aktif maddeleri son kez kullanıldı. 31 Mayıs 2018 tarihi son kullanma tarihi olan aktif maddelerin bu tarihten sonra kullanılmaması için, üzüm üreticileri uyarıldı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tarık Memiş, propineb aktif maddesi içeren bitki koruma ürünleri ithalatının 31 Mayıs 2018 tarihinde sonlandırıldığını anımsattı. Kuru üzümün raf ömrünün 2 yıl olduğuna dikkat çeken Memiş, "2018 yılında üretilen kuru üzümler 2019 ve 2020 yıllarında da ticarete konu olacağı için, kuru uzum üreticilerimizin bunu bilerek hareket etmesi ve içinde bulunduğumuz 2017-2018 üretim sezonunda, yani bu sezon bağcılarımızın propineb aktif maddeli ilaçları kesinlikle kullanmamaları gerekmektedir. Özellikle bölgemizde kurutmalık üzüm sezonunun başladığı şu günlerde, üreticilerimizi değişik bölgelere afişler asarak, ilaç bayilerimizi, basın ve toplantılarla uyarıyoruz. Aksi takdirde üretici, ihracatçı ve ülke olarak kalıntı sıkıntısı yaşayacağız."dedi.
Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce üzüm üreticileri ilaçlama konusunda uyarıldı. Kuru üzüm sezonunun başlamasıyla birlikte yasaklanan ilaçların kullanılmaması istendi.

Dünyaca ünlü Sultaniye’de Propineb kullanımı yasaklandı. Avrupa Birliği ülkelerinin yasaklar listesine aldığı Propineb aktif maddeleri son kez kullanıldı. 31 Mayıs 2018 tarihi son kullanma tarihi olan aktif maddelerin bu tarihten sonra kullanılmaması için, üzüm üreticileri uyarıldı

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tarık Memiş, propineb aktif maddesi içeren bitki koruma ürünleri ithalatının 31 Mayıs 2018 tarihinde sonlandırıldığını anımsattı.

Kuru üzümün raf ömrünün 2 yıl olduğuna dikkat çeken Memiş, "2018 yılında üretilen kuru üzümler 2019 ve 2020 yıllarında da ticarete konu olacağı için, kuru uzum üreticilerimizin bunu bilerek hareket etmesi ve içinde bulunduğumuz 2017-2018 üretim sezonunda, yani bu sezon bağcılarımızın propineb aktif maddeli ilaçları kesinlikle kullanmamaları gerekmektedir. Özellikle bölgemizde kurutmalık üzüm sezonunun başladığı şu günlerde, üreticilerimizi değişik bölgelere afişler asarak, ilaç bayilerimizi, basın ve toplantılarla uyarıyoruz. Aksi takdirde üretici, ihracatçı ve ülke olarak kalıntı sıkıntısı yaşayacağız."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.