Velilere okuma alışkanlığı kazandıracak proje

EĞİTİM 18.01.2017 - 09:06, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Velilere okuma alışkanlığı kazandıracak proje

Alaşehir Cumhuriyet İlköğretim Kurumu, öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için “Ailemle Kitap Okuyorum” projesi gerçekleştirdi.
Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Erkan Biber, Öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanmalarında ebeveynlerin çok önemli rol oynadığını ifade etti. Bu nedenle birlikte kitap okuma saati gerçekleştirmelerini diledikleri  için “Ailemle Kitap Okuyorum” projesini hayata geçirdiklerini belirten Biber, "Özellikle çocuğum kitap okumuyor diyen velilerin bu projeye katılmalarını sağladık. Okulumuz Türkçe öğretmenleri tarafından belirlenen “Doğan Cüceloğlu – Başarıya Götüren Aile” adlı kitap velilerimiz tara-fından okunduktan sonra, ebeveynlere kitap ile ilgili sınav yapıldı ve dereceye giren ilk üç velimizi tablet ile ödüllendirdik” dedi.   ACAR; EN ETKİLİ ÖĞRENME YOLU KİTAP OKUMAKTIR   Okulun Türkçe öğretmenlerinden Serkan Acar ise “Kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimine doğrudan etki eden mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana birikim kazandırır.  İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır.  Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan toplumları oluşturmaktadır.  Kitap okumanın, okuduğunu anlamanın günümüz öğretim sınavlarında (TEOG-DPY- LGS-LYS) katkısı çok fazladır. Sınavlar artık okuduğunu anlayabilen öğrencilerin başarılı olduğu sınavlar şeklini almıştır. Kitap okuyan  ve okuduklarını iyi değerlendirip yorumlayabilen öğrenciler , okumayan öğrencilere göre kat kat daha başarılı olmaktadır” şeklinde konuştu.
Alaşehir Cumhuriyet İlköğretim Kurumu, öğrencilerinin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için “Ailemle Kitap Okuyorum” projesi gerçekleştirdi.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Erkan Biber, Öğrencilerin okuma alışkanlığını kazanmalarında ebeveynlerin çok önemli rol oynadığını ifade etti. Bu nedenle birlikte kitap okuma saati gerçekleştirmelerini diledikleri  için “Ailemle Kitap Okuyorum” projesini hayata geçirdiklerini belirten Biber,

"Özellikle çocuğum kitap okumuyor diyen velilerin bu projeye katılmalarını sağladık. Okulumuz Türkçe öğretmenleri tarafından belirlenen “Doğan Cüceloğlu – Başarıya Götüren Aile” adlı kitap velilerimiz tara-fından okunduktan sonra, ebeveynlere kitap ile ilgili sınav yapıldı ve dereceye giren ilk üç velimizi tablet ile ödüllendirdik” dedi.

 

ACAR; EN ETKİLİ ÖĞRENME YOLU KİTAP OKUMAKTIR

 

Okulun Türkçe öğretmenlerinden Serkan Acar ise “Kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimine doğrudan etki eden mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana birikim kazandırır.  İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır.  Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan toplumları oluşturmaktadır.  Kitap okumanın, okuduğunu anlamanın günümüz öğretim sınavlarında (TEOG-DPY- LGS-LYS) katkısı çok fazladır. Sınavlar artık okuduğunu anlayabilen öğrencilerin başarılı olduğu sınavlar şeklini almıştır. Kitap okuyan  ve okuduklarını iyi değerlendirip yorumlayabilen öğrenciler , okumayan öğrencilere göre kat kat daha başarılı olmaktadır” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.