YEŞİLYURT KURAN KURSU'NUN TEMELİ ATILDI

12.08.2017 - 11:34, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

YEŞİLYURT KURAN KURSU'NUN TEMELİ ATILDI

Yeşilyurt Merkez Pazar Cami İmam Hatibi Mustafa Caba'nın girişimleriyle, Yeşilyurt Kuran Kursu'nun temeli atıldı. Temel atma törenine; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker katıldı.
PROJE 320 BİN TL'YE MAL OLACAK Yeşilyurt ahalisinin dini yönden eğitim alacağı Kuran Kursu'nun temeli dualarla atıldı. Kursun yapılmasına öncülük eden ve temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Pazar Cami İmam Hatibi Mustafa Caba, 320 bin TL'ye mal olacak olan kurs binasında; konferans salonu, kütüphane, kız ve erkek kuran kursu ile yetişkinlerin dini eğitim alabilecekleri bölümler ve cami lojmanının yer alacağını söyledi. Caba, "200 metrekare kapalı alanı olacak olan kurs binası 3 katlı olacak. Binanın zemin katı konferans salonu, 1. katı kuran kursu, 2. katı ise kütüphane, kız ve yetişkinler için dini eğitim bölümlerinden ibaret olacak. Ayrıca projede, cami lojmanı ve cami müştemilatı da bulunacak. Projeye maddi ve manevi desteği olan ve olacak olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdiden hayırseverlerimizin hayırlarını Yüce Rabbimiz kabul etsin."dedi. UÇGUN:BU ESER, DİNİ VE DİYANETİ YERDE BIRAKMAZ Temel atma töreninin onur konuğu olan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun da yaptığı konuşmada, "Yeşilyurtlularla bu mübarek ve kutlu günde birlikte olmaktan ziyadesiyle mutlu olduk. Bu eser, mahalle halkının ve gelecek nesillerin dinini ve diyanetini asla yerde bırakmayacaktır. Eser kısa sürede tamamlanarak, hizmete girmesini temenni ediyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum."dedi. Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Necati Kara'nın yaptırdığı duanın ardından, kesilen kurban ile birlikte, tekbirlerle temel atma töreni gerçekleştirildi.
Yeşilyurt Merkez Pazar Cami İmam Hatibi Mustafa Caba'nın girişimleriyle, Yeşilyurt Kuran Kursu'nun temeli atıldı. Temel atma törenine; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker katıldı.

PROJE 320 BİN TL'YE MAL OLACAK

Yeşilyurt ahalisinin dini yönden eğitim alacağı Kuran Kursu'nun temeli dualarla atıldı. Kursun yapılmasına öncülük eden ve temel atma törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Pazar Cami İmam Hatibi Mustafa Caba, 320 bin TL'ye mal olacak olan kurs binasında; konferans salonu, kütüphane, kız ve erkek kuran kursu ile yetişkinlerin dini eğitim alabilecekleri bölümler ve cami lojmanının yer alacağını söyledi. Caba, "200 metrekare kapalı alanı olacak olan kurs binası 3 katlı olacak. Binanın zemin katı konferans salonu, 1. katı kuran kursu, 2. katı ise kütüphane, kız ve yetişkinler için dini eğitim bölümlerinden ibaret olacak. Ayrıca projede, cami lojmanı ve cami müştemilatı da bulunacak. Projeye maddi ve manevi desteği olan ve olacak olan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Şimdiden hayırseverlerimizin hayırlarını Yüce Rabbimiz kabul etsin."dedi.

UÇGUN:BU ESER, DİNİ VE DİYANETİ YERDE BIRAKMAZ

Temel atma töreninin onur konuğu olan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun da yaptığı konuşmada, "Yeşilyurtlularla bu mübarek ve kutlu günde birlikte olmaktan ziyadesiyle mutlu olduk. Bu eser, mahalle halkının ve gelecek nesillerin dinini ve diyanetini asla yerde bırakmayacaktır. Eser kısa sürede tamamlanarak, hizmete girmesini temenni ediyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum."dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Necati Kara'nın yaptırdığı duanın ardından, kesilen kurban ile birlikte, tekbirlerle temel atma töreni gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.