Alaşehir’de fidanlar toprakla buluşmaya başladı
Alaşehir’de fidanlar toprakla buluşmaya başladı
Alaşehir’de organik olarak kendi sebzesini yetiştirmek isteyen vatandaşların hummalı çalışması başladı. Vatandaşlar yaza hazır olacak sebzelerin fidanlarını toprakla buluşturuyor.
Nisan ayının gelmesiyle birlikte sebze fidesi satışları başladı. Bağı veya arazisi olan vatandaşlar burada yaptıkları bahçeye, apartmanlarda yaşayan vatandaşlar ise bina bahçelerinde belirledikleri alanlara, tüm bu imkanları olmayanlar ise evlerinin balkonlarında büyük saksılarda kendi sebzesini yetiştirmek için fide satıcılarının yolunu tuttu.
Alaşehir'de zirai ilaç bayileri domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz gibi sebzelerin fidelerini vatandaşların beğenisine sundu. Tezgahlarda yerini alan fideler görsel şölen oluşturarak vatandaşların ilgisini de çekiyor. En çok satılan fidelerin başında ise domates, biber, patlıcan ve salatalık geliyor.
"Sebze Fiyatları Artınca Fideye Olan İlgi Arttı"
İlçede zirai ilaç bayiliği yapan ve yaklaşık 12 yıldır fide satışı yapan Acar Tarım firma sahibi Serhat Açar, “Bölgemizde sebze fidelerinin dikim zamanı yavaş yavaş geliyor. Vatandaşlar da hem sezonda yiyecekleri hem de kışlık olarak hazırlayacakları sebzeler için bol miktarda fide satın alıyorlar. Evlerinde saksılarda yetiştirmek için tek alan da oluyor. Çoğunluk olarak domates, biber ve patlıcan gibi fideleri satıyoruz. Herkes zevkine göre ekiyor. Kimi tarlaya kimi ise bahçesine. Evinin balkonuna hobi amaçlı eken de oluyor. Başı çeken ise tabi ki domates ve biber. Sırık domatesi daha çok tercih ediyorlar. Biberde ise emcelli, üç burun, kıl ve sivri biber çeşitlerini daha çok satıyoruz.
Fideler kaliteli tohumlardan üretildiğinden verimi çok yüksek olduğu için vatandaşlar memnun kalıyor ve her sene bu yüzden bizi tercih ediyorlar. Sebze fiyatlarındaki artış ile birlikte fidelere çok daha fazla talep var” ifadelerini kullandı.
Evlerinde ya da bahçelerinde yetiştirmek için fide alan vatandaşlar da, ilerleyen süreçte sebze fiyatlarının daha da yükselmesinden endişe duyduklarını dile getirerek kendi sebzelerini yetiştirmek istediklerini belirttiler. Kendi sebzelerini yetiştirerek hem aile bütçelerine katkı sağlamak hem de doğal ilaçsız sebze tüketmek istediklerini belirten vatandaşlar, “Sebze fiyatları çok pahalandı. Biz de imkanımız varken bahçemize dikmek için fide alıyoruz. Kendi sebzemizi kendimiz üreteceğiz. Hem daha ucuza mal edeceğiz hem de ihtiyacımız oldukça, canımız çektiğinde dalından koparıp taze taze yiyeceğiz” şeklinde konuştular.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.