Alaşehir’li Öğretmenin Projesine TÜBİTAK DESTEĞİ

Uluderbent Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Gülhanım Yağmur'un hazırladığı 'Mavi Bilye Enstitüsü: Bilim İnsanı Olmak İçin Büyümene Gerek Yok!' proje, TÜBİTAK 4004 kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Yağmur, Uluderbent Ortaokulu Fen Bilimleri Okul Müdürü Ramazan Makal ile Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş'i ziyaret etti. 

Proje hakkında bilgi veren Yağmur, "Bu proje, bilginin toplumla buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını ve katılımcıların bilimsel olguları fark etmelerini sağlamayı hedefliyor.

Projemizin hedef kitlesini, Manisa'daki okullarda öğrenim gören, 5'inci ve 6'ncı sınıftan mezun olan 11-12 yaşlarındaki 30 öğrenci oluşturuyor. Proje kapsamında; drama, oryantiring, argümantasyon, dikotom tayin, teknolojik uygulamalar, eğitsel oyunlar, modelleme, storigami, gökyüzü gözlemi gibi etkinliklerle katılımcılara alternatif öğrenme yolları sunulacak" dedi.

'BİLGİ VE FARKINDALIĞIN ARTIRILMASI AMAÇLANIYOR'

Gerekli olan konaklama, ulaşım gibi giderlerinin proje bütçesinden karşılanacağını belirten Yağmur, "Proje kapsamında Philadelphia Antik Kenti, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu, Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı, Mobil Bilim Merkezi gibi yerlerde düzenlenecek etkinliklerle bilgi somutlaştırılacak. 

Projemizde, çevre sorunları ve çözümleri, doğa bilinci, farklı bilim dallarının tanınması, kavram yanılgılarının giderilmesi, ekolojik ayak izi farkındalığı, bilimsel araştırmaların doğası gibi konularda katılımcıların bilgi ve farkındalığının artırılması amaçlanıyor. Katılımcılar, bilimin doğası ve bilimsel süreçler ile ilgili gözlem ve çıkarım arasındaki fark, teori ve kanun, bilimde hayal gücü ve yaratıcılık gibi unsurları öğrenme fırsatı bulacak" ifadelerini kullandı.

'BU BAŞARIYI YAKALAMAK ÇOK ZOR'

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise "4004 Projesinde TÜBİTAK'tan destek almak çok kolay değil. Türkiye genelinde 630 proje katılmış, Manisa genelinde sadece 4 proje kabul edildi. Bunlardan bir tanesi de bir kırsal mahalle okulunda çalışmalarını yürüten öğretmenimizin projesi. Kırsal bir mahalleden bu başarıyı yakalamak çok zor. Bu okulumuzun Alaşehir'den olması ayrı bir gurur kaynağı. Öğretmenimiz Gülhanım Yağmur'un bu başarısından dolayı İlçe Kaymakamıza teklifim sonucu Kaymakamımızın onayı ile öğretmenimiz 'Başarı Belgesi'yle ödüllendirildi. Bu büyük başarınızdan dolayı öğretmenimizi ve desteklerini eksik etmeyen okul idaresini kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.