Böyle vicdansızlık görülmedi; yavru köpekleri çuvala koyup ölüme terk ettiler

Alaşehir'de çöpe yavru köpek attılar. Ölüme terk edilen yeni doğmuş yavru köpekler, rastgele yolda geçen vatandaşlar tarafından bulundu. 

Olay önceki gün saat 19.00 sıralarında yaşandı. Alaşehir Meslek Yüksek Okulu 2. Sınıf öğrencileri Ayşegül Oktay ve Sudenaz Vural , okul çıkışı yolda yürürlerken, yol kenarında bulunan çöp konteynırından bir ses duydular. Duyarlı öğrenciler sese kulak vererek, konteynıra baktılar.  Çuvalın içinden köpek yavrusu sesi geliyordu, çuvalı çıkarıp yavruları çıkardılar,çuvaldan 4 adet yavru çıktı. Ama konteynırdan hala ses geliyordu. Tekrar baktılar. Poşet içerisinden 2 tane daha yavru çıktı. Ne yapacaklarını bilemeyen öğrenciler, okul temsilcisi ve hayvan gönüllüsü Mete Üründü’yü arayıp, yardım istediler. 
Olay yerine eşi Müşerref Üründü  ile birlikte gelen Mete Üründü, yeni doğmuş ve hala kanlı olan yavruları alarak, özel bir veteriner kliniğine götürdüler. Yavrular klinikte tedavi edilip, beslemeye alındılar. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

“ÇÖP TENEKESİNİN YANINA BIRAKILMIŞ ÇUVALDAN SES DUYDUK!”

Yavruları bulan öğrencilerden Ayşegül Oktay, arkadaşımla markete gitmiştik. Yol kenarında bulunan çöp konteynırından çocuk sesine benzer bir ses duyduk, hemen çöp konteynırına baktık. Çuvalda kımıldayan köpek yavruları vardı. Hemen çuvalı alıp, içindeki yavruları çıkardık, ama konteynırdan hala ses geliyordu, tekrar baktık, poşet içerinse konulmuş 2 tane daha yavru varmış, onları da çıkardık. Ne yapacağımızı bilemedik, okul temsilcimiz Mete Üründü’yü aradık, yardım istedik. Sağ olsun o da gelip yavrulara sahip çıktı, dedi. 

“YAVRULARI VAKİT KAYBETMEDEN ÖZEL BİR KLİNİĞE GÖTÜRDÜK”

Yavruların tedavisini yaptıran 43 Yaşından sonra eşi Müşerref Üründü ile beraber okumaya başlayan Alaşehir Meslek Yüksek Okulu öğrenci temsilcisi ve hayvan gönüllüsü Mete Üründü, arkadaşlarımız yolda yürürken, konteynırdan ses duymuşlar, konteynıra baktıklarında, çuval içerisinde köpek yavrularını görmüşler, yavruları çuvaldan çıkararak, beni aradılar, ben eşim Müşerref Üründü ile beraber olay yerine geldim. Yavrular çok küçüktü, üzerleri hala kanlıydı. Zaman kazanmak için, özel bir kliniğe götürdüm. Tedavileri yapıldı, şu anda kontrol altındalar ve sağlıkları çok iyi.

“BU BİR KATLİAMDIR”

Yapılan bu şeyin adı tam anlamıyla bir katliamdır. Lütfen bu caniliğe duyarsız kalmayalım. Bu hayvan dostlarımıza yardımcı olalım. Bakamayacak durumdaysanız, bunu Alaşehir Belediyesi’ne götürüp, yada telefon ederek yardım isteyebilirsiniz. Bu konuda duyarlı olalım, hayvanı sevmeyen hiç kimseyi sevmez diye düşünüyorum.