BU MESELE DALLANIP, BUDAKLANACAĞA BENZİYOR!

“5 EYLÜL GAZETESİNE CEVAP METNİ!

180 işgününün 100 günü raporlu denilen öğretmen, bu raporunu aldığı dönemde başka bir ilçede görev yapmıştır. O dönemde ilçemizin öğretmeni değildir.

Haberde sanki Alaşehir'de öğretmen iken o raporu almış  izlenimi uyandırılmaktadır.

Öğretmenin, ilçemizde göreve başlayışı, 1 Ağustos'tur.

İlçemizde göreve başladıktan sonra da 5 Eylül tarihinden itibaren sağlık raporu almıştır. Raporlu olduğu bilgisi okulundan, Müdürlüğümüze   bildirildikten sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yerine öğretmen görevlendirilmesi yapılmıştır. Yerine görevlendirilen öğretmen de kadrolu bir öğretmendir.

Öğretmen rapor süresinin bitiminde, 17 Ekim'de görevine başlamıştır ve halen görevinin başındadır.

Bu haber yapıldığında 4 gündür görevini sürdürmektedir.

Yine yapılan haberde, öğretmenin halen raporlu olduğu ve derslerin boş geçtiği izlenimi uyandırılmaktadır.

Memurun aldığı sağlık raporu ile ilgili okul müdürü eğer tereddüte düşerse, raporu hakem hastaneye gönderme yetkisi vardır. Bu konuda, okullarda yetki tamamen okul müdüründedir.

Doktor, tıbben uygun görürse elbette rapor verebilir. Ancak, doktor tarafından öğretmene rapor verilmesi, yasal hakkı diye geçiştirilemez. Gerekli iş ve işlemler yapılır.

Veliler, ilçe milli eğitim müdürlüğüne geldiğinde, konuyla yakından ilgilenilmiş ve velilerimize gerekli bilgilendirme yapılmıştır.

Mevzuatın verdiği yetki çerçevesinde gereken adımlar atılmıştır.

Öğrenciler, geleceğimizin teminatıdır. Öğrenim kaybına uğramamaları, mağdur olmamaları en hassas olduğumuz konuların başında gelir. KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR.”

GAZETEMİZİN HABERİNİ DE HATIRLATALIM..!

“BU GÜCÜ KİMDEN ALIYORSUN DİYE SORARLAR?

Bir tarafta eğitim ordusuna katılmak için can veren adaylar, diğer tarafta da görevi başında öğrencilerini düşünmeyen keyfi rapor alarak gününü gün eden öğretmenler var. Alaşehir’de bir öğretmen görevine gelmeyerek sürekli rapor alıyor iddiası ile çalkalanıyor.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı 5 Eylülde açılıyor. Sözde öğretmen görevi başında değil. Ona emanet edilen öğrenciler mağdur. 12 Eylül de ders başı yapan öğrencilerin öğretmeni yine raporlu. Hatta bu öğrenciler 1.sınıf öğrencileri.  Geçen yıl bu sözde öğretmenin 180 gün iş gününün 100 günü raporlu geçirdiği de iddialar arasında. Kim bu öğretmen?Hangi eğitim kurumunda görevli?  Nasıl bir sağlık sorunu var da heyet raporu alabiliyor? Bu öğretmen hakkında okul idaresi bu güne kadar her hangi bir işlem yaptı mı? İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda ne yaptı? Sorular çok, cevap ise…!

Bu sözde öğretmen için velilerin hem okul idaresi hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduğu biliniyor. Peki sonuç. Bu konu “YASAL HAKKI” diye geçiştirilecek kadar basit bir konu değil. Ona emanet edilen öğrencilerin hak ve hukukunu kim koruyacak. Bu mağdur öğrencilere yazık değil mi? Raporları tanzim eden sağlık kuruluşu gangisi? Hangi gerekçelerle uzun süreli raporlar verildi? Bu gibi soruların cevapları merak ediliyor.

ALAŞEHİR 5 EYLÜL GAZETESİ OLARAK; BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIMIZI BELİRTEREK, OKUL İDARESİNİ VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜ GÖREVE DAVET EDİYORUZ. GEREĞİNİN BİR AN EVVEL YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ…!”

SONUÇ OLARAK; İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN CEVAP METNİNDE; TOP OKUL İDARESİNE ATILMIŞ, HABERİMİZİN BAZI BÖLÜMLERİNDEN ALINTI YAPILARAK, YAZI AİLEMİZE ATIFTA BULUNULMUŞ VE ALGI YAPTIĞIMIZ İDDİA EDİLMİŞTİR. YAPTIĞIMIZ HABER ORTADADIR. İLÇE MİLLİ EĞİTİMİN CEVAP METNİNDE DE HABERİMİZİN DOĞRULUĞU TEYİT EDİLMİŞTİR. SORULAN ONCA SORUYA NET BİR CEVAP YOKTUR. SÖZ KONUSU EĞİTİMCİNİN 180 İŞ GÜNÜNÜN 100 GÜNÜNÜ RAPORLU GEÇİRDİĞİ, BU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILININ BAŞINDA 41 GÜN DAHA YENİ RAPOR ALDIĞI AŞİKARDIR. ŞİMDİ KAMUOYU MERAK EDİYOR; MEVZUAT GEREĞİ HANGİ İŞ VE İŞLEMLER YAPILMIŞTIR? PEKİ OKUL İDARESİ NE YAPTI, SORUMLULUK OKUL İDARESİNDE YA!