Dolandırıcılar bunu da yaptı! Linke Tıklayan Yandı....

Alaşehir’de vatandaşlar, belediye tarafından gönderilen ‘MASAK’ mesajı ile şaşkınlığa uğradı. Belediye yetkililerinin durumun farkına varmasıyla kısa süre içerisinde yapılan duyurular olası dolandırılma hadisesinin önüne geçti. Yetkililer konunun araştırıldığını ve hukuki işlemlerin başlatıldığını bildirdi. 

MASAK'tan daha önce uyarı gelmişti 

Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK), cep telefonlarına gönderilen "MASAK” ile ilgili yanıltıcı kısa mesajlara (SMS) itibar edilmemesi uyarısında bulunmuştu. 

Bu SMS'lerle vatandaşların telefonlarına uygulama indirmelerinin sağlandığına işaret edilen açıklamada, "Ya da sözde kısıtlamayı kaldırmalarını sağlamak için yönlendirdikleri belirli internet adreslerine kimlik bilgilerini girmelerini sağlayarak, bu bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları görülmektedir. Herhangi bir dolandırıcılık olayına maruz kalınmaması açısından, vatandaşlarımızın bu tür mesajlara itibar etmemeleri, bu mesajlardaki bağlantılara tıklamamaları, cep telefonlarına bu bağlantılardan herhangi bir uygulama indirmemeleri ve bu mesajlardaki bağlantıların yönlendirdiği internet sitelerine kimlik bilgilerini girmemeleri büyük önem taşımaktadır" denildi.