GÖNÜLLÜLER DERNEĞİ EĞİTİM SORUNUNA DA EL ATTI

Alaşehir Gönüllüler Derneği, ilçenin sorunlarına el atmaya devam ediyor. Dernek Yönetimi tarafından oluşturulan bir heyet, Alaşehir’in eğitim sorunlarını istişare etmek için Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’i makamında ziyaret etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ülke genelinde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında Alaşehir’e kazandırılması hedeflenen okul binası için fikir alış-verişinde bulunuldu. İstasyon ve Kurtuluş mahallerinde süren 2 okulda ikili eğitimi sonlandırmak adına girişimlerini sürdüren Dernek Yönetimi, TOBB tarafından yapılacak olan okul binasının söz konusu mahallede yapılmasını istiyor.

GÖNÜLLÜLER, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU

81 il merkezine okul kazandıran Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, proje çerçevesinde; Oda ve Borsa’nın bulunduğu ilçelere de okul binası kazandıracak. Projenin biri de Alaşehir’de uygulanacak. 2022 yılının Şubat ayında hayata geçirilen projede ilgililer, okul binasının yapılacağı yer konusunu bir türlü çözemediği konuşuluyor. Bu konuya el atan Alaşehir Gönüllüler Derneği ve TOBB’a bağlı sivil toplum örgütleri, sıkıntının çözümü noktasında girişimlerini hızlandırdı.

“İKİLİ EĞİTİMLERİN BİTMESİNİ İSTİYORUZ”

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Alaşehir Gönüllüler Derneği Başkanı İbrahim Öztürk, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek, “Dernek olarak, TOBB tarafından yapılacak olan okul binasının ikili eğitimin sürdüğü bölgelerin birinde tekli eğitime dönüşü sağlamasını istiyoruz. Bu anlamda Valimiz Sayın Karadeniz’e bilgiler verdik. Valimiz, konuyla yakından ilgilendi ve olumlu baktı. Biz de girişimlerimizi hızlandırdık. Bu hafta içerisinde Ankara ziyaretleri planlıyoruz. Sorunun kısa sürede çözüleceğini ümit ediyoruz. bu manada Alaşehir’in ihtiyaçlarına cevap verecek bir okul binasını el birliği ile ilçemize kazandırma hedefindeyiz.”şeklinde konuştu.