Alaşehir’de yangın olaylarında artış yaşanıyor

Alaşehir’e bağlı Üzümlü mahallesinde sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenle kuru otluk alanda yangın çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmaya başladı ve yerleşim yerine doğru ilerlemeye başladı.

İhbar üzerine olay yerine Yeşilyurt Müfrezesi ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına anında müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yangın, evlere sıçramadan söndürülürken, herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. 

ZEYTİNLİK ALANDA YANGIN 

Alaşehir merkez mahallelerinden Hacıbey Mahallesi Kurudere Sokak karşısında kuru otluk alanda yangın çıktı. Meydana gelen zeytinlik yangını, Alaşehir İtfaiye Amirliği ve Orman Ekiplerince kontrol altına alındı. 

ÜZÜM İŞLETMESİ YANINDA YANGIN 

Alaşehir’e bağlı Baklacı Mahallesi’nde bulunan üzüm işletmesi yanında meydana gelen kuru ot yangını, İşletmeye sıçramadan Alaşehir İtfaiye Ekiplerinin zamanında müdahalesiyle söndürüldü. 

YANGINA KÖYLÜLER, SULAMA KOOPERATİFİ ve İTFAİYE EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ 

Kemaliye Mahallesi Karataş mevkiinde başlayan kuru otluk yangını kısa sürede rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılırken, ekiplerin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı. 

Yangın, Kemaliye Sulama Kooperatifinde yangın söndürme eğitimi alan personeller ve Alaşehir İtfaiye yetkililerince erken müdahale edilerek büyümeden söndürüldü. Köylüler ise, traktör tarallarına doldurduklarına sular ile söndürme çalışmalarına katkıda bulundular.