Alaşehir’de Emek Sitesinin Bitmeyen Elektrik Çilesi

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - İstasyon Mahallesi’nde içerisinde 60 daire ve 12 dükkân bulunan Emek Sitesi, şantiye elektriği kullandığı için bir sayaç üzerinden elektrik tüketiyor. Bu nedenle de fazla elektrik tüketiminde devamlı olarak sigortaların attığını, kabloların ve sigortaların yandığını dile getiren site sakinleri binanın yangın tehlikesi ile karşı karşıya olduklarını belirttiler. 

HER AN YANGIN ÇIKACAK ENDİŞESİYLE YAŞAMAKTAN BIKTIK! 

Evlerinde, aşırı sıcaklara rağmen klima çalıştıramadıklarını dile getiren site sakinleri; “Kavurucu sıcakları yaşıyoruz fakat korkudan klima dahi çalıştıramıyoruz. Çünkü elektriğe fazla yüklendiğimiz zaman hemen sigortalar atıyor. Bir defasında kablolarımız yandı. İki kez sigortalarımız yandı. Klimayı bırakın, su ısıtmak işin kettle dahi çalıştıramıyoruz. Her an yangın çıkacak korkusu ile yaşamaktan bıktık. Allah muhafaza büyük bir yangın çıksa bunun vebalini kim öder, hesabını kim verir” ifadelerini kullandılar. 

TRAFO YETERSİZLİĞİ GEREKÇE GÖSTERİLİYOR 

Emek Sitesi’nin kentsel dönüşümle yeniden yapıldığını belirten site sakinleri ; “Oturduğumuz sitenin oturma ruhsatı 2023 Mayıs ayında alındı. Su ve doğalgaz aboneliklerimizi aldığımız halde, elektrik aboneliğimizi alamadık. Yetkililer mahallenin trafo yetersizliğini gerekçe gösterip trafo kurulması gerektiğini söylüyorlar.

2023 yılının Mayıs ayından beri şantiye elektriği kullanıyoruz. Sürekli voltaj yükselmesi ve düşmesi, sigorta atması, kablo yanması gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Elektrik tüketimi fazla olduğu için artık kaldırmıyor ve her an yangın çıkma riskiyle karşı karşıyayız. Üstüne üstlük her ay fazla fazla da elektrik faturası ödüyoruz. Sesimizi duyurmak istiyoruz. Bu site dağ başında değil, aksine şehrin girişinde bulunuyor. Kaldı ki zaten kentsel dönüşümden önce bizim elektrik aboneliklerimiz vardı. Çektiğimiz bu çilenin bir son bulmasını istiyoruz artık. Yetkililer umarız sesimizi duyar” ifadeleri kullandılar.