Alaşehir’de Heyecan Yaratan Gök cisimleri

Alaşehir’de dün gece sıra sıra yükselen gök cisimleri heyecan yarattı. Dün gece saat 22.00 sıralarında Türkiye - İtalya kadınlar voleybol maçını bağ evinin bahçesinde izlerken, bir anda gök cisimlerinin arka arkaya gök yüzünde yükseldiğini gören ve şaşıran Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Seyhan hemen telefonu ile cisimlerin fotoğraflarını çekti. 

Mustafa Seyhan bizim için çok önemli ve değerli olan ve olimpiyatlarda ilk kez bu seviyelere ulaştığımız kadın voleybol takımımızın maçını bağ evi bahçesinde heyecanla izlerken, birden gök yüzünde bir hareketlilik gördüm. Heyecanla bir kaç kare fotoğraf çektim. Daha önce gördüğümüz gök cisimleri sanki yer yüzüne paralel gibi gidiyordu, ama bunlar sanki yer yüzünden yukarıya doğru hareket ediyordu. Tabiki ne olduğunu bilemiyoruz, ama çok heyecanlandık” dedi.

Starlink projesi, Elon Musk’ın şirketi SpaceX tarafından dünya genelinde genişbant internet erişimi sağlamak amacıyla başlatılmıştı. Uzaya gönderilen binlerce uydu, dünya yörüngesinde düzenli geçişleriyle dikkat çekiyor.