Kalbine Yenilen 11 yaşındaki Mert Son Yolculuğuna Uğurlandı

Alaşehir Müftüsü Mehmet Ali Dilek tarafından kıldırılan cenaze namazına Alaşehir kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli , Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikri Çetinkaya, eğitim gördüğü Kavaklıdere Atatürk Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, Mert Kaymak’ın okul arkadaşları,  ailesi, yakınları ve sevenleri katıldılar. 

Cenaze töreninde anne Ayşe, baba Rıfat  Kaymak ve kardeşleri ayakta durmakta zorlandılar.

BEDEN EĞİTİMİ DERSİNDE YERE YIĞILDI 

Alaşehir’e bağlı Kavaklıdere Mahallesi Atatürk Ortaokulu’nda eğitim gören  Mert Kaymak Beden Eğitimi dersinde saat 10.15 sıralarında sınıf arkadaşlarıyla birlikte ısınma hareketleri yaparken, yere düştü.
 

Can Kurtaranlık ve İlk Yardım belgesi sahibi olan Beden Eğitimi ve Spor öğretmeni Berkay Ali Akkaya hemen yere düşen öğrencisine müdahale etti. Bir taraftan da 112 acil servis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen 112 Acil servis ekipleri çocuğu Alaşehir Özel Sarıkız Hastanesi acil servisine götürdüler.  Kalbi durmuş olarak Acil servise gelen Mert Kaymak’ı  doktorlar geri döndürmek için çalıştılar, ancak Mert geri döndürülemedi. Mert’in  kalp krizi şüphesiyle vefat ettiği belirtildi.  

AİLE VE OKUL ÖĞRENCİLERİNE PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR 

Okulda öğrencilerin gözü önünde yaşanan acı ve üzücü olaydan sonra  Mert Kaymak’ın  ailesine ve okulda psikolojik destek sağlandı.  Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bağlı  Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kurum İdaresi ve Uzman Personelleri  tarafından aile ve okul öğretmen ve öğrencilerine , okul ve aile ortamına  Psikososyal Destek Hizmeti sağlandı.