ARAŞTIRMACI YAZAR İBRAHİM ÇİÇEK YAŞAMINI YİTİRDİ
Bölgemizin yaşayan tarihi olarak anılan araştırmacı yazar İbrahim Çiçek (94) önceki geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Halk arasında Karaman Camii olarak bilinen Salihli Hamidiye Camiinde İkindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığında toprağa verildi. Her fırsatta eğitimin öneminden bahseden ve gençleri kitap okumaya davet eden Emekli öğretmen araştırmacı Yazar İbrahim Çiçek’i son yolcuğunda sevenleri yalnız bırakmadı.
Araştırmacı yazar İbrahim Çiçek ile 10 gün önce yaptığımız görüşmede, söz uçar unutulur, yazılan bilgiler kitaplaşırsa geriden gelen nesilde faydalanır diye araştırmalarda bulunup bilgi ve birikimlerini bir kitap haine getirdiğini belirtmişti.
GENÇLER DAİMA OKUMALI DİYOR
Çiçek,”Her yaşayan nesil muhakkak kendilerinin kimlerden olduğuna merak eder. Doğuştan itibaren annesini, babasını ve en yakın kardeşlerini tanır. Çevre açıldıkça komşularını ve arkadaşlarını tanır ve öğrenir. Ancak babası, annesi kimdir, onlar kimlerden gelmiştir? Bu hayattan geçenleri arayıp bulmak bir insanlık borcudur. Bir eğitimci olarak söz uçar unutulur, yazılan bilgiler kitaplaşırsa geriden gelen nesilde faydalanır diye araştırmalarda bulunup bilgi ve birikimlerini kitap haine getirdim. Bu eserlerimin hazırlanmasında en büyük yardımcım Semiha Çiçek oldu”diyerek, uzun süreden beri yaptığı araştırmaları kitap haline getirdiğini ve bu iki eserinin basıma hazır olduğunu söylemişti.
94 yaşında aramızdan ayrılan Araştırmacı Yazar İbrahim Çiçek’in Alaşehir Kuvay-ı Milleyesi ve Kadın Efe Fatma Ruhiye Hanım, Gördesli Mücahide Makbule ile Salihli Kuvay-i Milliyecileri en önemli eserleri arasında yerini almakta olup, birçok dalda ödül aldığı belirtildi.