AK Parti İlçe Başkanından Bakan Uraloğlu'na Alaşehir Dosyası
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi güzergahındaki Afyonkarahisar ve Uşak kesimlerinin ardından, Alaşehir ilçesindeki "Eşme-Salihli Projesi T21 Tüneli"nin inşaatında incelemelerde bulundu.
Alaşehir’de yapımı devam eden Hızlı Tren şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkan Yardımcısı Ali Dağlıoğlu, AK Parti Alaşehir İlçe Başkanı Fedayi Kozan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi Alaşehir ilçe yönetim kurulu üyelerinin katıldığı programda İlçe Başkanı Fedayi Kozan, Bakan Uraloğlu'na Alaşehir'de önem arz eden ve yapılması planlanan projeleri bir dosya halinde sundu. Özellikle yapılan bire bir görüşmede Alaşehir - Kula yolu yapımının başlamasının önemi ve önceliğinin olması gerektiği belirtilirken, Salihli’den başlayan ve Denizli sınırına kadar olan kara yolunun sıcak asfalt yapının başlanmasının önemi ile ilgili bilgi paylaştığı öğrenildi. Görüşmelerin ardından Fedai Kozan, Bakan Uraloğlu'na ilçemizin dünyaca ünlenen Sultaniye üzümünü hediye etti.
25 TÜNELDEN 7'si TAMAMLANDI
Bakan Uraloğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Banaz-Eşme arasındaki 85,6 kilometrelik güzergahtaki 712 metrelik "V-12 Viyadüğü" ve bölgedeki dolgu çalışmalarını, zemin iyileştirmelerini incelediklerini, Banaz-Eşme arası altyapı işlerinin fiziki ilerlemesinin yaklaşık yüzde 65'e ulaştığını ifade etti. Eşme-Salihli arasındaki kesimin, 22 bin 730 metre uzunluğundaki 25 tüneliyle hat üzerindeki en zorlu kesimlerden biri olduğunu belirten Uraloğlu, buradaki 25 tünelden 7'sinin tamamladığını söyledi.
"MANİSA - ANKARA arası yolculuk 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecek"
2028 yılı içerisinde tamamlaması planlandığını beliren bakan Uraloğlu; "Hattımız tamamlandığında mevcut demiryolu bağlantısıyla 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye inecek. Ankara-İzmir arası 14 saat olan seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya düşecektir. Aynı şekilde demiryoluyla yapılan; Ankara-Uşak arası seyahat süresi 6 saat 50 dakikadan 2 saat 10 dakikaya, Ankara-Manisa arası 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecektir. 9 istasyon ile Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve İzmir illerimizde yaşayan 7 milyondan fazla insanımız doğrudan hızlı tren konforuna kavuşacaktır. İlk etapta günlük karşılıklı 8 tren seferine göre yıllık zaman, enerji ve bakım maliyetleri gibi kalemlerden yaklaşık 1,1 milyar lira tasarruf sağlamayı hedefliyoruz." dedi.
''TÜRKİYE'DE TÜNEL AÇMA MAKİNESİ İLE AÇILAN EN BÜYÜK ÇAPLI TÜNEL"
Tamamlanan tünellerden birisi olan "T1" tünelinin 3 bin 47 metre uzunluğu ile Eşme-Salihli arasındaki en uzun ve Türkiye'de TBM (tünel açma makinesi) ile açılan en büyük çaplı tünel olduğunu kaydeden Uraloğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Tünelin kazı çapı 13,77 metre, tünel kaplama betonunun iç çapı da 12,50 metredir. Ayrıca Türkiye'de demiryolu ve güvenlik tünelinin tek kesitte iki katlı olarak inşa edilen ilk tüneldir. Tünelimizin üst katında hızlı tren giderken, alt katta ambulans ulaşımı da sağlanabilecektir. Bu tünelimizin kazı ve segment montaj imalatını, 206 gün gibi kısa bir sürede tamamlayıp, dünyada kırılması zor bir rekora imza attık. Bu tünel inşaatıyla, dünyaya Türk müteahhitlik sektörünün, Türk mühendislerinin ve çalışanlarının zorlu şartlar altında ne kadar başarılı olabileceklerini gösterdik.Dediğim gibi 25 tünelin 7'sinde çalışmaları tamladık. 8 tünelde çalışmalara devam ediyoruz. 4 tünelin portal yapısında çalışıyoruz. Kalan 6 tünelin çalışmalarına da yakında başlamayı planlıyoruz." dedi.