Kızılay’dan Alaşehir’in Tanıtımı için Atak

Alaşehir dışından gelen ve yurtta kalan öğrencilere Alaşehir’in tarihi ve turistik yerlerini tanıma gezisi düzenledi.

Gezinin başlama noktası olan ST.JEAN CHURCH (KİLİSE) önünde önce öğrencilere tavuklu pilav, ayran ve Türkiye ‘ye özgü irmik tatlısı ikramı yapıldı. Bu esnada Japonya’dan gelen turist kafilesi de ikramlardan alarak, yediler ve çok beğendiklerini , tatlının değişik bir tatlı olduğunu ve çok güzel olduğunu söylediler. Öğrenciler daha sonra Toptepe ve Antik Tiyatro alanlarını gezerek incelemelerde bulundular. 

“Şehir Dışından Gelen Öğrencilerimize Alaşehir’i Tanıttık”

Alaşehir Türk Kızılay Derneği başkanı Nedim Yamak, Alaşehir Türk Kızılayı ve KYK Yurdu işbirliği ile Alaşehir belediyesinin servis aracı desteği ile ilçemiz dışından gelen Meslek Yüksek okulunda okuyan ve Kredi  Yurtlar Kurumu’nda kalan öğrencilerimize Alaşehir’in kültürel, tarihsel, turistik,ekonomik alanlarını tanıtabilmek amacıyla öğrencileri servislerle gezdirdik. Gezimiz  rehberler eşliğinde JEAN KİLİSESİ’ni  gezerek, başladı.

Daha sonra Alaşehir’in seyir tepesi olan Topte ‘den Alaşehir’e tepeden izledik. Buradan Antik Tiyatroyu gezdik. Öğrencilere Alaşehir’i tanıtmak amacıyla kültürel, tarihi , turistk alanlar hakkında bilgi sahibi ettik,  Alaşehir’in ekonomik bilgileri hakkında bilgiler verdik. Bir çok öğrencimiz Alaşehir’e gelip iki yıl okuduktan sonra, Alaşehir’i  tanımadan  Alaşehir’den ayrılanlar oluyor. Bundan sonra belirli dönemlerde Alaşehir’e dışarıdan gelen öğrencilerimize , Alaşehir’i tanıtmaya devam edeceğiz” dedi. 

Öğrencilere gezi öncesi tavuklu pilav ayran ve irmik tatlısı ikram edildi. İkram sırasında Japonya’dan gelen turist kafilesi’de pilav ayran ikramından yediler. İkramları çok beğendiklerini söylediler. Öğrenciler gezinin çok yararlı olduğunu dile getirdiler.