BAKLACI MAHALLESİNİ TANIYALIM

DÜNYA 06.01.2023 - 09:03, Güncelleme: 06.01.2023 - 09:03
 

BAKLACI MAHALLESİNİ TANIYALIM

Baklacı, Alaşehir’e bağlı bir mahalledir. Mahalle, Manisa il merkezine 113 km, Alaşehir ilçesine 3 km uzaklıktadır.
BAKLACI İSMİ NEREDEN GELİYOR Mahalle adını Baklacıoğlullarından almıştır. 1948’deki sel baskını nedeniyle Süleymanağa mahallesi ile birleşip bugünkü yerine taşınmıştır. Mahallenin ismi daha sonra Musaağa olduysa da tekrar isim değişikliğine gidilmiş ve Baklacı olarak değiştirilmiştir. Daha sonra 1969 yılındaki depremle birlikte mahalle Yukarı ve Aşağı Baklacı olarak ikiye ayrılmıştır. Ama tek muhtarlık sistemi ile yönetilmektedir. MAHALLEDE YAŞAM NASILDIR Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yaş meyve sebze işletmeleri de vardır. yapılan tarım işletmeleri köy ve ilçe halkına iş imkanı sağlamaya başlamıştır. Tariş vs.  Mahalle sınırları içinde Alaşehir MYO ve KYK Alaşehir yurdu bulunmaktadır.Okulun karşısında ise düğün salonu yer almaktadır. Aynı zamanda mahalle birde Alaşehir Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığı’na yer sahipliği yapıyor. Geçmiş yıllarda Baklacı mahallesinde özel bir şirket tarafından başlanan petrol arama çalışmalarında mutlu sona ulaşılmış. Buralardan çıkan petrol tankerlerle Aliağa rafinerisine gönderilmektedir diye bahsedilmiş, fakat şu an kullanımı hakkında bilgi yok.  20 Temmuz 2018 tarihinde 19.4 MW kapasite ile işletmeye geçen Jeotermal Enerji Santrali’de baklacı mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Ortalama 34.561 kişiye düşen tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladığı söyleniliyor. Mahalleye minibüs seferleri de yapılıyor düzenli olarak her 10 dakikada bir minibüsle istediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz.    
Baklacı, Alaşehir’e bağlı bir mahalledir. Mahalle, Manisa il merkezine 113 km, Alaşehir ilçesine 3 km uzaklıktadır.

BAKLACI İSMİ NEREDEN GELİYOR

Mahalle adını Baklacıoğlullarından almıştır. 1948’deki sel baskını nedeniyle Süleymanağa mahallesi ile birleşip bugünkü yerine taşınmıştır. Mahallenin ismi daha sonra Musaağa olduysa da tekrar isim değişikliğine gidilmiş ve Baklacı olarak değiştirilmiştir. Daha sonra 1969 yılındaki depremle birlikte mahalle Yukarı ve Aşağı Baklacı olarak ikiye ayrılmıştır. Ama tek muhtarlık sistemi ile yönetilmektedir.

MAHALLEDE YAŞAM NASILDIR

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yaş meyve sebze işletmeleri de vardır. yapılan tarım işletmeleri köy ve ilçe halkına iş imkanı sağlamaya başlamıştır. Tariş vs.

 Mahalle sınırları içinde Alaşehir MYO ve KYK Alaşehir yurdu bulunmaktadır.Okulun karşısında ise düğün salonu yer almaktadır. Aynı zamanda mahalle birde Alaşehir Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığı’na yer sahipliği yapıyor.

Geçmiş yıllarda Baklacı mahallesinde özel bir şirket tarafından başlanan petrol arama çalışmalarında mutlu sona ulaşılmış. Buralardan çıkan petrol tankerlerle Aliağa rafinerisine gönderilmektedir diye bahsedilmiş, fakat şu an kullanımı hakkında bilgi yok. 

20 Temmuz 2018 tarihinde 19.4 MW kapasite ile işletmeye geçen Jeotermal Enerji Santrali’de baklacı mahallesi sınırları içerisinde yer alıyor. Ortalama 34.561 kişiye düşen tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladığı söyleniliyor.

Mahalleye minibüs seferleri de yapılıyor düzenli olarak her 10 dakikada bir minibüsle istediğiniz yere ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.