ALAŞEHİR ADALET SARAYI İÇİN CİDDİ BİR ADIM ATILDI

25.10.2021 - 08:42, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR ADALET SARAYI İÇİN CİDDİ BİR ADIM ATILDI

Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona ve yönetim kurulu üyeleri, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Rona, ziyaretin detaylarıyla ilgili açıklama yaptı.Başkan Rona, Alaşehir’in adalet sarayı için de Bakan Gül’den söz aldıklarını belirtti.
Manisa Barosu’ndan Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e ziyaret… Başkan Ümit Rona, sekiz ana başlıkta 6 dosya, 2 sözlü talep ve 107 fotoğrafla adalet sistemi ve Manisa’daki avukatların sorunlarını dile getirdiklerini söyledi.   Başkan Rona şu açıklamayı yaptı: Manisa Barosu Başkanlığı olarak bugün Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül ile görüştük. 8 Ana başlıkta mesleğimizin ve Manisa içinde meslektaşlarımızın sorunlarını 6 dosya, 2 sözlü talep ve 107 fotoğraf sunarak dile getirdik. Şu an için dönüş yolunda olduğumuzdan saygıdeğer meslektaşlarımıza müjdeli haberlerimizi ve görüşme detaylarımızı yarın sunacağız. Hem Türkiye’deki meslektaşlarımız hem de Manisa özelindeki sorunları net şekilde çözüm önerilerimiz ile 1 saat 15 dakikada masaya yatırdık. Görüşmede nezaket ve meslektaşlık bilinci ile saygın yaklaşım gösteren Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Birkan, Hukuk İşleri Genel Müdürü Sayın Hakan Öztatar’a teşekkür ederiz. RONA: MESLEKTAŞLARIMIZIN VE ADALET SİSTEMİNDEKİ SIKINTILARI DİLE GETİRDİK Adalet sistemindeki ve meslektaşlarının sıkıntılarını Bakan Gül’e bizzat dosyalar halinde sunduklarını belirten Başkan Ümit Rona, “Avukatlık hizmetlerinde KDV indirimi kapsamının genişletilmesi ve CMK kapsamında yapılan zorunlu müdafilik hizmetlerinde KDV alımının kaldırılması, Hasar danışmanlık şirketlerine yönelik mücadelede bağlantıların cumhuriyet başsavcılıklarınca etkin soruşturma ile ortaya çıkarılmasının zaruriliği, Arzuhalcilerin faaliyetlerinin hukuk sisteminin güvenliği ve kalitesi adına yasaklanmasının gerektiği, TAKPAS erişiminin gerekliliği hakkındaki talebimiz ile bu konuda uygulamanın engellemesine sebep olan sakıncalar birlikte değerlendirilmiş olup bu konuda mesleğimizin ihtiyaç duyduğu ara bir formülün önemli olacağını, Genç avukatların yaşadığı sürenin zorluğu ve iş daralmasına dair görüşler, Ticaret Mahkemelerinin görev alanına dair meselede ayrıca çalışma ve süreç anlatılarak çekince ve itirazlar,  tarafımızdan dile getirilerek izah edildi.”şeklinde konuştu. ALAŞEHİR’ E YENİ VE MODERN ADLİYE SARAYI MÜJDESİ Rona, Alaşehirlilere de müjde vererek, “Alaşehir’in çok eski ve kullanılamaz duruma gelen tarihi sorunu olan Alaşehir’ e yeni Adliye Binası yapılması konusundaki çalışma kabul gördü ve bu konuda Bakan Abdülhamit Gül tarafından bakanlık yetkililerine talimat verilerek yeni adliye için yer tespiti süreci başlatıldı. Bir ay içinde bakanlık yetkilileri ve heyet Alaşehir’ e gelip incelemelerde bulunacak.”dedi.    
Manisa Barosu Başkanı Av. Ümit Rona ve yönetim kurulu üyeleri, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Rona, ziyaretin detaylarıyla ilgili açıklama yaptı.Başkan Rona, Alaşehir’in adalet sarayı için de Bakan Gül’den söz aldıklarını belirtti.

Manisa Barosu’ndan Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül’e ziyaret… Başkan Ümit Rona, sekiz ana başlıkta 6 dosya, 2 sözlü talep ve 107 fotoğrafla adalet sistemi ve Manisa’daki avukatların sorunlarını dile getirdiklerini söyledi.   Başkan Rona şu açıklamayı yaptı: Manisa Barosu Başkanlığı olarak bugün Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül ile görüştük. 8 Ana başlıkta mesleğimizin ve Manisa içinde meslektaşlarımızın sorunlarını 6 dosya, 2 sözlü talep ve 107 fotoğraf sunarak dile getirdik. Şu an için dönüş yolunda olduğumuzdan saygıdeğer meslektaşlarımıza müjdeli haberlerimizi ve görüşme detaylarımızı yarın sunacağız. Hem Türkiye’deki meslektaşlarımız hem de Manisa özelindeki sorunları net şekilde çözüm önerilerimiz ile 1 saat 15 dakikada masaya yatırdık. Görüşmede nezaket ve meslektaşlık bilinci ile saygın yaklaşım gösteren Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Gül, Bakan Yardımcısı Sayın Zekeriya Birkan, Hukuk İşleri Genel Müdürü Sayın Hakan Öztatar’a teşekkür ederiz.

RONA: MESLEKTAŞLARIMIZIN VE ADALET SİSTEMİNDEKİ SIKINTILARI DİLE GETİRDİK

Adalet sistemindeki ve meslektaşlarının sıkıntılarını Bakan Gül’e bizzat dosyalar halinde sunduklarını belirten Başkan Ümit Rona, “Avukatlık hizmetlerinde KDV indirimi kapsamının genişletilmesi ve CMK kapsamında yapılan zorunlu müdafilik hizmetlerinde KDV alımının kaldırılması, Hasar danışmanlık şirketlerine yönelik mücadelede bağlantıların cumhuriyet başsavcılıklarınca etkin soruşturma ile ortaya çıkarılmasının zaruriliği, Arzuhalcilerin faaliyetlerinin hukuk sisteminin güvenliği ve kalitesi adına yasaklanmasının gerektiği, TAKPAS erişiminin gerekliliği hakkındaki talebimiz ile bu konuda uygulamanın engellemesine sebep olan sakıncalar birlikte değerlendirilmiş olup bu konuda mesleğimizin ihtiyaç duyduğu ara bir formülün önemli olacağını, Genç avukatların yaşadığı sürenin zorluğu ve iş daralmasına dair görüşler, Ticaret Mahkemelerinin görev alanına dair meselede ayrıca çalışma ve süreç anlatılarak çekince ve itirazlar,  tarafımızdan dile getirilerek izah edildi.”şeklinde konuştu.

ALAŞEHİR’ E YENİ VE MODERN ADLİYE SARAYI MÜJDESİ

Rona, Alaşehirlilere de müjde vererek, “Alaşehir’in çok eski ve kullanılamaz duruma gelen tarihi sorunu olan Alaşehir’ e yeni Adliye Binası yapılması konusundaki çalışma kabul gördü ve bu konuda Bakan Abdülhamit Gül tarafından bakanlık yetkililerine talimat verilerek yeni adliye için yer tespiti süreci başlatıldı. Bir ay içinde bakanlık yetkilileri ve heyet Alaşehir’ e gelip incelemelerde bulunacak.”dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.