Alaşehir Belediyesi Unutanları Unutmadı

BELEDİYE 24.09.2018 - 10:21, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir Belediyesi Unutanları Unutmadı

Alaşehir Belediyesi "21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" nedeniyle bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinliğe imza attı
"21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" nedeniyle bilinç oluşturmak için Alaşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu yürüyüşün ardından CBÜ'den Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Doç. Dr. Dilek Özmen, Arş. Gör. Fatma Uyar'ın konuşmacı olduğu konferans; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hasta yakınları, öğrenciler ve vatandaşların katılımları ile gerçekleşti. YÜZLERCE VATANDAŞ ELLERİNDE PANKARTLA YÜRÜDÜ Etkinlik programı Pazar Cami önünden başlayıp Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi önüne kadar devam eden yürüyüş ile başladı. Yürüyüşte bir araya gelen yüzlerce vatandaş ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından katılımcılar, Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferansta Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Doç. Dr. Dilek Özmen, Arş. Gör. Fatma Uyar'ı dinledi. "ERKEN TANI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR" Konferans öncesi konuşma yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak şunları söyledi:" Yaşlılıkta en sık rastlanılan hastalıklardan bir Demans'ın  bir tipi olan Alzheimer hastalığıdır. İleri yaşla beraber ortaya çıkan bu hastalık toplumun birçok kesimini etkilemektedir. Alzheimer Hastalığı konusundaki bilincin ve dayanışmanın geliştirilmesi amacıyla 21 Eylül  Dünya Alzheimer Günü'nü  Alzheimer hastalığı farkındalık etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriyoruz. Alzheimer hastalığında erken tanı hayati önem taşımaktadır. Dünyada bugün her 60 saniyede bir kişiye Alzheimer hastalığı tanısı konulmaktadır. Günümüzde Alzheimer hastalığına rastlanma yaşı ise 60'lı yaşlardan 30'lu yaşlara kadar inmiştir." "MANİSA'MIZDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK" Başkan Ali Uçak konuşmalarını şöyle sonlandırdı:"Bu sebepler göz önünde bulundurularak Alaşehir Belediyesi olarak  Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezini hayata geçirdik. Merkezimiz hasta ve hasta yakınlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Manisa'mızda bir ilk olan bu projemize birçok ilçeden ve ilden talep almaktayız. Merkezimizin diğer yerel yönetimlere de örnek teşkil etmesini istiyoruz. Alzheimer hastalığının hasta kadar hasta yakınları üzerinde etkisi büyüktür. Hasta ve hasta yakınlarımızın  bir nebze rahat nefes alabilmeleri ve sosyal yaşama entegre olmaları açısından önemli bir hizmettir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim."  BUGÜN UNUTANLARI HATIRLAMA GÜNÜ... "21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" nedeniyle bilinç oluşturmak için Belediyemizin düzenlemiş olduğu yürüyüş ve Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Doç. Dr. Dilek Özmen, Arş. Gör. Fatma Uyar'ın konuşmacı olduğu konferansımız; Alaşehir Kaymakamımız Sayın Abdullah Uçgun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanımız Sayın Talip Akbaş, oda başkanlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, hasta yakınlarımız, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımları ile gerçekleşti.  
Alaşehir Belediyesi "21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" nedeniyle bilinç oluşturmak ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinliğe imza attı

"21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" nedeniyle bilinç oluşturmak için Alaşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu yürüyüşün ardından CBÜ'den Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Doç. Dr. Dilek Özmen, Arş. Gör. Fatma Uyar'ın konuşmacı olduğu konferans; Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hasta yakınları, öğrenciler ve vatandaşların katılımları ile gerçekleşti.

YÜZLERCE VATANDAŞ ELLERİNDE PANKARTLA YÜRÜDÜ

Etkinlik programı Pazar Cami önünden başlayıp Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi önüne kadar devam eden yürüyüş ile başladı. Yürüyüşte bir araya gelen yüzlerce vatandaş ellerinde pankartlarla yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından katılımcılar, Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferansta Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Doç. Dr. Dilek Özmen, Arş. Gör. Fatma Uyar'ı dinledi.

"ERKEN TANI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Konferans öncesi konuşma yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak şunları söyledi:" Yaşlılıkta en sık rastlanılan hastalıklardan bir Demans'ın  bir tipi olan Alzheimer hastalığıdır. İleri yaşla beraber ortaya çıkan bu hastalık toplumun birçok kesimini etkilemektedir. Alzheimer Hastalığı konusundaki bilincin ve dayanışmanın geliştirilmesi amacıyla 21 Eylül  Dünya Alzheimer Günü'nü  Alzheimer hastalığı farkındalık etkinlikleri kapsamında gerçekleştiriyoruz. Alzheimer hastalığında erken tanı hayati önem taşımaktadır. Dünyada bugün her 60 saniyede bir kişiye Alzheimer hastalığı tanısı konulmaktadır. Günümüzde Alzheimer hastalığına rastlanma yaşı ise 60'lı yaşlardan 30'lu yaşlara kadar inmiştir."

"MANİSA'MIZDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Başkan Ali Uçak konuşmalarını şöyle sonlandırdı:"Bu sebepler göz önünde bulundurularak Alaşehir Belediyesi olarak  Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezini hayata geçirdik. Merkezimiz hasta ve hasta yakınlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Manisa'mızda bir ilk olan bu projemize birçok ilçeden ve ilden talep almaktayız. Merkezimizin diğer yerel yönetimlere de örnek teşkil etmesini istiyoruz. Alzheimer hastalığının hasta kadar hasta yakınları üzerinde etkisi büyüktür. Hasta ve hasta yakınlarımızın  bir nebze rahat nefes alabilmeleri ve sosyal yaşama entegre olmaları açısından önemli bir hizmettir. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim."

 BUGÜN UNUTANLARI HATIRLAMA GÜNÜ...

"21 Eylül Dünya Alzheimer Günü" nedeniyle bilinç oluşturmak için Belediyemizin düzenlemiş olduğu yürüyüş ve Prof. Dr. Hatice Mavioğlu, Doç. Dr. Dilek Özmen, Arş. Gör. Fatma Uyar'ın konuşmacı olduğu konferansımız; Alaşehir Kaymakamımız Sayın Abdullah Uçgun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanımız Sayın Talip Akbaş, oda başkanlarımız, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, hasta yakınlarımız, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımları ile gerçekleşti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.