ALAŞEHİR'DE İHRACAT BAŞLADI

EKONOMİ 13.05.2019 - 11:00, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR'DE İHRACAT BAŞLADI

Alaşehir'de meyvede ihracatın başlamasının ardından ihracatta bir sorun yaşamaması için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun'un başkanlığında gerçekleştirilen ekonomi toplantısında ilçede yetiştirilen ürünlerin bakımı, ambalajlanması, pazarlanması ve nakliyesi konularında karşılaşılan sıkıntılar ve bunların çözüm yolları değerlendirildi. Alaşehir Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Tarım ve Ormancılık Müdür vekili Bülent Güleç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Ticaret Denetmenleri Grup Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kıymık ve Gümrük Müdürü Mehmet Uğurlu katıldı. GEREKEN ÖNLEMLER ALINACAK Alaşehir'de, ilçe genelinde üretilen ürünlerin ekonomik değerlendirilmesi ve ihraç edilen mahsullerin yetiştirilmesi, üretici ve ihracatçıların mağduriyet yaşamaması için alınacak tedbir ve önlemlerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Alaşehir genelinde üretilen erik, kiraz, çilek, üzüm gibi mahsullerin ihraç edildiği, mahsullerden erik ve kirazın ihracatının başladığı, üretici ve ihracatçıların mağduriyet yaşamamaları için yapılacak çalışmalar, ihracat zincirinde bulunan kamu kurum ve kuruluşların, odaların gerekli önlemleri almaları kararlaştırıldı. "SIKINTI VE ÇÖZÜMLERİ DEĞERLENDİRİLDİ" Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Alaşehir, özellikle sofralık üzümde dünya çapında söz sahibidir. Yine en büyük gelir kaynaklarımızdan olan ve bölgemizden ihracatı yapılan kiraz, çilek, erik gibi ekonomik değeri yüksek ihracat ürünlerimizin ihracatı başlamıştır. Bugün sezonun başlaması nedeniyle ilçemizde ekonomiden sorumlu kurumlarla bir toplantı yaptık. Toplantıda yetiştirdiğimiz ürünlerin bakımı, ambalajlanması, pazarlanması ve nakliyesi konularında karşılaşılan sıkıntılar ve bunların çözüm yollarını değerlendirdik. İhracatta ve iç piyasada sıkıntıların yaşanmaması için değerlendirmeler yaptık. İhracat sezonunun Alaşehir'imize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.
Alaşehir'de meyvede ihracatın başlamasının ardından ihracatta bir sorun yaşamaması için alınacak tedbirlerin görüşüldüğü bir toplantı gerçekleştirildi.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun'un başkanlığında gerçekleştirilen ekonomi toplantısında ilçede yetiştirilen ürünlerin bakımı, ambalajlanması, pazarlanması ve nakliyesi konularında karşılaşılan sıkıntılar ve bunların çözüm yolları değerlendirildi.

Alaşehir Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen toplantıya İlçe Tarım ve Ormancılık Müdür vekili Bülent Güleç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Ticaret Denetmenleri Grup Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Kıymık ve Gümrük Müdürü Mehmet Uğurlu katıldı.

GEREKEN ÖNLEMLER ALINACAK

Alaşehir'de, ilçe genelinde üretilen ürünlerin ekonomik değerlendirilmesi ve ihraç edilen mahsullerin yetiştirilmesi, üretici ve ihracatçıların mağduriyet yaşamaması için alınacak tedbir ve önlemlerin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Alaşehir genelinde üretilen erik, kiraz, çilek, üzüm gibi mahsullerin ihraç edildiği, mahsullerden erik ve kirazın ihracatının başladığı, üretici ve ihracatçıların mağduriyet yaşamamaları için yapılacak çalışmalar, ihracat zincirinde bulunan kamu kurum ve kuruluşların, odaların gerekli önlemleri almaları kararlaştırıldı.

"SIKINTI VE ÇÖZÜMLERİ DEĞERLENDİRİLDİ"

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Alaşehir, özellikle sofralık üzümde dünya çapında söz sahibidir. Yine en büyük gelir kaynaklarımızdan olan ve bölgemizden ihracatı yapılan kiraz, çilek, erik gibi ekonomik değeri yüksek ihracat ürünlerimizin ihracatı başlamıştır. Bugün sezonun başlaması nedeniyle ilçemizde ekonomiden sorumlu kurumlarla bir toplantı yaptık. Toplantıda yetiştirdiğimiz ürünlerin bakımı, ambalajlanması, pazarlanması ve nakliyesi konularında karşılaşılan sıkıntılar ve bunların çözüm yollarını değerlendirdik. İhracatta ve iç piyasada sıkıntıların yaşanmaması için değerlendirmeler yaptık. İhracat sezonunun Alaşehir'imize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.