ALAŞEHİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

GÜNDEM 22.10.2019 - 12:14, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Alaşehir'de Muhtarlar Günü kutlandı. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle Alaşehir Muhtarlarını makamında kabul ederek tüm muhtarların gününü kutladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Uçgun, "Sizler gerçekten çok önemli işler yapıyorsunuz. Bizler bunun farkındayız. Sorumluluk duygunuzu ben meslek hayatımda hep gördüm. Muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük bir keyif aldığımı belirtmek istiyorum. Bizim kültürümüzde insanımızın devletten herhangi bir isteği, talebi, ihtiyacı olduğu zaman ilk aklına gelen kişi muhtarlardır. Vatandaş, ilk devlet kademesi olarak muhtarını görür onun ihtiyaçlarını karşılamak için yardımcı olacağını düşünür. Vatandaşımız fakiri fukarasından, komşusuyla olan derdinden, yolundan, suyundan veya fiziki problemlerinin tamamını muhtara iletir. Bu sorumluluk, seçtiği kişiye vatandaşın yüklediği sorumluluktur."dedi.  Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu, Kaymakam Uçgun’a  çalışmalarında kendilerine gösterdikleri ilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür etti. Muhtarlar günü vesilesiyle Cumhuriyet Meydanında düzenlene törende çelenk konuldu, Saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törene Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve  muhtarlar katıldı. UÇGUN, MUHTARLARIN BU ÖZEL GÜNÜNÜ KUTLADI Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Uçgun Mesajında: “19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim, Muhtar günü olarak kabul edilmiştir.  Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en önemli unsurlarından biridir.Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk yer muhtarlıklarımız olduğundan çok önemli bir yer tutmaktadır.   Bu vesileyle bir yandan mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan, katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız her türlü takdiri hak etmektedirler. Bu anlamlı günde muhtarlarımızdan ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”dedi.
Alaşehir'de Muhtarlar Günü kutlandı. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle Alaşehir Muhtarlarını makamında kabul ederek tüm muhtarların gününü kutladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Uçgun, "Sizler gerçekten çok önemli işler yapıyorsunuz. Bizler bunun farkındayız. Sorumluluk duygunuzu ben meslek hayatımda hep gördüm. Muhtarlarımızla birlikte çalışmaktan büyük bir keyif aldığımı belirtmek istiyorum. Bizim kültürümüzde insanımızın devletten herhangi bir isteği, talebi, ihtiyacı olduğu zaman ilk aklına gelen kişi muhtarlardır. Vatandaş, ilk devlet kademesi olarak muhtarını görür onun ihtiyaçlarını karşılamak için yardımcı olacağını düşünür. Vatandaşımız fakiri fukarasından, komşusuyla olan derdinden, yolundan, suyundan veya fiziki problemlerinin tamamını muhtara iletir. Bu sorumluluk, seçtiği kişiye vatandaşın yüklediği sorumluluktur."dedi.

 Muhtarlar Derneği Başkanı Şevket Çömçömoğlu, Kaymakam Uçgun’a  çalışmalarında kendilerine gösterdikleri ilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Muhtarlar günü vesilesiyle Cumhuriyet Meydanında düzenlene törende çelenk konuldu, Saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Törene Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve  muhtarlar katıldı.

UÇGUN, MUHTARLARIN BU ÖZEL GÜNÜNÜ KUTLADI

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "19 Ekim Muhtarlar Günü" münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Uçgun Mesajında: “19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı Resmi gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim, Muhtar günü olarak kabul edilmiştir.

 Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en önemli unsurlarından biridir.Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda başvuracakları ilk yer muhtarlıklarımız olduğundan çok önemli bir yer tutmaktadır. 

 Bu vesileyle bir yandan mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynayan, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan, katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren muhtarlarımız her türlü takdiri hak etmektedirler. Bu anlamlı günde muhtarlarımızdan ebediyete göç etmiş olanlara Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan muhtarlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.