Alaşehir'de "Sıfır Atık" Sergisi Açıldı

EĞİTİM 28.02.2019 - 09:58, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir'de "Sıfır Atık" Sergisi Açıldı

Celal Şükrü Sayınsoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Sıfır Atık" sergisi ziyaretçilere açıldı. Seginin açılışını Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun yaptı.
Alaşehir Celal Şükrü Sayınsoy Ortaokulu öğrencileri tarafından "Sıfır Atık" sergisi açıldı. Açılışını Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Celal Şükrü Sayınsoy Ortaokulu Müdürü Ali Uysal'ın yaptığı sergide öğrenciler tarafından atık maddelerden yapılmış eserler yer aldı. Serginin bir hafta açık kalacağını söyleyen Alaşehir Celal Şükrü Sayınsoy "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' projesi kapsamında okulda artık maddelerin değerlendirilmesi amacıyla çalışmalar başlattı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar sonunda gerçekleştirilen eserler sergilendi. Sergide Alaşehir teması ön plana çıkarılarak, özellikle Alaşehir'in doğal maden suyu Sarıkız'ında tanıtımı amacıyla maden suyu şişesi kapaklarından Türkiye Haritası, rüzgar zilleri gibi değişik eserler yapıldı. Sergide atık deterjan kutuları, plastik su şişelerinden kuş yuvaları, plastik su bardakları, eski dvd'ler, kırık yumurta kabukları, cam şişeler, atık mukavva kutulardan gitar, kumbara, kalemlik, atık malzemelerden bez torbalar yapılarak atık maddeleri değerlendiren eserler yapıldı."diye konuştu. "AMAÇ, ATIĞI EN AZA İNDİREREK, ÇEVREMİZİ KORUMAKTIR" Serginin açılışını yapan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Sıfır Atık Projesindeki temel amaç, atığı en aza indirerek, çevremizi korumaktır. Her şeyiyle farklı orijinal bir sergi olmuş. Sergimizin girişinde bizleri Alaşehirimizin markası olan Sarıkız Sodası'nın kapaklarından yapılmış, bir Türkiye Harita'sı karşılıyor. Bu orijinal çalışmadan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sarıkız demek Alaşehir demektir. Sarıkız Sodası, Alaşehir ile özdeşleşmiş bir markadır. Sarıkız Sodası, Sultaniye Üzüm gibi Alaşehir'in marka değerlerindendir. Sergide atıklar değerlendirilirken, Alaşehir'e özgü özel ürünler ön plana çıkarılmaya çalışılmış. Çalışmada başta Teknoloji Tasarım Öğretmenimiz Emine Dalkılınç olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum."dedi. Açılışın ardından sergiyi gezen Alaşehir protokolü şişe kapaklarından yarım karpuz diliminin yapıldığı "Sıfır Atık Hatırası" ile fotoğraf çekildi.
Celal Şükrü Sayınsoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Sıfır Atık" sergisi ziyaretçilere açıldı. Seginin açılışını Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun yaptı.

Alaşehir Celal Şükrü Sayınsoy Ortaokulu öğrencileri tarafından "Sıfır Atık" sergisi açıldı. Açılışını Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Celal Şükrü Sayınsoy Ortaokulu Müdürü Ali Uysal'ın yaptığı sergide öğrenciler tarafından atık maddelerden yapılmış eserler yer aldı. Serginin bir hafta açık kalacağını söyleyen Alaşehir Celal Şükrü Sayınsoy "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' projesi kapsamında okulda artık maddelerin değerlendirilmesi amacıyla çalışmalar başlattı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar sonunda gerçekleştirilen eserler sergilendi. Sergide Alaşehir teması ön plana çıkarılarak, özellikle Alaşehir'in doğal maden suyu Sarıkız'ında tanıtımı amacıyla maden suyu şişesi kapaklarından Türkiye Haritası, rüzgar zilleri gibi değişik eserler yapıldı. Sergide atık deterjan kutuları, plastik su şişelerinden kuş yuvaları, plastik su bardakları, eski dvd'ler, kırık yumurta kabukları, cam şişeler, atık mukavva kutulardan gitar, kumbara, kalemlik, atık malzemelerden bez torbalar yapılarak atık maddeleri değerlendiren eserler yapıldı."diye konuştu.

"AMAÇ, ATIĞI EN AZA İNDİREREK, ÇEVREMİZİ KORUMAKTIR"

Serginin açılışını yapan Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, "Sıfır Atık Projesindeki temel amaç, atığı en aza indirerek, çevremizi korumaktır. Her şeyiyle farklı orijinal bir sergi olmuş. Sergimizin girişinde bizleri Alaşehirimizin markası olan Sarıkız Sodası'nın kapaklarından yapılmış, bir Türkiye Harita'sı karşılıyor. Bu orijinal çalışmadan dolayı emeği geçenleri tebrik ediyorum. Sarıkız demek Alaşehir demektir. Sarıkız Sodası, Alaşehir ile özdeşleşmiş bir markadır. Sarıkız Sodası, Sultaniye Üzüm gibi Alaşehir'in marka değerlerindendir. Sergide atıklar değerlendirilirken, Alaşehir'e özgü özel ürünler ön plana çıkarılmaya çalışılmış. Çalışmada başta Teknoloji Tasarım Öğretmenimiz Emine Dalkılınç olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum."dedi.

Açılışın ardından sergiyi gezen Alaşehir protokolü şişe kapaklarından yarım karpuz diliminin yapıldığı "Sıfır Atık Hatırası" ile fotoğraf çekildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.