ALAŞEHİR’DE SİT SORUNU TARİH OLDU

BELEDİYE 17.09.2018 - 11:24, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’DE SİT SORUNU TARİH OLDU

Alaşehir’de vatandaşların uzun yıllardır en büyük problemi olan sit alanı problemi tarih oldu. Göreve ilk geldiği günden beri Alaşehir’in geleceğine yatırım yapan Başkan Ali Uçak, Şehrin en büyük problemini çözerek vatandaşın bir kez daha sevgisini kazandı.
Alaşehir’de Tarihi ev ve eserlerin korunması amacıyla 2009 yılında  İzmir  2 No’lu  Tabiat Varlıklarını Koruma  kurulu tarafından Tarihi Surlar’ın içinde kalan bölge sit alanı olarak ilan edildi. 2009 yılından bu yana yaklaşık 17 bin bina’da tadilat yapılamıyor, yeni bina yapımına izin verilmiyordu.   Sit alanı uygulamasının kalkmasıyla bina yapılma izni verildi ve ilk kez  9 yıl sonra 4 katlı bir binanın temeli atıldı. ÇÖZÜM İÇİN ÇOK UĞRAŞILDI Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Yaklaşık 2 buçuk ay önce Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’ın yardımlarıyla sit problemiyle ilgili Ankara’da Bakanlıklar nezdinde bir çok temasta bulunmuş,  29 Haziran 2018 tarihinde ise kent merkezindeki sur içi bölgelerin sit alanı olmasından dolayı yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüşmeler yapmıştı. KONUNUN MUHATAPLARI ALAŞEHİR'DE AĞIRLANDI Daha sonra ise İzmir 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanı Mert Çubukçu, Koruma Kurulu Müdürü Fuat Keskin, koruma kurulu üyeleri Mine Tanaç  Zeren, İbrahim Malkoç, Çağatay Akar, Serdar Aybek, Ramazan Uykur, Timur Çelik ve Manisa Müze Müdürü Lütfü Ekinci ile Alaşehir Belediyesinde yapılan toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Alaşehir’de sur içi yerleşim alanlarında mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunları ile ilgili kapsamlı bir istişare gerçekleştirildi. İstişarede Alaşehir Belediye Başkanlığının vatandaşların sur içi yerleşiminden kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunun çözümüyle ilgili talepleri heyet tarafından değerlendirilmeye alındı ve görüşmeler neticesince artık Alaşehir’de sit alanı ilan edilen bölgelerde inşaat yapılabilmesinin önü açıldı. ALAŞEHİR’İN TÜM SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ! Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, "Göreve geldiğimiz ilk gün söz verdiğimiz gibi Alaşehir’in tüm sorunlarını tek tek çözeceğiz. 2 ay önce sit sorunu çözeceğimize söz vermiştik, bugün geldiğimiz nokta da sit alanı içerisindeki bir binamızın temelini atıyoruz. Çok mutluyum, gururluyum. Hizmet anlayışımızın temelinde vatandaşa temas ve temas eden hizmetler vardır, "Bazı hizmetler, şehrin çehresini değiştirir, vatandaşlarında yaşamını değiştirir. Bu aşamada yasal prosedürleri yerine getiren ilçemiz esnaflarından Süleyman Kalbur'a ait olan Soğuksu Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan inşaatın temellerini hayırlısı ile attık. Bundan sonra şehrimizde sit alanı içerisinde kalan bölgelerde inşaatlar yapılmaya devam edecektir. Bu sorunun çözümünde bizlerden desteğini hiç esirgemeyen başta Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekilimiz Manisa Milletvekilimiz Sayın Erkan Akçay olmak üzere , tüm yetkililere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler Alaşehir’imiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Çok kısada sürede Alaşehir’in içme suyu ve sit alanı gibi en büyük sorunlarını çözen Alaşehir Belediye Başkanı Ali UÇAK vatandaşlardan bir kez daha tam not aldı.
Alaşehir’de vatandaşların uzun yıllardır en büyük problemi olan sit alanı problemi tarih oldu. Göreve ilk geldiği günden beri Alaşehir’in geleceğine yatırım yapan Başkan Ali Uçak, Şehrin en büyük problemini çözerek vatandaşın bir kez daha sevgisini kazandı.

Alaşehir’de Tarihi ev ve eserlerin korunması amacıyla 2009 yılında  İzmir  2 No’lu  Tabiat Varlıklarını Koruma  kurulu tarafından Tarihi Surlar’ın içinde kalan bölge sit alanı olarak ilan edildi. 2009 yılından bu yana yaklaşık 17 bin bina’da tadilat yapılamıyor, yeni bina yapımına izin verilmiyordu.   Sit alanı uygulamasının kalkmasıyla bina yapılma izni verildi ve ilk kez  9 yıl sonra 4 katlı bir binanın temeli atıldı.

ÇÖZÜM İÇİN ÇOK UĞRAŞILDI

Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, Yaklaşık 2 buçuk ay önce Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Erkan Akçay’ın yardımlarıyla sit problemiyle ilgili Ankara’da Bakanlıklar nezdinde bir çok temasta bulunmuş,  29 Haziran 2018 tarihinde ise kent merkezindeki sur içi bölgelerin sit alanı olmasından dolayı yaşanan mağduriyetin ortadan kaldırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile görüşmeler yapmıştı.

KONUNUN MUHATAPLARI ALAŞEHİR'DE AĞIRLANDI

Daha sonra ise İzmir 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu Başkanı Mert Çubukçu, Koruma Kurulu Müdürü Fuat Keskin, koruma kurulu üyeleri Mine Tanaç  Zeren, İbrahim Malkoç, Çağatay Akar, Serdar Aybek, Ramazan Uykur, Timur Çelik ve Manisa Müze Müdürü Lütfü Ekinci ile Alaşehir Belediyesinde yapılan toplantıda bir araya geldi. Toplantıda, Alaşehir’de sur içi yerleşim alanlarında mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunları ile ilgili kapsamlı bir istişare gerçekleştirildi. İstişarede Alaşehir Belediye Başkanlığının vatandaşların sur içi yerleşiminden kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi ve sorunun çözümüyle ilgili talepleri heyet tarafından değerlendirilmeye alındı ve görüşmeler neticesince artık Alaşehir’de sit alanı ilan edilen bölgelerde inşaat yapılabilmesinin önü açıldı.

ALAŞEHİR’İN TÜM SORUNLARINI TEK TEK ÇÖZECEĞİZ!

Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak, "Göreve geldiğimiz ilk gün söz verdiğimiz gibi Alaşehir’in tüm sorunlarını tek tek çözeceğiz. 2 ay önce sit sorunu çözeceğimize söz vermiştik, bugün geldiğimiz nokta da sit alanı içerisindeki bir binamızın temelini atıyoruz. Çok mutluyum, gururluyum.

Hizmet anlayışımızın temelinde vatandaşa temas ve temas eden hizmetler vardır, "Bazı hizmetler, şehrin çehresini değiştirir, vatandaşlarında yaşamını değiştirir.

Bu aşamada yasal prosedürleri yerine getiren ilçemiz esnaflarından Süleyman Kalbur'a ait olan Soğuksu Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan inşaatın temellerini hayırlısı ile attık. Bundan sonra şehrimizde sit alanı içerisinde kalan bölgelerde inşaatlar yapılmaya devam edecektir. Bu sorunun çözümünde bizlerden desteğini hiç esirgemeyen başta Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekilimiz Manisa Milletvekilimiz Sayın Erkan Akçay olmak üzere , tüm yetkililere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler Alaşehir’imiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Çok kısada sürede Alaşehir’in içme suyu ve sit alanı gibi en büyük sorunlarını çözen Alaşehir Belediye Başkanı Ali UÇAK vatandaşlardan bir kez daha tam not aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.