ALAŞEHİR HER GEÇEN GÜN GERİYE MİGİDİYOR?

GÜNDEM 06.12.2019 - 13:39, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR HER GEÇEN GÜN GERİYE MİGİDİYOR?

ALAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ENDER VE İSABETLİ HİZMETLERİNDEN OLAN SEVGİ YOLU’NDAKİ YAYA GEÇİŞİNİN ÖNCELİKLİ OLDUĞUNU GÖSTEREN SARI ÇİZGİ ÇALIŞMASINI ÇOĞU ŞOFÖR TINLAMIYOR. ÖZELLİKLE ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSCÜLERİ BU KURALA HİÇ RİAYET ETMİYOR.
Rivayete göre; Alaşehir' in Osmanlı topraklarına katılmasıyla, buraya yerleşmeye karar kılan ve fatihlerden olduğu anlaşılan, Mahmut Fakih oğlu ve Bursa' da mefdun Emir Sultan halifesi Şeyh Sinan, ahaliyi bilgilendirdiği ve aydınlattığı için dönemin kelli felli ağaları tarafından sürgün edilir. Şeyh Sina hazretleri de beddua eder; “İKİ YAKANIZ BİR ARAYA GELMESİN…” Bilindiği üzere Şeyh Sinan’ın adı mahallede ve kendisinin inşa ettirdiği camide yaşatılıyor. 1389 tarihinde Yıldırım Beyazıt Han’ın Osmanlı topraklarında dahil ettiği Alaşehir’de 1400’lü yılların 2. Çeyreğinden sonra Bursa’dan geldiği anlaşılan Şeyh Sinan’ın bedduası mı tutuyor bilinmez ama, dağlarından yağ, ovalarından bal damlayan, üstü cennet altı cehennem olan güzide memleketimiz günden güne geriye gidiyor. Hem de her konuda! Küçük tarihi anektotdan sonra gelelim asıl konumuza… Alaşehir Belediyesi’nin 8 aylık hizmet serivenin ender çalışmalarından olan Sevgi Yolun’daki yaya önceliğinin olduğu gösteren Sarı Çizgi çalışmasını çoğu şoför tınlamıyor. ALAŞEHİR, ADAM OLMAYACAK BELLİ! Başta şehir içi minibüs şoförleri olmak üzere kurallara çoğu şoför uymuyor. Bir de haklılarmış gibi imaları bakışlar atıyorlar ya işte o, insanlığın bittiğini gösteriyor. Bizzat gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya İsbat’ın yaşadığı olayda; 45 D 6607 plakalı şehir içi minibüsün şoförlüğünü yapan O.K’nin Merkez Pazar Camisinin alt köşesinden batıya doğru seyir halindeyken yayalara öncelik tanımıyor. Hatta kurallara uymadığı gibi bön bön bakarak imada bulunuyor. Niyet okuyucusu değiliyz ama… Az çok o bakışlar ne anlatıyor herkesin malumu! Yayalar hep araçları bekliyor, kimi zamanda araçlardan kaçarak kurtuluyor. BU MİNVALDE; GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN ALAŞEHİR HALKI ADINA; ALAŞEHİR KAYMAKAMLIĞINI, ALAŞEHİR BELEDİYESİNİ, ŞOFÖRLER CİMİYETİNİ, MİNİBÜSCÜLER DERNEĞİNİ, İLÇE TRAFİK KOMİSYONUNU VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLGİLİ BRİMLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ…!
ALAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ENDER VE İSABETLİ HİZMETLERİNDEN OLAN SEVGİ YOLU’NDAKİ YAYA GEÇİŞİNİN ÖNCELİKLİ OLDUĞUNU GÖSTEREN SARI ÇİZGİ ÇALIŞMASINI ÇOĞU ŞOFÖR TINLAMIYOR. ÖZELLİKLE ŞEHİR İÇİ MİNİBÜSCÜLERİ BU KURALA HİÇ RİAYET ETMİYOR.

Rivayete göre; Alaşehir' in Osmanlı topraklarına katılmasıyla, buraya yerleşmeye karar kılan ve fatihlerden olduğu anlaşılan, Mahmut Fakih oğlu ve Bursa' da mefdun Emir Sultan halifesi Şeyh Sinan, ahaliyi bilgilendirdiği ve aydınlattığı için dönemin kelli felli ağaları tarafından sürgün edilir. Şeyh Sina hazretleri de beddua eder; “İKİ YAKANIZ BİR ARAYA GELMESİN…” Bilindiği üzere Şeyh Sinan’ın adı mahallede ve kendisinin inşa ettirdiği camide yaşatılıyor.

1389 tarihinde Yıldırım Beyazıt Han’ın Osmanlı topraklarında dahil ettiği Alaşehir’de 1400’lü yılların 2. Çeyreğinden sonra Bursa’dan geldiği anlaşılan Şeyh Sinan’ın bedduası mı tutuyor bilinmez ama, dağlarından yağ, ovalarından bal damlayan, üstü cennet altı cehennem olan güzide memleketimiz günden güne geriye gidiyor. Hem de her konuda! Küçük tarihi anektotdan sonra gelelim asıl konumuza… Alaşehir Belediyesi’nin 8 aylık hizmet serivenin ender çalışmalarından olan Sevgi Yolun’daki yaya önceliğinin olduğu gösteren Sarı Çizgi çalışmasını çoğu şoför tınlamıyor.

ALAŞEHİR, ADAM OLMAYACAK BELLİ!

Başta şehir içi minibüs şoförleri olmak üzere kurallara çoğu şoför uymuyor. Bir de haklılarmış gibi imaları bakışlar atıyorlar ya işte o, insanlığın bittiğini gösteriyor. Bizzat gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya İsbat’ın yaşadığı olayda; 45 D 6607 plakalı şehir içi minibüsün şoförlüğünü yapan O.K’nin Merkez Pazar Camisinin alt köşesinden batıya doğru seyir halindeyken yayalara öncelik tanımıyor. Hatta kurallara uymadığı gibi bön bön bakarak imada bulunuyor. Niyet okuyucusu değiliyz ama… Az çok o bakışlar ne anlatıyor herkesin malumu! Yayalar hep araçları bekliyor, kimi zamanda araçlardan kaçarak kurtuluyor.

BU MİNVALDE; GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN ALAŞEHİR HALKI ADINA; ALAŞEHİR KAYMAKAMLIĞINI, ALAŞEHİR BELEDİYESİNİ, ŞOFÖRLER CİMİYETİNİ, MİNİBÜSCÜLER DERNEĞİNİ, İLÇE TRAFİK KOMİSYONUNU VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İLGİLİ BRİMLERİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ…!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.