Alaşehir'in en çok kitap okuyanlarına ödül verildi

EĞİTİM 03.04.2017 - 10:29, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehir'in en çok kitap okuyanlarına ödül verildi

İlçe Halk Kütüphanesinden faydalanarak yetişkinler, gençler ve çocuklar kategorisinde en çok kitap okuyan üç kişiye sertifika ve ödül verildi. Yetişkinlerde Emine Yüksek, gençlerde Sümeyye Demir ve çocuklar kategorisinde Yiğit Mert Tekin'e sertifika ve ödüllerini Sarıgöl Kaymakamı ve Alaşehir Kaymakam Vekili Çetin Kılınç verdi.
Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen bir törenle, kütüphaneden yararlanarak yıl boyunca en çok kitap okuyan üç kişiye sertifika ve ödül verildi. İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törene Sarıgöl Kaymakamı ve Alaşehir Kaymakam Vekili ÇetinKılınç, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Gıyasettin Koca, Kütüphane Şefi Ümran Cura ve memur Hakim Sözügüzel ile yetişkinler kategorisinde en çok kitap okuyan Emine Yüksek, gençler kategorisinde Sümeyye Demir ve çocuk kategorisinde Yiğit Mert Tekin ve aileleri ile yakınları katıldı. KILINÇ; "ALIŞKANLIK KAZANMAK GEREK" Sarıgöl Kaymakamı ve Alaşehir Kaymakam Vekili Çetin Kılınç, İlçe Halk Kütüphanesi kayıtlarına göre en çok kitap okuyan Emine Yüksek, Sümeyye Demir ve Yiğit Mert Tekin'e sertifikalarını ve ödüllerini takdim etti. Kılınç, ödül töreninden sonra yaptığı konuşmada toplumu kitap okumaya özendirmek açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu ifade etti. Türk toplumunun diğer toplumlara göre daha az kitap okuduğuna dikkat çeken Kaymakam Kılınç, "Kitleleri kitap okumaya özendirmek için her türlü etkinlikten yararlanmalıyız. Bugün teknolojinin ilerlemesi, internetin gelişmesi ile kaynaklara ulaşım kolaylaşmıştır. Ama kitap okumanın tadı bambaşkadır. İlla ki o kağıt kokusunu almak gerekir. Bunun yolu da okumak ve okuma alışkanlığı kazanmaktır. Bugün Alaşehir'de yıl boyu en çok kitap okuyan EmineYüksek, Sümeyye Demir ve Yiğit Mert Tekin'i bu güzel alışkanlıklarından dolayı tebrik ediyor, İlçe Halkı Kütüphanemize ve çalışanlarına bu organizasyon için teşekkür ediyorum" dedi.   YÜKSEK; "LİSE YILLARIMDAN BERİ OKUYORUM"   Yetişkinler kategorisinde ödül alan ev hanımı Emine Yüksek, kitap okuma alışkanlığını lise yıllarında kazandığını ve bu alışkanlığını hala koruduğunu söyledi. Yüksek, "Lise yıllarında çok kitap okurdum. Bu alışkanlığımı devam ettiriyorum. Evlilik hayatım bu alışkanlığımı fazla etkilemedi. Polisiye romanları ve edebiyat eserlerini daha çok tercih ediyorum" şeklinde konuştu.   SÜMEYYE DEMİR HAFTADA BEŞ KİTAP OKUYOR   Gençler kategorisinde yıl boyu en çok kitap okuyan okuyucu seçilen Sümeyye Demir, Turgutlu İkbal Kur'an Kursu'nda öğrenim görüyor. Kur'an Kursu'nda, Kur'an-ı Kerim öğrenimi gören Demir, "Bir haftada beş kitap okuyorum. Okumalarımı genelde okul saatleri dışında yapıyorum. Dünya Klasiklerini bitirmeyi hedefliyorum. Felsefe kitapları da ilgimi çekiyor" dedi.   YİĞİT MERT, HAFTADA 15 KİTAP BİTİRİYOR   Çocuklar kategorisinde birinci gelen Yiğit Mert Tekin, Mustafa Beşikçi  4. sınıf öğrencisi. Haftada 15 kitap okuyan Tekin ise daha çok macera ve aksiyon kitaplarını tercih ediyor. Haftada 15 kitap okuduğunu belirten Tekin, "Genellikle yatmadan önce kitap okuyorum. Macera, aksiyon ve hikayeleri seviyorum. Öğrencilere, arkadaşlarıma tavsiyem teknolojiye ve teknoloji ürünlerine fazla alışmasınlar. Boş zamanlarında kitap okuyarak, kitap okuma alışkanlığı edinsinler" dedi.
İlçe Halk Kütüphanesinden faydalanarak yetişkinler, gençler ve çocuklar kategorisinde en çok kitap okuyan üç kişiye sertifika ve ödül verildi. Yetişkinlerde Emine Yüksek, gençlerde Sümeyye Demir ve çocuklar kategorisinde Yiğit Mert Tekin'e sertifika ve ödüllerini Sarıgöl Kaymakamı ve Alaşehir Kaymakam Vekili Çetin Kılınç verdi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla İlçe Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen bir törenle, kütüphaneden yararlanarak yıl boyunca en çok kitap okuyan üç kişiye sertifika ve ödül verildi. İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törene Sarıgöl Kaymakamı ve Alaşehir Kaymakam Vekili ÇetinKılınç, İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Gıyasettin Koca, Kütüphane Şefi Ümran Cura ve memur Hakim Sözügüzel ile yetişkinler kategorisinde en çok kitap okuyan Emine Yüksek, gençler kategorisinde Sümeyye Demir ve çocuk kategorisinde Yiğit Mert Tekin ve aileleri ile yakınları katıldı.

KILINÇ; "ALIŞKANLIK KAZANMAK GEREK"

Sarıgöl Kaymakamı ve Alaşehir Kaymakam Vekili Çetin Kılınç, İlçe Halk Kütüphanesi kayıtlarına göre en çok kitap okuyan Emine Yüksek, Sümeyye Demir ve Yiğit Mert Tekin'e sertifikalarını ve ödüllerini takdim etti. Kılınç, ödül töreninden sonra yaptığı konuşmada toplumu kitap okumaya özendirmek açısından bu tür organizasyonların önemli olduğunu ifade etti. Türk toplumunun diğer toplumlara göre daha az kitap okuduğuna dikkat çeken Kaymakam Kılınç, "Kitleleri kitap okumaya özendirmek için her türlü etkinlikten yararlanmalıyız. Bugün teknolojinin ilerlemesi, internetin gelişmesi ile kaynaklara ulaşım kolaylaşmıştır. Ama kitap okumanın tadı bambaşkadır. İlla ki o kağıt kokusunu almak gerekir. Bunun yolu da okumak ve okuma alışkanlığı kazanmaktır. Bugün Alaşehir'de yıl boyu en çok kitap okuyan EmineYüksek, Sümeyye Demir ve Yiğit Mert Tekin'i bu güzel alışkanlıklarından dolayı tebrik ediyor, İlçe Halkı Kütüphanemize ve çalışanlarına bu organizasyon için teşekkür ediyorum" dedi.

 

YÜKSEK; "LİSE YILLARIMDAN BERİ OKUYORUM"

 

Yetişkinler kategorisinde ödül alan ev hanımı Emine Yüksek, kitap okuma alışkanlığını lise yıllarında kazandığını ve bu alışkanlığını hala koruduğunu söyledi. Yüksek, "Lise yıllarında çok kitap okurdum. Bu alışkanlığımı devam ettiriyorum. Evlilik hayatım bu alışkanlığımı fazla etkilemedi. Polisiye romanları ve edebiyat eserlerini daha çok tercih ediyorum" şeklinde konuştu.

 

SÜMEYYE DEMİR HAFTADA BEŞ KİTAP OKUYOR

 

Gençler kategorisinde yıl boyu en çok kitap okuyan okuyucu seçilen Sümeyye Demir, Turgutlu İkbal Kur'an Kursu'nda öğrenim görüyor. Kur'an Kursu'nda, Kur'an-ı Kerim öğrenimi gören Demir, "Bir haftada beş kitap okuyorum. Okumalarımı genelde okul saatleri dışında yapıyorum. Dünya Klasiklerini bitirmeyi hedefliyorum. Felsefe kitapları da ilgimi çekiyor" dedi.

 

YİĞİT MERT, HAFTADA 15 KİTAP BİTİRİYOR

 

Çocuklar kategorisinde birinci gelen Yiğit Mert Tekin, Mustafa Beşikçi  4. sınıf öğrencisi. Haftada 15 kitap okuyan Tekin ise daha çok macera ve aksiyon kitaplarını tercih ediyor. Haftada 15 kitap okuduğunu belirten Tekin, "Genellikle yatmadan önce kitap okuyorum. Macera, aksiyon ve hikayeleri seviyorum. Öğrencilere, arkadaşlarıma tavsiyem teknolojiye ve teknoloji ürünlerine fazla alışmasınlar. Boş zamanlarında kitap okuyarak, kitap okuma alışkanlığı edinsinler" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.