ALAŞEHİR’İN İLK TESCİLLİ ÜRÜNÜ; ASMA YAPRAĞI!

01.10.2021 - 08:49, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAŞEHİR’İN İLK TESCİLLİ ÜRÜNÜ; ASMA YAPRAĞI!

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde başlatılan “Alaşehir’in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler “ adlı Proje, kapsamında ilk tescilli ürün “ Asma Yaprağı “ oldu. Alaşehir Kaymakamlığı AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan Alaşehir’e özgü 4 ayrı ürün için hazırlanan çoğrafi işaret tescil projesi, Zafer Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile gerçekleşti.
Dünyaca ünlü Sultaniye Çekirdeksiz üzümün başkenti olan Alaşehir, dünyaca tanınan sultaniye çekirdeksiz üzümün yaprağı  da tescillenerek,   sultaniye çekirdeksiz üzümün yaprağı  da dünya çapında tanınan ürünler kapsamına girdi. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucu 2020 yılında başlatılan tescil çalışmaları ile Alaşehir Asma Yaprağı tescillendi.  SEYHAN: BU ONUR ALAŞEHİRLİLERİN! Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan, “Alaşehir Kaymakamlığı   AB Proje ekibi tarafından Odamız adına Zafer Kalkınma Ajansı 2020 yılı teknik destek programı kapsamında hazırlanan “Alaşehir’in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler “ adlı Projemiz’in “Ajans tarafından kabul görmesi sürecinde Teknik olarak  16 Şubat 2021 tarihinde  başlayan ve 01 Nisan 2021 tarihinde biten proje çalışmalarımız  sonucunda   Asma Yaprağına Coğrafi İşaret Tescili alarak Koruma altına aldık. İlçemizde tek Coğrafi İşaret Tescilli ürün olarak koruma altına alınan Asma Yaprağımız haricindeki diğer ürünlerimiz ile ilgili çalışmalarımız   devam ediyor.”dedi 3 AYRI ÜRÜNÜMÜZ İÇİN DE TESCİL SÜRECİMİZ SÜRÜYOR Başkan Seyhan, “İlçemiz açısında oldukça önemli olan bu Coğrafi  tescilin Marka olma yolunda ilerleyen ilçemize büyük katkıları olacağı şüphesiz bir gerçektir. Başka yerlerden temin edilen ve İlçemizin adı kullanılarak pazarlanmaya çalışan Asma yaprağımız kendi değerini koruyarak İlçemizin adını her daim ön planda tutacaktır. Bu Coğrafi işaretimizin kendi değerini koruyup yaşatması için Ticaretle uğraşan Firmalarımızın Bu konuya özen göstermelerini özellikle rica ediyorum. Bu ve bundan sonraki Tescillerimiz ve bunların sürekliliği ile ilgili olarak Kardeş Kuruluşumuz olan Ticaret Borsamız ile Birlikte bu çalışmalarımızı yürütüp İlçemizin menfaatleri doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşlarla da birlik ve beraberlik içerisinde İlçemizi Marka Şehir olma yolunda ilerleteceğiz.”dedi. Mustafa Seyhan, Alaşehir ekmeği, Alaşehir üzümü ve Alaşehir Kapaması ile ilgili tescil çalışmaların  da devam ettiğini sözlerine ekledi.
Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde başlatılan “Alaşehir’in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler “ adlı Proje, kapsamında ilk tescilli ürün “ Asma Yaprağı “ oldu. Alaşehir Kaymakamlığı AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan Alaşehir’e özgü 4 ayrı ürün için hazırlanan çoğrafi işaret tescil projesi, Zafer Kalkınma Ajansı’nın mali desteği ile gerçekleşti.

Dünyaca ünlü Sultaniye Çekirdeksiz üzümün başkenti olan Alaşehir, dünyaca tanınan sultaniye çekirdeksiz üzümün yaprağı  da tescillenerek,   sultaniye çekirdeksiz üzümün yaprağı  da dünya çapında tanınan ürünler kapsamına girdi. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleri sonucu 2020 yılında başlatılan tescil çalışmaları ile Alaşehir Asma Yaprağı tescillendi. 

SEYHAN: BU ONUR ALAŞEHİRLİLERİN!

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Seyhan, “Alaşehir Kaymakamlığı   AB Proje ekibi tarafından Odamız adına Zafer Kalkınma Ajansı 2020 yılı teknik destek programı kapsamında hazırlanan “Alaşehir’in Markalaşma Yolculuğunda Coğrafi İşaretler “ adlı Projemiz’in “Ajans tarafından kabul görmesi sürecinde Teknik olarak  16 Şubat 2021 tarihinde  başlayan ve 01 Nisan 2021 tarihinde biten proje çalışmalarımız  sonucunda   Asma Yaprağına Coğrafi İşaret Tescili alarak Koruma altına aldık. İlçemizde tek Coğrafi İşaret Tescilli ürün olarak koruma altına alınan Asma Yaprağımız haricindeki diğer ürünlerimiz ile ilgili çalışmalarımız   devam ediyor.”dedi

3 AYRI ÜRÜNÜMÜZ İÇİN DE TESCİL SÜRECİMİZ SÜRÜYOR

Başkan Seyhan, “İlçemiz açısında oldukça önemli olan bu Coğrafi  tescilin Marka olma yolunda ilerleyen ilçemize büyük katkıları olacağı şüphesiz bir gerçektir. Başka yerlerden temin edilen ve İlçemizin adı kullanılarak pazarlanmaya çalışan Asma yaprağımız kendi değerini koruyarak İlçemizin adını her daim ön planda tutacaktır. Bu Coğrafi işaretimizin kendi değerini koruyup yaşatması için Ticaretle uğraşan Firmalarımızın Bu konuya özen göstermelerini özellikle rica ediyorum. Bu ve bundan sonraki Tescillerimiz ve bunların sürekliliği ile ilgili olarak Kardeş Kuruluşumuz olan Ticaret Borsamız ile Birlikte bu çalışmalarımızı yürütüp İlçemizin menfaatleri doğrultusunda diğer kurum ve kuruluşlarla da birlik ve beraberlik içerisinde İlçemizi Marka Şehir olma yolunda ilerleteceğiz.”dedi.

Mustafa Seyhan, Alaşehir ekmeği, Alaşehir üzümü ve Alaşehir Kapaması ile ilgili tescil çalışmaların  da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.