Alaşehirli üreticiler kuruya yöneldi

EKONOMİ 26.08.2015 - 09:16, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Alaşehirli üreticiler kuruya yöneldi

Yaştan umduğunu bulamayan üzüm üreticileri, üzümleri sergiye yatırmaya başladı. Bu yıl doğal afetlerden dolayı rekolte kaybının fazla olmasına rağmen, yaş üzüm kilogram bazında 1. 10- 1.20 TL arasında alıcı buluyor.
Yaştan umduğunu bulamayan Alaşehirli üzüm üreticileri, kuruya yöneldi.  Zirai don ve dolu afetlerinden dolayı geçen yıla göre asgari yüzde 40 rekolte kaybının olmasına karşın üreticiler, yaş üzümden umduğunu bulmadı. Bu durum karşısında üreticiler üzümleri sergiye yatırmaya başladı. Rekolte düşüklüğü nedeniyle kuru üzümün de iyi para edeceği varsayan Alaşehirli üreticiler, sabahın erken saatlerinde, bağ alanlarında karadan kesimi başlattı. ALAŞEHİR OVASINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI Havaların Eylül ayından itibaren serinleyeceğini göz önünde bulunduran üreticiler, bir an önce üzümlerini kurutmak için Alaşehir ovasında hummalı bir çalışma başlattı. Üzüm işçileri sabahın erken saatlerinde mesailerine başlıyor. Alaşehir'de genelde gece işi yapılıyor. Ameleler, sabaha karşı saat 06.00'da işe başlıyor ve 13.00'de iş bırakıyor.
Yaştan umduğunu bulamayan üzüm üreticileri, üzümleri sergiye yatırmaya başladı. Bu yıl doğal afetlerden dolayı rekolte kaybının fazla olmasına rağmen, yaş üzüm kilogram bazında 1. 10- 1.20 TL arasında alıcı buluyor.

Yaştan umduğunu bulamayan Alaşehirli üzüm üreticileri, kuruya yöneldi.  Zirai don ve dolu afetlerinden dolayı geçen yıla göre asgari yüzde 40 rekolte kaybının olmasına karşın üreticiler, yaş üzümden umduğunu bulmadı. Bu durum karşısında üreticiler üzümleri sergiye yatırmaya başladı. Rekolte düşüklüğü nedeniyle kuru üzümün de iyi para edeceği varsayan Alaşehirli üreticiler, sabahın erken saatlerinde, bağ alanlarında karadan kesimi başlattı.

ALAŞEHİR OVASINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI

Havaların Eylül ayından itibaren serinleyeceğini göz önünde bulunduran üreticiler, bir an önce üzümlerini kurutmak için Alaşehir ovasında hummalı bir çalışma başlattı. Üzüm işçileri sabahın erken saatlerinde mesailerine başlıyor. Alaşehir'de genelde gece işi yapılıyor. Ameleler, sabaha karşı saat 06.00'da işe başlıyor ve 13.00'de iş bırakıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.