ALAYAKA BARAJI'NIN YÜZDE 20'Sİ TAMAMLANDI

BELEDİYE 18.12.2018 - 09:37, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

ALAYAKA BARAJI'NIN YÜZDE 20'Sİ TAMAMLANDI

ALAŞEHİR’E BİR BARAJ DAHA GELİYOR. 1810 DEKAR ARAZİYE CAN SUYU VERECEK HORZUM-ALAYAKA BARAJI’NIN YÜZDE20’Sİ TAMAMLANDI. PROJENİN HİZMETE GİRMESİYLE ÜRETİCİYE HER YIL 1 MİLYON 800 BİN LİRA EK GELİR SAĞLANACAK
Alaşehir ilçesinde yapımı süren ve tamamlandığında 1810 dekar araziye can suyu verecek olan Horzum-Alayaka Barajı'nın yüzde 20'lik bölümünün tamamlandığı bildirildi. Projenin hizmete girmesiyle üreticiye her yıl 1 milyon 800 bin lira ek gelir sağlanacağı belirtildi. Alaşehir'in kırsal Horzum-Alayaka Köyü'nün 6 kilometre güneybatısındaki Karabalçık Deresi üzerine inşa edilen Horzum-Alayaka Barajı'nda sıyırma kazıları, gövde ulaşım yolu ve iletim hattı çalışmaları sürüyor. Baraj inşaatında yüzde 20'lik fiziki gerçekleşme oranına ulaşılırken, inşaatta 2019'un ilk ayları ile birlikte gövde dolgu çalışmalarına hız verileceği açıklandı. 135 BİN M3 DOLGU YAPILACAK Gövde yüksekliği temelden 32 metre olacak olan, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın gövdesi için 135 bin 104 metreküp dolgu yapılacağı belirtildi. Tamamlandığında 740 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı'nın, 2018 yılı rakamlarıyla bölge üreticisine her yıl 1 milyon 800 bin lira daha fazla kazandırmasının öngörüldüğü kaydedildi.
ALAŞEHİR’E BİR BARAJ DAHA GELİYOR. 1810 DEKAR ARAZİYE CAN SUYU VERECEK HORZUM-ALAYAKA BARAJI’NIN YÜZDE20’Sİ TAMAMLANDI. PROJENİN HİZMETE GİRMESİYLE ÜRETİCİYE HER YIL 1 MİLYON 800 BİN LİRA EK GELİR SAĞLANACAK

Alaşehir ilçesinde yapımı süren ve tamamlandığında 1810 dekar araziye can suyu verecek olan Horzum-Alayaka Barajı'nın yüzde 20'lik bölümünün tamamlandığı bildirildi. Projenin hizmete girmesiyle üreticiye her yıl 1 milyon 800 bin lira ek gelir sağlanacağı belirtildi.

Alaşehir'in kırsal Horzum-Alayaka Köyü'nün 6 kilometre güneybatısındaki Karabalçık Deresi üzerine inşa edilen Horzum-Alayaka Barajı'nda sıyırma kazıları, gövde ulaşım yolu ve iletim hattı çalışmaları sürüyor. Baraj inşaatında yüzde 20'lik fiziki gerçekleşme oranına ulaşılırken, inşaatta 2019'un ilk ayları ile birlikte gövde dolgu çalışmalarına hız verileceği açıklandı.

135 BİN M3 DOLGU YAPILACAK

Gövde yüksekliği temelden 32 metre olacak olan, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde projelendirilen barajın gövdesi için 135 bin 104 metreküp dolgu yapılacağı belirtildi. Tamamlandığında 740 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip olacak Alaşehir Horzum-Alayaka Barajı'nın, 2018 yılı rakamlarıyla bölge üreticisine her yıl 1 milyon 800 bin lira daha fazla kazandırmasının öngörüldüğü kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.