AŞILAMADA YÜZDE 99.9 BAŞARIYI YAKALADILAR

Sağlık 02.05.2018 - 09:16, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

AŞILAMADA YÜZDE 99.9 BAŞARIYI YAKALADILAR

Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, bu yıl aşılamada yüzde 99.9 başarıyı yakalayan ebelere taktir belgesi verdi. Özellikle son yıllarda aşılamada yaşanan sıkıntılar nedeniyle, aşılama oranında yaşanan düşüşe rağmen Alaşehir Sağlık Müdürlüğü yaptığı çalışmalar ile aşılama oranını yüzde 99.9 gibi net bir rakama ulaştırdı.
Başarının mimarları olan Ebe Saliye Turan ve Ebe Ayşe Toğa’ya  kaymakamlık tarafından taktir belgesi verildi. 2017-2018 eğitim öğretim dönemi aşı uygulamalarında, her yıl olduğu İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DABT-İPA (dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşıları uygulandı.  Ortaokul 4.sınıfta (8. sınıf) öğrenim gören öğrencilere TD (tetanoz-difteri) aşısı uygulandı. TD aşısı ise tetanoz ve difteri hastalıklarından korumaktadır. AİLELER AŞI KONUSUNDA İKNA EDİLDİ Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör, "Aşılama son yıllarda isteğe bağlı olarak kişilerin aşılama yaptırmama hakkı var, ancak biz ailelerle bire bir iletişime geçerek, aileleri ikna ettik. Ve başarıyı yakaladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da:İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşıları  uygulandı. DABT-İPA aşısı difteri (kuşpalazı), boğmaca, tetanoz ve çocuk felci hastalığından korur, KKK aşısı ise  kızamık, kızamıkçık ve kabakulak hastalıklarından korumaktadır. Ortaokul 4.sınıfta (8. sınıf) öğrenim gören öğrencilere Td (tetanoz-difteri) aşısı uygulandı. Td aşısı ise tetanoz ve difteri hastalıklarından korumaktadır. Difteri, boğmaca, tetanoz ve çocuk felci ağır seyreden sıklıkla ölümle sonuçlanan hastalıklardır. Aşılama oranlarının düştüğü ülkelerde salgınlar gelişmektedir. Kızamık yakın tarihte dünya üzerinde salgınlar yapmış, ülkemizde de aşı öncesi dönemde çok sayıda ölüm ve sakatlıklara yol açmıştır. Günümüzde aşılama sayesinde nadir görülmektedir. Aşılama oranları düşen ülkelerde salgınlar görülmektedir. Kabakulak menenjit, kısırlık ve sağırlık gibi ciddi sonuçlara; kızamıkçık ise beyin iltihabı ile sakat doğumlara neden olabilmektedir. Bu hastalıklara karşı en etkin korunma yöntemi aşılamadır.  Alaşehir Sağlık Müdürlüğü ekipleri olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında  kızamık-kızamıkçık-kabakulak yüzde 99.9 ve 1412 öğrenci, DABT-İPA  99.6 1407 öğrenci, Difteri tetenoz yüzde 99 ve  1333 öğrenciye  aşı yaptık. Başarı oranımız yüzde 99.9 oldu.  Ekipte görev alan ebe arkadaşlarımızı taktirname ile değerlendirilmesi için kaymakamlığa teklifte bulunduk, kaymakamlık ebelerimizi taktir belgesiyle ödüllendirdi."dedi. BAŞARILI EBELER, BELGELERİNİ ALDI Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun da yaptığı açıklamada "Sağlığın temeli olan aşılama çalışmalarında, Sağlık Müdürlüğünde görevli ebelerimizin başarılarını yüzde yüzlere taşımaları bizleri gururlandırdı. İşimize sahip çıktığımız zaman başaramayacağımız iş yoktur, başta Sağlık Müdürümüz Dr. Gülistan Güngör ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."dedi.  Uçgun,  2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde aşılama çalışmalarında göstermiş oldukları gayret ve başarılı çalışmaları nedeniyle Ebe Saliye Turan ve Ebe Ayşe Toğa'yı başarı belgelerini verdi.
Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, bu yıl aşılamada yüzde 99.9 başarıyı yakalayan ebelere taktir belgesi verdi. Özellikle son yıllarda aşılamada yaşanan sıkıntılar nedeniyle, aşılama oranında yaşanan düşüşe rağmen Alaşehir Sağlık Müdürlüğü yaptığı çalışmalar ile aşılama oranını yüzde 99.9 gibi net bir rakama ulaştırdı.

Başarının mimarları olan Ebe Saliye Turan ve Ebe Ayşe Toğa’ya  kaymakamlık tarafından taktir belgesi verildi.

2017-2018 eğitim öğretim dönemi aşı uygulamalarında, her yıl olduğu İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DABT-İPA (dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşıları uygulandı.  Ortaokul 4.sınıfta (8. sınıf) öğrenim gören öğrencilere TD (tetanoz-difteri) aşısı uygulandı. TD aşısı ise tetanoz ve difteri hastalıklarından korumaktadır.

AİLELER AŞI KONUSUNDA İKNA EDİLDİ

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Alaşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülistan Güngör, "Aşılama son yıllarda isteğe bağlı olarak kişilerin aşılama yaptırmama hakkı var, ancak biz ailelerle bire bir iletişime geçerek, aileleri ikna ettik. Ve başarıyı yakaladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da:İlköğretim 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilere DaBT-İPA (dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşıları  uygulandı. DABT-İPA aşısı difteri (kuşpalazı), boğmaca, tetanoz ve çocuk felci hastalığından korur, KKK aşısı ise  kızamık, kızamıkçık ve kabakulak hastalıklarından korumaktadır. Ortaokul 4.sınıfta (8. sınıf) öğrenim gören öğrencilere Td (tetanoz-difteri) aşısı uygulandı. Td aşısı ise tetanoz ve difteri hastalıklarından korumaktadır. Difteri, boğmaca, tetanoz ve çocuk felci ağır seyreden sıklıkla ölümle sonuçlanan hastalıklardır. Aşılama oranlarının düştüğü ülkelerde salgınlar gelişmektedir. Kızamık yakın tarihte dünya üzerinde salgınlar yapmış, ülkemizde de aşı öncesi dönemde çok sayıda ölüm ve sakatlıklara yol açmıştır. Günümüzde aşılama sayesinde nadir görülmektedir. Aşılama oranları düşen ülkelerde salgınlar görülmektedir. Kabakulak menenjit, kısırlık ve sağırlık gibi ciddi sonuçlara; kızamıkçık ise beyin iltihabı ile sakat doğumlara neden olabilmektedir. Bu hastalıklara karşı en etkin korunma yöntemi aşılamadır.  Alaşehir Sağlık Müdürlüğü ekipleri olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında  kızamık-kızamıkçık-kabakulak yüzde 99.9 ve 1412 öğrenci, DABT-İPA  99.6 1407 öğrenci, Difteri tetenoz yüzde 99 ve  1333 öğrenciye  aşı yaptık. Başarı oranımız yüzde 99.9 oldu.  Ekipte görev alan ebe arkadaşlarımızı taktirname ile değerlendirilmesi için kaymakamlığa teklifte bulunduk, kaymakamlık ebelerimizi taktir belgesiyle ödüllendirdi."dedi.

BAŞARILI EBELER, BELGELERİNİ ALDI

Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun da yaptığı açıklamada "Sağlığın temeli olan aşılama çalışmalarında, Sağlık Müdürlüğünde görevli ebelerimizin başarılarını yüzde yüzlere taşımaları bizleri gururlandırdı. İşimize sahip çıktığımız zaman başaramayacağımız iş yoktur, başta Sağlık Müdürümüz Dr. Gülistan Güngör ve ekibini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."dedi.  Uçgun,  2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde aşılama çalışmalarında göstermiş oldukları gayret ve başarılı çalışmaları nedeniyle Ebe Saliye Turan ve Ebe Ayşe Toğa'yı başarı belgelerini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.