BARAJ GÖLÜNDE BOĞULAN ÇOCUK TOPRAĞA VERİLDİ

19.05.2021 - 08:55, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BARAJ GÖLÜNDE BOĞULAN ÇOCUK TOPRAĞA VERİLDİ

Arkadaşıyla gezintiye gittiği Afşar Barajına düşerek boğulan 16 yaşındaki çocuk, Alaşehir’in Subaşı mahallesinde toprağa verildi. Cenazede gencin yakınlarının ağıtları yürekleri dağlarken, gözyaşları sel olup aktı.
Olay, Sarıgöl’e bağlı Afşar Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait Afşar Barajında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 16 yaşındaki Mehmet Çömlekçi ile arkadaşı Hüseyin Yılmaz baraj kenarına gezintiye gitti. Çömlekçi ve Yılmaz, baraj kenarındaki beton duvarının kenarında oturmak için aşağı indi. Baraj duvarından havuza doğru yürüyen Çömlekçi birden dengesini kaybederek baraj sularına düştü. Arkadaşını kurtarmak isteyen Hüseyin Yılmaz ise suya düşerken kenarda bulunan otlara tutundu. Baraj sularında kaybolan Mehmet Çömlekçi'nin bulunması için çalışma başlatıldı. Gece saatlerine kadar süren çalışmaların ardından 16 yaşındaki Çömlekçi'nin cansız bedeni bulundu. İzmir Adli Tıp'taki otopsinin ardından cenaze Çömlekçi'nin memleketi Alaşehir’e bağlı Subaşı Mahallesi'ne getirildi. Evlerinde dualar eşliğinde helallik alınması sırasında anne Songül, babaanne Hatice Çömlekçi ve abla Melek Çömlekçi ağıtlar yaktı. Baba Ergin Çömlekçi'nin ise güçlükle ayakta durduğu dikkat çekti. Evde helallik alınmasının ardından Çömlekçi'nin cenazesi namazın kılınacağı Subaşı Mahalle Camisine getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan cenaze mahalle mezarlığında toprağa verildi. Arkadaşını kurtarmaya çalışırken baraj kenarındaki otlarda mahsur kalan Hüseyin Yılmaz, Mehmet Çömlekçi'ye gitme dediğini ama dinletemediğini söyledi. ARKADAŞLARI; “GİTME DEDİK DİNLETEMEDİK” Baraj gölüne düşmekten son anda kurtulan Hüseyin Yılmaz, Mehmet'i uyarmalarına rağmen tahliye havuzunun bulunduğu bölgeye gitmesine engel olamadıklarını belirtip, "Ben otlara tutunarak suya düşmekten kurtuldum. Mehmet'e gitme dedim, dinlemedi ve suya düştü. Kurtarmak istedik ancak elimizden bir şey gelmedi" dedi. Ali Aktan da arkadaşları Mehmet Çömlekçi'yi uyardıklarını ancak kendilerini dinlemediğini belirtip, "Mehmet, suya düştü. Biz de çevreden bulduğumuz, dal parçalarını kendisine uzattık. Ancak, dal parçaları kırıldı. Mehmet suda kayboldu. Acımız büyük" diye konuştu.
Arkadaşıyla gezintiye gittiği Afşar Barajına düşerek boğulan 16 yaşındaki çocuk, Alaşehir’in Subaşı mahallesinde toprağa verildi. Cenazede gencin yakınlarının ağıtları yürekleri dağlarken, gözyaşları sel olup aktı.

Olay, Sarıgöl’e bağlı Afşar Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait Afşar Barajında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 16 yaşındaki Mehmet Çömlekçi ile arkadaşı Hüseyin Yılmaz baraj kenarına gezintiye gitti. Çömlekçi ve Yılmaz, baraj kenarındaki beton duvarının kenarında oturmak için aşağı indi. Baraj duvarından havuza doğru yürüyen Çömlekçi birden dengesini kaybederek baraj sularına düştü. Arkadaşını kurtarmak isteyen Hüseyin Yılmaz ise suya düşerken kenarda bulunan otlara tutundu. Baraj sularında kaybolan Mehmet Çömlekçi'nin bulunması için çalışma başlatıldı. Gece saatlerine kadar süren çalışmaların ardından 16 yaşındaki Çömlekçi'nin cansız bedeni bulundu.

İzmir Adli Tıp'taki otopsinin ardından cenaze Çömlekçi'nin memleketi Alaşehir’e bağlı Subaşı Mahallesi'ne getirildi. Evlerinde dualar eşliğinde helallik alınması sırasında anne Songül, babaanne Hatice Çömlekçi ve abla Melek Çömlekçi ağıtlar yaktı. Baba Ergin Çömlekçi'nin ise güçlükle ayakta durduğu dikkat çekti. Evde helallik alınmasının ardından Çömlekçi'nin cenazesi namazın kılınacağı Subaşı Mahalle Camisine getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan cenaze mahalle mezarlığında toprağa verildi. Arkadaşını kurtarmaya çalışırken baraj kenarındaki otlarda mahsur kalan Hüseyin Yılmaz, Mehmet Çömlekçi'ye gitme dediğini ama dinletemediğini söyledi.

ARKADAŞLARI; “GİTME DEDİK DİNLETEMEDİK”

Baraj gölüne düşmekten son anda kurtulan Hüseyin Yılmaz, Mehmet'i uyarmalarına rağmen tahliye havuzunun bulunduğu bölgeye gitmesine engel olamadıklarını belirtip, "Ben otlara tutunarak suya düşmekten kurtuldum. Mehmet'e gitme dedim, dinlemedi ve suya düştü. Kurtarmak istedik ancak elimizden bir şey gelmedi" dedi.

Ali Aktan da arkadaşları Mehmet Çömlekçi'yi uyardıklarını ancak kendilerini dinlemediğini belirtip, "Mehmet, suya düştü. Biz de çevreden bulduğumuz, dal parçalarını kendisine uzattık. Ancak, dal parçaları kırıldı. Mehmet suda kayboldu. Acımız büyük" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.