BELEDİYE MECLİSİ DOĞALGAZA "EVET" DEDİ

SİYASET 02.03.2018 - 11:00, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

BELEDİYE MECLİSİ DOĞALGAZA "EVET" DEDİ

Alaşehir Belediyesi'nin Mart ayı Meclis Toplantısı yapıldı. 17 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Alaşehir'e doğal gaz getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis Kararı gündem dışı olarak görüşüldü. AK Parti ve CHP'li Meclis üyelerinin lehte oylarıyla oy çokluğuyla Alaşehir'e doğalgaz getirilmesinin önünü açan Meclis kararı alındı.
17 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Alaşehir Belediyesi'nin Mart ayı Meclis Toplantısı, Şehit Polis Fethi Sekin Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'ın başkanlık ettiği toplantıda gündemdeki 17 maddenin bazıları görüşülerek gereği için ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı maddeler de oylanarak karara bağlandı. DOĞALGAZ KONUSU YENİDEN GÜNDEME GELDİ Toplantıda Alaşehir'e doğalgaz getirilmesini öngören Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis kararı yeniden görüşüldü. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında Alaşehir'e doğalgaz getirilmesi kararına olumlu baktıklarını ancak doğalgaz getirilirken oluşacak bazı işlemlerin Alaşehir Belediyesine ek maliyet getireceğini ve bunun da kamu zararı doğuracağını gerekçe olarak sunarak istenen Meclis kararına olumlu oy kullanmadıklarını hatırlattı. Karaçoban, "Ancak bugün geldiğimiz noktada Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis kararı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildiği için konuyu tekrar gündeme getirme gereği hasıl olmuştur." diyerek konunun tekrardan görüşülüp oylanması gerektiğini söyledi. KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI Toplantıda konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan oylamada Meclis kararı AK Parti ve CHP'li Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla oyçokluğuyla alındı. MHP'li üyeler ise kararın aleyhinde oy kullandı. Böylelikle Alaşehir'e doğalgaz getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis kararı alınmış oldu.
Alaşehir Belediyesi'nin Mart ayı Meclis Toplantısı yapıldı. 17 maddenin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Alaşehir'e doğal gaz getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis Kararı gündem dışı olarak görüşüldü. AK Parti ve CHP'li Meclis üyelerinin lehte oylarıyla oy çokluğuyla Alaşehir'e doğalgaz getirilmesinin önünü açan Meclis kararı alındı.

17 maddenin görüşülerek karara bağlandığı Alaşehir Belediyesi'nin Mart ayı Meclis Toplantısı, Şehit Polis Fethi Sekin Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban'ın başkanlık ettiği toplantıda gündemdeki 17 maddenin bazıları görüşülerek gereği için ilgili komisyonlara havale edilirken, bazı maddeler de oylanarak karara bağlandı.

DOĞALGAZ KONUSU YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Toplantıda Alaşehir'e doğalgaz getirilmesini öngören Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis kararı yeniden görüşüldü. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Belediye Meclisinin Şubat ayı toplantısında Alaşehir'e doğalgaz getirilmesi kararına olumlu baktıklarını ancak doğalgaz getirilirken oluşacak bazı işlemlerin Alaşehir Belediyesine ek maliyet getireceğini ve bunun da kamu zararı doğuracağını gerekçe olarak sunarak istenen Meclis kararına olumlu oy kullanmadıklarını hatırlattı. Karaçoban, "Ancak bugün geldiğimiz noktada Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis kararı Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildiği için konuyu tekrar gündeme getirme gereği hasıl olmuştur." diyerek konunun tekrardan görüşülüp oylanması gerektiğini söyledi.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Toplantıda konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra yapılan oylamada Meclis kararı AK Parti ve CHP'li Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla oyçokluğuyla alındı. MHP'li üyeler ise kararın aleyhinde oy kullandı. Böylelikle Alaşehir'e doğalgaz getirilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından istenen Meclis kararı alınmış oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.