Berber, üzümcülerin sorunlarını dinledi

EKONOMİ 09.09.2016 - 09:20, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Berber, üzümcülerin sorunlarını dinledi

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, yakın arkadaşı emekli imam Mahmut Özkara'nın son yolculuğunu uğurlamak için geldiği Alaşehir'de cenaze namazı sonrası, Alaşehir ve Sarıgöl Ziraat Odaları Başkanlarıyla bir araya gelerek üzümdeki sorunları konuştu.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber üzüm ve sorunları hakkında Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı rıza Peker, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ile birlikte Alaşehir Ziraat Odası'nda bir toplantı yaptı. Toplantıya; Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş ve İlçe Teşkilatı Yöneticileri ve Oda Yöneticileri de katıldı. BERBER: ÜRETİM BAZLI DESTEKLEMELER ARTACAK Ziraat odası başkanlarının üzümde yaşanan sorunları ilettikleri AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, üzüm bağlarında damlama sulama sistemine yapılan yardım gibi bu yıldan itibaren yağmurlama sistemine de destekleme verileceğini belirterek, "Spring adı verilen yağmurlama sistemi üzüm bağlarına kurulduğunda don olaylarına etkili olacak. Beş yılda ödemesi yapılacak. Tarım sigortalarında indirimler olacak."dedi. "SEZONA SIFIR STOK İLE GİRİLMELİ" Kuru üzümde vatandaşların panik içinde olduğunu belirten Berber, "Geçen yıldan üzüm üreticilerimizin elinde çok üzüm var. Piyasa iyi iken satmadılar. Şunu iyi bilmek gerek üzüm sezonuna sıfır stokla girilmelidir."şeklinde konuştu. Üzümde dışarıya yüzde beş oranında üzüm satıldığını ancak yurt içinde tüketimin istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "TARİŞ'in ortakları gibi Tarım Kredi Kooperatiflerin de ortakları var. Ortaklar kooperatiflerden ilaç, gübre almakta ve borçlanmakta. Üreticiler buralara üzüm vererek borçları kapatmakta. Bu sezon her kesim elini taşın altına koymalıdır."dedi. Berber, önümüzdeki yıldan başlamak üzere üzüm, pamuk, zeytin gibi ürünlerde rekolte açıklamasının Tarım Bakanlığı ve ziraat odaları tarafından birlikte yapılacağını da sözlerine ekledi. TÜRK, DESTEK VE KATKILARINDAN DOLAYI BERBER'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk de, üreticilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e teşekkür etti. Türk, "Üzüm üreticisinin sıkıntılarının çözümü için Manisa Ziraat Odaları başkanları olarak, gerekli çalışmaları ve girişimlerimizi sürdürüyoruz. 9 oda başkanımız ile birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığını nezdinde yürütülen çalışmalara başta sayın vekilimiz Recai Berber olmak üzere tüm Manisa milletvekillerimiz destek oldular. İnşallah, yakın bir zamanda üreticinin yüzünü güldürecek müjdeli haberleri almayı ümit ediyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan ve sorunların çözümü noktasında gayretli çalışmalarından dolayı başta Recai Berber olmak üzere, tüm Manisa milletvekillerimize teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullandı.
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, yakın arkadaşı emekli imam Mahmut Özkara'nın son yolculuğunu uğurlamak için geldiği Alaşehir'de cenaze namazı sonrası, Alaşehir ve Sarıgöl Ziraat Odaları Başkanlarıyla bir araya gelerek üzümdeki sorunları konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber üzüm ve sorunları hakkında Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı rıza Peker, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Sarıgöl AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Toy, Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen ile birlikte Alaşehir Ziraat Odası'nda bir toplantı yaptı. Toplantıya; Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş ve İlçe Teşkilatı Yöneticileri ve Oda Yöneticileri de katıldı.

BERBER: ÜRETİM BAZLI DESTEKLEMELER ARTACAK

Ziraat odası başkanlarının üzümde yaşanan sorunları ilettikleri AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, üzüm bağlarında damlama sulama sistemine yapılan yardım gibi bu yıldan itibaren yağmurlama sistemine de destekleme verileceğini belirterek, "Spring adı verilen yağmurlama sistemi üzüm bağlarına kurulduğunda don olaylarına etkili olacak. Beş yılda ödemesi yapılacak. Tarım sigortalarında indirimler olacak."dedi.

"SEZONA SIFIR STOK İLE GİRİLMELİ"

Kuru üzümde vatandaşların panik içinde olduğunu belirten Berber, "Geçen yıldan üzüm üreticilerimizin elinde çok üzüm var. Piyasa iyi iken satmadılar. Şunu iyi bilmek gerek üzüm sezonuna sıfır stokla girilmelidir."şeklinde konuştu.

Üzümde dışarıya yüzde beş oranında üzüm satıldığını ancak yurt içinde tüketimin istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "TARİŞ'in ortakları gibi Tarım Kredi Kooperatiflerin de ortakları var. Ortaklar kooperatiflerden ilaç, gübre almakta ve borçlanmakta. Üreticiler buralara üzüm vererek borçları kapatmakta. Bu sezon her kesim elini taşın altına koymalıdır."dedi.

Berber, önümüzdeki yıldan başlamak üzere üzüm, pamuk, zeytin gibi ürünlerde rekolte açıklamasının Tarım Bakanlığı ve ziraat odaları tarafından birlikte yapılacağını da sözlerine ekledi.

TÜRK, DESTEK VE KATKILARINDAN DOLAYI BERBER'E TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Alaşehir Ziraat Odası ve Üzüm Sulama Birliği Başkanı Necdet Türk de, üreticilerin sorunlarıyla yakından ilgilenen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'e teşekkür etti. Türk, "Üzüm üreticisinin sıkıntılarının çözümü için Manisa Ziraat Odaları başkanları olarak, gerekli çalışmaları ve girişimlerimizi sürdürüyoruz. 9 oda başkanımız ile birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığını nezdinde yürütülen çalışmalara başta sayın vekilimiz Recai Berber olmak üzere tüm Manisa milletvekillerimiz destek oldular. İnşallah, yakın bir zamanda üreticinin yüzünü güldürecek müjdeli haberleri almayı ümit ediyoruz. Bu anlamda bizlere destek olan ve sorunların çözümü noktasında gayretli çalışmalarından dolayı başta Recai Berber olmak üzere, tüm Manisa milletvekillerimize teşekkür ediyoruz."ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.