Çiftçilere İyi Tarım Uygulaması anlatıldı

EKONOMİ 27.03.2017 - 10:15, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Çiftçilere İyi Tarım Uygulaması anlatıldı

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İyi Tarım Uygulamaları konulu bir konferans verildi.
Alaşehir Ziraat Odası Konferans Salonu'nda verilen seminere Kaymakam Aydın Abak, İlçe Tarım Müdürü Tarık Memiş, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şenay Aydın ve üreticiler katıldı. Konferansta İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Görevlisi Tarım Danışmanı Davut Kanal tarafından katılımcılara İyi Tarım Uygulamaları hakkında görsel desteklerle ayrıntılı bilgiler verildi. Kanal yaptığı bilgilendirmede İyi Tarım Uygulamaları için gereken evraklar, kurulması gereken gerekli alt yapı ve İyi Tarım Uygulaması yapan çiftçilerin yararlandığı Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) ve İyi Tarım destekleri hakkında üreticileri aydınlattı.   12 BİN DEKAR İYİ TARIM SAHAMIZ VAR   Konferansın son bölümünde konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş, İyi Tarım Uygulaması yapan çiftçi sayısının artması gerektiğine vurgu yaptı. "Artık bize, kalıntılı ürün yetiştiriyorsunuz. Toprağa, çevreye ve insan sağlığına duyarlı ürün yetiştirelim" diyen Memiş, "Sertifikalı ürünlere ilgi ve talep artıyor. Bu açıdan İyi Tarım Uygulamalarını çiftçimize tavsiye ediyoruz. Alaşehir'de 12 bin dekar İyi Tarım Uygulama sahamız var. Bu sahayı genişletmeyi amaçlıyoruz. İyi Tarım yapan üreticilerimiz ÇATAK kapsamında dekarda 135 lira, İyi Tarım kapsamında ise meyv​e-sebzede 50 TL/dekar, örtü altı yetiştiricilikte 150 TL/dekar ve süs bitkileri, tıbbı aromatik bitkilerde ise 100 TL /dekar destek alıyor​ " şeklinde konuştu.
Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İyi Tarım Uygulamaları konulu bir konferans verildi.

Alaşehir Ziraat Odası Konferans Salonu'nda verilen seminere Kaymakam Aydın Abak, İlçe Tarım Müdürü Tarık Memiş, Alaşehir Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Soygür, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şenay Aydın ve üreticiler katıldı.

Konferansta İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Görevlisi Tarım Danışmanı Davut Kanal tarafından katılımcılara İyi Tarım Uygulamaları hakkında görsel desteklerle ayrıntılı bilgiler verildi. Kanal yaptığı bilgilendirmede İyi Tarım Uygulamaları için gereken evraklar, kurulması gereken gerekli alt yapı ve İyi Tarım Uygulaması yapan çiftçilerin yararlandığı Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) ve İyi Tarım destekleri hakkında üreticileri aydınlattı.

 

12 BİN DEKAR İYİ TARIM SAHAMIZ VAR

 

Konferansın son bölümünde konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş, İyi Tarım Uygulaması yapan çiftçi sayısının artması gerektiğine vurgu yaptı. "Artık bize, kalıntılı ürün yetiştiriyorsunuz. Toprağa, çevreye ve insan sağlığına duyarlı ürün yetiştirelim" diyen Memiş, "Sertifikalı ürünlere ilgi ve talep artıyor. Bu açıdan İyi Tarım Uygulamalarını çiftçimize tavsiye ediyoruz. Alaşehir'de 12 bin dekar İyi Tarım Uygulama sahamız var. Bu sahayı genişletmeyi amaçlıyoruz. İyi Tarım yapan üreticilerimiz ÇATAK kapsamında dekarda 135 lira, İyi Tarım kapsamında ise meyv​e-sebzede 50 TL/dekar, örtü altı yetiştiricilikte 150 TL/dekar ve süs bitkileri, tıbbı aromatik bitkilerde ise 100 TL /dekar destek alıyor​ " şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.