CUMHURİYETİMİZ 95 YAŞINDA!

YAŞAM 30.10.2018 - 09:28, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

CUMHURİYETİMİZ 95 YAŞINDA!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıldönümü Alaşehir'de 7 den 70'e büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara, İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ali Uçak, Eğitim Alayı ve Garnizon Komutanı Ulş.Alb. Ali İsmail Elalmış, Alaşehir Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, ilçe protokolü, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
29 Ekim Bayramı kutlamaları kaymakamlık makamındaki bayramlaşmayla başladı. Ardından Cumhuriyet ve Demokrasi meydanındaki törene geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.  Kaymakam Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ali Uçak ve Garnizon Komutanı Ulş.Alb. Ali İsmail Elalmış'ın, öğrencilerin ve vatandaşlarımızın bayramını kutlamasıyla devam etti. Öğrencilerin şiirleri ile devam eden program tören geçişiyle sona erdi. UÇGUN: CUMHURİYETİMİZ GENÇLERE EMANET Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "Cumhuriyet çınarı bundan 95 yıl önce  Ulu Önder Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından Ankara’da dikildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur. Ülkemizi parçalamak isteyen SEVR sevdalıları her zaman olmuştur. Bundan sonra olmaya da devam edecektir. Biz millet olarak birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, bin yıldır olduğu gibi haçlı zihniyeti yine hüsrana uğrayacaktır. Türk gençliğinin en önemli görevi cumhuriyeti korumak ve kollamak olacaktır. Gençlerimiz kültürlü, aydın, çalışkan, üretken ve ileri görüşlü olmak zorundadır.  Geçmişi olmayanın, geleceği de olmaz. Ülkemizin modern ve medeni dünyadaki yerini bugün olduğu seviyeden daha üst seviyelere çıkarmak için her birimize görev ve sorumluluklar düşmektedir. Ulu Önder’in hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmanın yolu herkesin işini iyi yapmasından geçer.Sevgili eğitimciler, bilginin en önemli güç olduğu günümüzde bilimin aydınlatıcı ışığında 'Erdemli İnsan' yetiştirmek ilkesi doğrultusunda geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine önem veriniz, özen gösteriniz.  Sevgili gençler, Gazi Mustafa Atatürk Cumhuriyeti siz gençlere emanet etti. Bu emanetin bilincinde olduğunuza inanıyorum, diyerek, hizmette önemli olan işi yapmak değil, işi zamanında yapmak olduğunu asla unutmayınız.“dedi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında sona eren programın ardından; ilçe protokolü, askeri erkan, öğrenciler ve binlerce vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıldönümü Alaşehir'de 7 den 70'e büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalara, İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ali Uçak, Eğitim Alayı ve Garnizon Komutanı Ulş.Alb. Ali İsmail Elalmış, Alaşehir Başsavcısı Hasan Tahsin Kahraman, ilçe protokolü, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Ekim Bayramı kutlamaları kaymakamlık makamındaki bayramlaşmayla başladı. Ardından Cumhuriyet ve Demokrasi meydanındaki törene geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.  Kaymakam Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ali Uçak ve Garnizon Komutanı Ulş.Alb. Ali İsmail Elalmış'ın, öğrencilerin ve vatandaşlarımızın bayramını kutlamasıyla devam etti. Öğrencilerin şiirleri ile devam eden program tören geçişiyle sona erdi.

UÇGUN: CUMHURİYETİMİZ GENÇLERE EMANET

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun, "Cumhuriyet çınarı bundan 95 yıl önce  Ulu Önder Mustafa Kemal ve arkadaşları tarafından Ankara’da dikildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur. Ülkemizi parçalamak isteyen SEVR sevdalıları her zaman olmuştur. Bundan sonra olmaya da devam edecektir. Biz millet olarak birlik beraberlik içerisinde olduğumuz sürece, bin yıldır olduğu gibi haçlı zihniyeti yine hüsrana uğrayacaktır. Türk gençliğinin en önemli görevi cumhuriyeti korumak ve kollamak olacaktır. Gençlerimiz kültürlü, aydın, çalışkan, üretken ve ileri görüşlü olmak zorundadır.  Geçmişi olmayanın, geleceği de olmaz. Ülkemizin modern ve medeni dünyadaki yerini bugün olduğu seviyeden daha üst seviyelere çıkarmak için her birimize görev ve sorumluluklar düşmektedir. Ulu Önder’in hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmanın yolu herkesin işini iyi yapmasından geçer.Sevgili eğitimciler, bilginin en önemli güç olduğu günümüzde bilimin aydınlatıcı ışığında 'Erdemli İnsan' yetiştirmek ilkesi doğrultusunda geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine önem veriniz, özen gösteriniz.  Sevgili gençler, Gazi Mustafa Atatürk Cumhuriyeti siz gençlere emanet etti. Bu emanetin bilincinde olduğunuza inanıyorum, diyerek, hizmette önemli olan işi yapmak değil, işi zamanında yapmak olduğunu asla unutmayınız.“dedi.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında sona eren programın ardından; ilçe protokolü, askeri erkan, öğrenciler ve binlerce vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.