DOLU, BAĞLARDA ZARAR NEDEN OLDU

11.06.2021 - 09:14, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

DOLU, BAĞLARDA ZARAR NEDEN OLDU

Alaşehir'de dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağışla birlikte yer yer dolu etkili oldu. Şiddetli yağış üzüm bağlarında zarara neden oldu. Salkımları dökülen ve zarar gören bağlarda tespit çalışmalarına başlanırken, ilçede yağışlı hava tüm hafta boyu sürecek.
Alaşehir'de dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağış bağlarda zarara neden oldu. Özellikle Alaşehir Çayı'nın kuzeyinde kalan Tepeköy Mahallesi mevkiindeki bağlarda hafif zarara neden oldu. İlçede yağışlı hava hafta boyu sürecek. Üreticilerin Mayıs-Haziran ayı kabusu sürüyor. Şiddetli doğa olayları ekili ve dikili alanlara zarar veriyor. ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI Alaşehir Ziraat Odası ekipleri de şiddetli yağıştan zarar gören üzüm bağlarında zarar belirleme çalışmalarına başlandığı öğrenildi. Yapılan zarar tespit çalışmalarında üzüm bağlarında ciddi bir zarar tespit edilmezken, tüm hafta sürecek olan yağışların ardından incelemeler devam edecek. Yağışların sonunda kesin zararın belirlenebilmesi tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacak. "SİGORTA ÇOK ÖNEMLİ" Alaşehirli üzüm üreticisi Ahmet Demir, "Yıllardır bağcılık yapıyoruz ve geçimimizi buradan sağlıyoruz. Hava ne zaman kapatsa inanın bizim de içimiz kararıyor. Özellikle üzümlerimizin olgunlaşmaya başladığı şu dönemde şiddetli yağmur veya olası dolu yağışı bağlarımızda ciddi zararlara neden oluyor. Yaşanan bu afetlere karşı elimiz kolumuz bağlı, Allah'tan geliyor yapacak hiç bir şeyimiz yok. Yapacak olduğumuz tek şey sigorta. Sigorta çok önemli. Sigorta ile bağımızı güvence altına alıyoruz. Biz bağlarımız için tedbiri sigorta ile alıyoruz, takdiri Allah'a bırakıyoruz. Her yıl sigortamı yaptırıyorum" şeklinde konuştu.
Alaşehir'de dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağışla birlikte yer yer dolu etkili oldu. Şiddetli yağış üzüm bağlarında zarara neden oldu. Salkımları dökülen ve zarar gören bağlarda tespit çalışmalarına başlanırken, ilçede yağışlı hava tüm hafta boyu sürecek.

Alaşehir'de dün öğleden sonra başlayan şiddetli yağış bağlarda zarara neden oldu. Özellikle Alaşehir Çayı'nın kuzeyinde kalan Tepeköy Mahallesi mevkiindeki bağlarda hafif zarara neden oldu. İlçede yağışlı hava hafta boyu sürecek. Üreticilerin Mayıs-Haziran ayı kabusu sürüyor. Şiddetli doğa olayları ekili ve dikili alanlara zarar veriyor.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Alaşehir Ziraat Odası ekipleri de şiddetli yağıştan zarar gören üzüm bağlarında zarar belirleme çalışmalarına başlandığı öğrenildi. Yapılan zarar tespit çalışmalarında üzüm bağlarında ciddi bir zarar tespit edilmezken, tüm hafta sürecek olan yağışların ardından incelemeler devam edecek. Yağışların sonunda kesin zararın belirlenebilmesi tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacak.

"SİGORTA ÇOK ÖNEMLİ"

Alaşehirli üzüm üreticisi Ahmet Demir, "Yıllardır bağcılık yapıyoruz ve geçimimizi buradan sağlıyoruz. Hava ne zaman kapatsa inanın bizim de içimiz kararıyor. Özellikle üzümlerimizin olgunlaşmaya başladığı şu dönemde şiddetli yağmur veya olası dolu yağışı bağlarımızda ciddi zararlara neden oluyor. Yaşanan bu afetlere karşı elimiz kolumuz bağlı, Allah'tan geliyor yapacak hiç bir şeyimiz yok. Yapacak olduğumuz tek şey sigorta. Sigorta çok önemli. Sigorta ile bağımızı güvence altına alıyoruz. Biz bağlarımız için tedbiri sigorta ile alıyoruz, takdiri Allah'a bırakıyoruz. Her yıl sigortamı yaptırıyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.