GÖRME ENGELLİLER “ KEYBOARD “ İLE HABERLEŞECEKLER

EĞİTİM 18.05.2018 - 09:34, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

GÖRME ENGELLİLER “ KEYBOARD “ İLE HABERLEŞECEKLER

Alaşehir'li öğretmenlerin de görev yaptığı Karabağlar Şehit Remzi Ortaokulu Tubitak 4006 Bilim Fuarı Projeleri ve Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “ Basit Çözümler Bulduk, Engelsiz Dünya Kurduk “ sloganıyla görme engellilere umut olabilecek projeler üretti. Keyboard ile görme engelliler, yazılımı, karşıdan sesli olarak duyabiliyorlar.
Okulda yapılan törene Karabağlar kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Görme Engelliler FederasyonBaşkanı Haldun KırkıkMilli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, öğretmen ve öğrencler katıldı. Okul Müdüresi Buket Gülmez, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Tubitak 4006 Bilim FuarıDestekleme Projeleri ve Sosyal Sorumluluk Projesi olan “ BASİT ÇÖZÜMLER BULDUK, ENGELSİZDÜNYA KURDUK “sloganıyla engellilere umut olabilecek projeler ürettik. En iyi öğrenme şekli yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Bizlerde öğrencilerimize bu fırsatları yaratarak, yeni, uygulanabilir ve gelecek yaratabilecek projeler üretebiliyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimiz yaptıkları bu projelerle belki de engellilerimiz için, geleceği yönlendirebileceklerdir. 7. Sınıf öğrencimiz Volkan Zeki Keyboard adlı proje üreterek, görme engellilerin yazılı olarak gelen mesajları, sesli olarak duymalarını sağlamıştır. Bu çalışmalarla bedensel,işitsel ve görme engelli kardeşlerimizin hayatlarını bir nebze kolaylaştıracak materyaller yaparak, “ Okurmatik “ adıyla yazıyı sese dönüştüren projeyi 7 . sınıf öğrencimiz Volkan Zeki tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi TUNÇ; "MEDENİYET NEREDEYSE HEDEFİMİZ ORASI OLACAK" Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, medeniyeti Ulusumuza, insanlarımıza, Devletimize hedef gösteren Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi , milletimiz için Ulu Önder Atatürk’ün de belirttiği gibi medeniyet nerede olursa olsun hedefimiz orada olacak. Bu kapsamda öğrencilerimiz bilimsel araştırmalara yönlendirilmeli. Gelecek için şimdiden tecrübe edinmelidirler. Ayrıca toplumuzun yüzde 10’una yaklaşan engelliler ne yazık ki geçmişte ikinci planda bırakılmışlardı. Oysa günümüzde engelliler için yapılan çalışmalar, gelecek için umut vermektedir. Şerif Remzi Ortaokulumuzu da idareci, öğretmen ve öğrencilerini de yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum" dedi. KEYBOARD NEDİR Keyboard Görme engelli kişiler için tasarlanmış bir klavyedir. Görme engelli vatandaşlar bilgisayarı daha iyi kullanmaları için tasarlanmış bir üründür. Böylelikle görme engelli olan kişiler dilediklerince bilgisayar kullanabileceklerdir. Bilgisayarada yazılan mesaj görme engelli kişiye ses olarak, dönüşüp ulaşmaktadır.Dolayısıyla görme engelli kişiler sesli mesajla birbirleriyle haberleşebileceklerdir.
Alaşehir'li öğretmenlerin de görev yaptığı Karabağlar Şehit Remzi Ortaokulu Tubitak 4006 Bilim Fuarı Projeleri ve Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında “ Basit Çözümler Bulduk, Engelsiz Dünya Kurduk “ sloganıyla görme engellilere umut olabilecek projeler üretti. Keyboard ile görme engelliler, yazılımı, karşıdan sesli olarak duyabiliyorlar.

Okulda yapılan törene Karabağlar kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, Görme Engelliler FederasyonBaşkanı Haldun KırkıkMilli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, öğretmen ve öğrencler katıldı.

Okul Müdüresi Buket Gülmez, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Tubitak 4006 Bilim FuarıDestekleme Projeleri ve Sosyal Sorumluluk Projesi olan “ BASİT ÇÖZÜMLER BULDUK, ENGELSİZDÜNYA KURDUK “sloganıyla engellilere umut olabilecek projeler ürettik. En iyi öğrenme şekli yaparak ve yaşayarak öğrenmedir. Bizlerde öğrencilerimize bu fırsatları yaratarak, yeni, uygulanabilir ve gelecek yaratabilecek projeler üretebiliyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimiz yaptıkları bu projelerle belki de engellilerimiz için, geleceği yönlendirebileceklerdir. 7. Sınıf öğrencimiz Volkan Zeki Keyboard adlı proje üreterek, görme engellilerin yazılı olarak gelen mesajları, sesli olarak duymalarını sağlamıştır. Bu çalışmalarla bedensel,işitsel ve görme engelli kardeşlerimizin hayatlarını bir nebze kolaylaştıracak materyaller yaparak, “ Okurmatik “ adıyla yazıyı sese dönüştüren projeyi 7 . sınıf öğrencimiz Volkan Zeki tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi

TUNÇ; "MEDENİYET NEREDEYSE HEDEFİMİZ ORASI OLACAK"

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, medeniyeti Ulusumuza, insanlarımıza, Devletimize hedef gösteren Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi , milletimiz için Ulu Önder Atatürk’ün de belirttiği gibi medeniyet nerede olursa olsun hedefimiz orada olacak. Bu kapsamda öğrencilerimiz bilimsel araştırmalara yönlendirilmeli. Gelecek için şimdiden tecrübe edinmelidirler. Ayrıca toplumuzun yüzde 10’una yaklaşan engelliler ne yazık ki geçmişte ikinci planda bırakılmışlardı. Oysa günümüzde engelliler için yapılan çalışmalar, gelecek için umut vermektedir. Şerif Remzi Ortaokulumuzu da idareci, öğretmen ve öğrencilerini de yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum" dedi.

KEYBOARD NEDİR

Keyboard Görme engelli kişiler için tasarlanmış bir klavyedir. Görme engelli vatandaşlar bilgisayarı daha iyi kullanmaları için tasarlanmış bir üründür. Böylelikle görme engelli olan kişiler dilediklerince bilgisayar kullanabileceklerdir. Bilgisayarada yazılan mesaj görme engelli kişiye ses olarak, dönüşüp ulaşmaktadır.Dolayısıyla görme engelli kişiler sesli mesajla birbirleriyle haberleşebileceklerdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.