Hatalı soru davalık oldu!

EĞİTİM 10.12.2015 - 09:33, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

Hatalı soru davalık oldu!

26.11.2015 tarihinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı(TEOG) sınavında Fen ve Teknoloji bölümündeki “Keçili” sorunun iptali nedeniyle Ankara 2. İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması talepli dava açıldı.
İzmir Barosu'na kayıtlı Alaşehirli Avukat Uğur Güler, A kitapçığındaki 9, B kitapçığındaki 7, C kitapçığındaki 11, D kitapçığındaki 11 no’ lu ile verilen sorunun “iki cevabının da doğru olmasını” ileri sürerek sorunun iptali için dava açtıklarını belirtti. İptali istenen sorunun C şıkkının da doğru olması gerektiği, çünkü 2012 MEB Öğretmen Klavuzu 42.Sayfa ve 20 no’ lu etkinlik kısmında ilgili sorunun soru kalıbındaki örneğin genetik mühendisliği kapsamında olduğu belirtildi. Bu doğrultuda öğrencilerin bu soruya doğru cevap olarak C şıkkını da işaretlediklerine dikkat çekildi. "HATASIZ BİR SINAVA GİREBİLMEK ÇOCUKLARIN HAKKIDIR" İzmir Barosuna kayıtlı Alaşehirli Av.Uğur Güler, açtıkları yürütmenin durdurulması talepli dava hakkında şu açıklamaları yaptı; “İdare, bir çok gencin hayatını doğrudan ilgilendirecek bu tarz işlemlerde son derece düzenli olmalıdır. Kişiler hata yapabilir ancak devlet hata yapar ise bunun telafisi olmaz. Birçok aile, çocuklarını hayata hazırlayabilmek için varını yoğunu ortaya koyuyor. Bu çocuklar senelerce at yarıştırılır gibi sınavlara hazırlandırılıyor. Çocukluğunu yaşayamadan sınavlara boğulan bu çocukların, en azından hatasız bir sınava girebilmeleri en tabi haklarındandır. Bütün bu emek ve çabanın boşa gitmesi kabul edilemez. Telafisi imkansız zararların doğma ihtimalinin çok yüksek olması ve hukuka aykırılığın açık olması ile birlikte gözeterek yürütmenin durdurulması talepli dava açtık” belirtti.
26.11.2015 tarihinde gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı(TEOG) sınavında Fen ve Teknoloji bölümündeki “Keçili” sorunun iptali nedeniyle Ankara 2. İdare Mahkemesi'nde yürütmenin durdurulması talepli dava açıldı.

İzmir Barosu'na kayıtlı Alaşehirli Avukat Uğur Güler, A kitapçığındaki 9, B kitapçığındaki 7, C kitapçığındaki 11, D kitapçığındaki 11 no’ lu ile verilen sorunun “iki cevabının da doğru olmasını” ileri sürerek sorunun iptali için dava açtıklarını belirtti.

İptali istenen sorunun C şıkkının da doğru olması gerektiği, çünkü 2012 MEB Öğretmen Klavuzu 42.Sayfa ve 20 no’ lu etkinlik kısmında ilgili sorunun soru kalıbındaki örneğin genetik mühendisliği kapsamında olduğu belirtildi. Bu doğrultuda öğrencilerin bu soruya doğru cevap olarak C şıkkını da işaretlediklerine dikkat çekildi.

"HATASIZ BİR SINAVA GİREBİLMEK ÇOCUKLARIN HAKKIDIR"

İzmir Barosuna kayıtlı Alaşehirli Av.Uğur Güler, açtıkları yürütmenin durdurulması talepli dava hakkında şu açıklamaları yaptı;

“İdare, bir çok gencin hayatını doğrudan ilgilendirecek bu tarz işlemlerde son derece düzenli olmalıdır. Kişiler hata yapabilir ancak devlet hata yapar ise bunun telafisi olmaz. Birçok aile, çocuklarını hayata hazırlayabilmek için varını yoğunu ortaya koyuyor. Bu çocuklar senelerce at yarıştırılır gibi sınavlara hazırlandırılıyor. Çocukluğunu yaşayamadan sınavlara boğulan bu çocukların, en azından hatasız bir sınava girebilmeleri en tabi haklarındandır. Bütün bu emek ve çabanın boşa gitmesi kabul edilemez. Telafisi imkansız zararların doğma ihtimalinin çok yüksek olması ve hukuka aykırılığın açık olması ile birlikte gözeterek yürütmenin durdurulması talepli dava açtık” belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.