İhracat başladı, tırlar yola çıktı

EKONOMİ 11.08.2015 - 10:10, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

İhracat başladı, tırlar yola çıktı

Dünyaca ünlü Sultaniye ihracatı başladı. Alaşehir Gümrük Müdürlüğü’nden ilk tır çıkışları yapıldı. İlk gün 93 tır çıkış aldı.
Sultani Çekirdeksiz Çeşidi Sofralık Taze Üzüm'ün kesimine  8  Ağustos günü  kesimin başlaması, 10 Ağustos günü tırların çıkış yapmasına karar verildi. 2014  Yılı Özellikle üzümde altın yıl oldu. Ancak 2015 yılı tahminleri özellikle dolu ve don olayları nedeniyle  2014 yılına göre % 40 dolaylarında düşük bekleniyor. Alaşehir'den ilk gün 93 tır yola çıktı.   UÇAK, VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ   2015 İhracat sezonu başladı ilk tırlar, yola çıktı. Alaşehir’den en fazla ihracat yapan  ihracatçı firma Uçak Kardeşler  Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi  ilk gün Rusya’ya 41 tır çıkışı yaptı.  2014 yılında 55 bin ton sultaniye  ihracat yapan Uçak Kardeşler, 2015 yılında da rekolte düşüklüğüne rağmen geçen yılki rakamı yakalamayı hedefliyor.  Alaşehir’den 2013 ve 2014 yılında en çok üzüm ihracatı yapan Uçak Kardeşler Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi  Ali Uçak, yaptığı açıklamada "Türkiye’nin en çok üzüm ihracatı yapan ve üzümde Türkiye’de birinci, yaş sebze  ve meyve ihracatında  ikinciyiz. İhracatçılar olarak en büyük sıkıntımız devletin vereceği ihracat desteği. Bu yıl verilecek olan DİFİF( Destekleme ve Fiat İstikrar Fonu)  ihracat desteği  geçen yıla göre artırılarak bir an önce açıklanmalıdır. Geçen yıl firma olarak toplamda 150 bin ton civarında ürün işledik. Bunun 100 bin tonu ihracat olarak gerçekleşti. Üzüm bazında Türkiye birincisiyiz ve geçen yıl yaklaşık 55 bin ton yaş üzüm ihracatı gerçekleştirdik.İhracatımızın yüzde 80’i Rusya kalan bölüm Avrupa ülkelerine yapıldı. Ülke olarak geçen yıl Alaşehir’den 280 milyon dolarlık ihracat geçekleştirildi, bu yıl ki hedefimiz rekolte düşüklüğüne rağmen bu rakamı yakalamak olacak."dedi.   BAKAN ZEYBEKÇİ SÖZ VERMİŞTİ   Ali Uçak, "Ticaret bakanımız Nihat Zeybekçi seçim öncesi Alaşehir’i ziyaretinde hem ihracatçılarla birlikte yaptığı toplantıda, hem de  Killik Mahallesi’nde yaptığı miting konuşmasında geçen yıl ihracatçıya verilen ton başı 130 kuruşu  bu yıl yine vereceklerini, hatta bu rakamın üzerine çıkacakları sözünü vermişti.  İhracatçıya verilen DİFİF üreticilerin lehine katkı sağlamaktadır. Dileğimiz bir an önce açıklanıp, uygulamaya konmasıdır. Rekolte tahmini yapan kuruluşlar tarafından bu yıl geçen yıla göre yüzde 40 dolaylarında rekolte düşüklüğü beklenmektedir. Devletin vereceği DİFİF desteği ile rekolte düşüklüğü telafi edilebilir. İhracatçı daha güvenli çalışma yapar ve üretici daha iyi fiyatla ürün satabilir."diye konuştu   2014 YILINDA 280 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI   Öte yandan Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre 2014 yılında Alaşehir’den   20110 tır  çıkışı yapıldı. 250 bin ton sultaniye üzüm  ihracatı ile 280 milyon dolarlık gelir elde edildiği öğrenildi. İzmir Ticaret Borsası Ege Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava ve don olayları, kuru üzümde yüzde 40 rekolte kaybına yol açtığını,dolayısıyla geçen  sezon 328 bin ton olan çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin, bu sezon 196 bin tona düşmesi beklendiğini açıklamıştı.  
Dünyaca ünlü Sultaniye ihracatı başladı. Alaşehir Gümrük Müdürlüğü’nden ilk tır çıkışları yapıldı. İlk gün 93 tır çıkış aldı.

Sultani Çekirdeksiz Çeşidi Sofralık Taze Üzüm'ün kesimine  8  Ağustos günü  kesimin başlaması, 10 Ağustos günü tırların çıkış yapmasına karar verildi. 2014  Yılı Özellikle üzümde altın yıl oldu. Ancak 2015 yılı tahminleri özellikle dolu ve don olayları nedeniyle  2014 yılına göre % 40 dolaylarında düşük bekleniyor. Alaşehir'den ilk gün 93 tır yola çıktı.

 

UÇAK, VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ

 

2015 İhracat sezonu başladı ilk tırlar, yola çıktı. Alaşehir’den en fazla ihracat yapan  ihracatçı firma Uçak Kardeşler  Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi  ilk gün Rusya’ya 41 tır çıkışı yaptı.  2014 yılında 55 bin ton sultaniye  ihracat yapan Uçak Kardeşler, 2015 yılında da rekolte düşüklüğüne rağmen geçen yılki rakamı yakalamayı hedefliyor.  Alaşehir’den 2013 ve 2014 yılında en çok üzüm ihracatı yapan Uçak Kardeşler Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi  Ali Uçak, yaptığı açıklamada "Türkiye’nin en çok üzüm ihracatı yapan ve üzümde Türkiye’de birinci, yaş sebze  ve meyve ihracatında  ikinciyiz. İhracatçılar olarak en büyük sıkıntımız devletin vereceği ihracat desteği. Bu yıl verilecek olan DİFİF( Destekleme ve Fiat İstikrar Fonu)  ihracat desteği  geçen yıla göre artırılarak bir an önce açıklanmalıdır. Geçen yıl firma olarak toplamda 150 bin ton civarında ürün işledik. Bunun 100 bin tonu ihracat olarak gerçekleşti. Üzüm bazında Türkiye birincisiyiz ve geçen yıl yaklaşık 55 bin ton yaş üzüm ihracatı gerçekleştirdik.İhracatımızın yüzde 80’i Rusya kalan bölüm Avrupa ülkelerine yapıldı. Ülke olarak geçen yıl Alaşehir’den 280 milyon dolarlık ihracat geçekleştirildi, bu yıl ki hedefimiz rekolte düşüklüğüne rağmen bu rakamı yakalamak olacak."dedi.

 

BAKAN ZEYBEKÇİ SÖZ VERMİŞTİ

 

Ali Uçak, "Ticaret bakanımız Nihat Zeybekçi seçim öncesi Alaşehir’i ziyaretinde hem ihracatçılarla birlikte yaptığı toplantıda, hem de  Killik Mahallesi’nde yaptığı miting konuşmasında geçen yıl ihracatçıya verilen ton başı 130 kuruşu  bu yıl yine vereceklerini, hatta bu rakamın üzerine çıkacakları sözünü vermişti.  İhracatçıya verilen DİFİF üreticilerin lehine katkı sağlamaktadır. Dileğimiz bir an önce açıklanıp, uygulamaya konmasıdır. Rekolte tahmini yapan kuruluşlar tarafından bu yıl geçen yıla göre yüzde 40 dolaylarında rekolte düşüklüğü beklenmektedir. Devletin vereceği DİFİF desteği ile rekolte düşüklüğü telafi edilebilir. İhracatçı daha güvenli çalışma yapar ve üretici daha iyi fiyatla ürün satabilir."diye konuştu

 

2014 YILINDA 280 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

 

Öte yandan Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre 2014 yılında Alaşehir’den   20110 tır  çıkışı yapıldı. 250 bin ton sultaniye üzüm  ihracatı ile 280 milyon dolarlık gelir elde edildiği öğrenildi.

İzmir Ticaret Borsası Ege Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava ve don olayları, kuru üzümde yüzde 40 rekolte kaybına yol açtığını,dolayısıyla geçen  sezon 328 bin ton olan çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin, bu sezon 196 bin tona düşmesi beklendiğini açıklamıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.