İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYGULAMALI BUDAMA KURSLARI

EĞİTİM 14.02.2018 - 07:59, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN UYGULAMALI BUDAMA KURSLARI

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından budama kursları açıldı. Ceviz, zeytin, kiraz, bağ budama kursları teorik uygulamadan sonra, pratik uygulama ile anlatıldı.
Aralık ayı içerisinde başlayan kurslar  kiraz, ceviz, bağ , zeytin gibi meyve bahçelerinde kursiyerlere uygulamalı yaptırıldı. 32 saat süren kurslar sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. Kursların dışında üreticilere de uygulamalı kurslar düzenleniyor. KİRAZ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA EĞİTİMİ Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  kiraz üreticilerinin yoğun talepleri üzerine kiraz üretiminde karşılaşılan güçlükler, ağaçlardaki kurumalar ve budamada yapılan yanlış uygulamalarla ilgili ziyaretler ve eğitimler düzenlendi. Uluderbent, Sarıpınar ve Dağhacıyusuf  mahallelerinde hastalık-zararlı kontrolleri yapılarak,  kiraz ağaçlarında görülen  hastalık  ve zararlılarla ilgili uygulamalı eğitimler verildi. Hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri,  kiraz budaması uygulamaları üreticilere yerinde uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı eğitime Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden ziraat mühendisi Ümit Şahpaz,  Ramazan Arslan ve Manisa İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi Ziraat Mühendisi Osman Sarı katıldı.  Mahallede  Kiraz üreticiliği yapan üreticilere  kiraz bahçelerinde uygulamalı olarak budama şekilleri gösterildi, hastalık ve zararlı konularında gerekli mücadele yöntemleri anlatıldı. MEMİŞ; "EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK" Alaşehir Gıda  Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tarık Memiş, ülke genelinde daha bilinçli tarım ve hayvancılık yapılabilmesi için üreticilerin değişik alanlarda kurslar açılarak eğitildiğini belirtti. Memiş, "Üreticilerimizin zeytin, ceviz, kiraz ve bağlarını daha ehil ellere budama yaptırabilmeleri için bu kursları açtık. Hayvan bakımları sağlıklı ürün için hayvan sahipleri ve  hayvanların bakımlarını üstlenenlere de   eğitim veriyoruz.  Bu amaçla  değişik alanlarda açtığımız kurslara tüm çiftçilerimizin katılmasını istiyoruz. Çiftçilerimizin eğitim almaları daha verimli çalışma, daha kaliteli , daha  sağlıklı  ve güvenli ürün yetiştirmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca kiraz, ceviz, zeytin, bağ gibi meyve üreticilerine de talepler doğrultusunda uygulamalı eğitimler veriyoruz. Bu hafta Uluderbent, Dağhacıyusuf ve Sarıpınar Mahallesinde üretim yapan üreticilerimize uygulamalı eğitimler verdik, talepler doğrultusunda kurslarımız devam edecektir" dedi.
Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından budama kursları açıldı. Ceviz, zeytin, kiraz, bağ budama kursları teorik uygulamadan sonra, pratik uygulama ile anlatıldı.

Aralık ayı içerisinde başlayan kurslar  kiraz, ceviz, bağ , zeytin gibi meyve bahçelerinde kursiyerlere uygulamalı yaptırıldı. 32 saat süren kurslar sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. Kursların dışında üreticilere de uygulamalı kurslar düzenleniyor.

KİRAZ ÜRETİCİLERİNE BUDAMA EĞİTİMİ

Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  kiraz üreticilerinin yoğun talepleri üzerine kiraz üretiminde karşılaşılan güçlükler, ağaçlardaki kurumalar ve budamada yapılan yanlış uygulamalarla ilgili ziyaretler ve eğitimler düzenlendi. Uluderbent, Sarıpınar ve Dağhacıyusuf  mahallelerinde hastalık-zararlı kontrolleri yapılarak,  kiraz ağaçlarında görülen  hastalık  ve zararlılarla ilgili uygulamalı eğitimler verildi. Hastalık ve zararlılarla mücadele yöntemleri,  kiraz budaması uygulamaları üreticilere yerinde uygulamalı olarak gösterildi. Uygulamalı eğitime Alaşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden ziraat mühendisi Ümit Şahpaz,  Ramazan Arslan ve Manisa İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi Ziraat Mühendisi Osman Sarı katıldı.  Mahallede  Kiraz üreticiliği yapan üreticilere  kiraz bahçelerinde uygulamalı olarak budama şekilleri gösterildi, hastalık ve zararlı konularında gerekli mücadele yöntemleri anlatıldı.

MEMİŞ; "EĞİTİMLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Alaşehir Gıda  Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tarık Memiş, ülke genelinde daha bilinçli tarım ve hayvancılık yapılabilmesi için üreticilerin değişik alanlarda kurslar açılarak eğitildiğini belirtti. Memiş, "Üreticilerimizin zeytin, ceviz, kiraz ve bağlarını daha ehil ellere budama yaptırabilmeleri için bu kursları açtık. Hayvan bakımları sağlıklı ürün için hayvan sahipleri ve  hayvanların bakımlarını üstlenenlere de   eğitim veriyoruz.  Bu amaçla  değişik alanlarda açtığımız kurslara tüm çiftçilerimizin katılmasını istiyoruz. Çiftçilerimizin eğitim almaları daha verimli çalışma, daha kaliteli , daha  sağlıklı  ve güvenli ürün yetiştirmelerine yardımcı olacaktır. Ayrıca kiraz, ceviz, zeytin, bağ gibi meyve üreticilerine de talepler doğrultusunda uygulamalı eğitimler veriyoruz. Bu hafta Uluderbent, Dağhacıyusuf ve Sarıpınar Mahallesinde üretim yapan üreticilerimize uygulamalı eğitimler verdik, talepler doğrultusunda kurslarımız devam edecektir" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.