İşlenmesi zor araziler tarıma kazandırıldı

EKONOMİ 29.11.2018 - 09:31, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

İşlenmesi zor araziler tarıma kazandırıldı

Alaşehir'de tarıma elverişli ancak fiziki şartlardan dolayı kullanıma müsait olmayan araziler, teraslama sistemiyle tarıma kazandırıldı. Teraslama çalışmaları 1 ay sürerken 160 bin TL'ye mal olduğu belirtildi.
Alaşehir'in Azıtepe Mahallesi'nde tarıma elverişli olmasına rağmen işlenmesi zor olduğu için istenilen ölçüde kullanılmayan arazilerde teraslama çalışmaları yapıldı.125 dönüm alanda 31 çiftçinin arazisine yapılan teraslama çalışması, 160 bin lira maliyete tamamlandı. Teraslanan alanlarda ceviz, kestane, bağ ve elma üretimi yapılacağı belirtildi. MEMİŞ: TERASLAMA ÇALIŞMASI 1 AY SÜRDÜ Çalışmaların bir ay sürdüğünü belirten Alaşehir Tarım ve Orman Müdürü Tarık Memiş, "Çiftçilerimiz geçimlerini daha iyi sağlasınlar, gelir getirici ürünler yetiştirsinler diye bu projeyi başlattık. Azıtepe gibi daha birçok mahallelerimizde de bu tip projelere devam etmeyi düşünüyoruz "dedi. "ARAZİLERİMİZİN İŞLEMESİ DAHA KOLAY OLDU" Çiftçilerden Kadir Yağız, "Devletimizden Allah razı olsun. Yapılan kademelerde genellikle bağ, ceviz, kestane yetiştirmeyi düşünüyoruz. Teraslamayla arazilerimizin işlemesi daha kolay olacaktır. Bu çalışmalarda, bizden hiçbir ücret talep edilmemektedir. 6 dönüm kıraç arazim vardı. İşleyemiyorduk. Şimdi teraslama oldu. buralarda ceviz, kestane, elma ile alfons ve redglobe türü üzümler yetiştirebileceğiz."dedi.
Alaşehir'de tarıma elverişli ancak fiziki şartlardan dolayı kullanıma müsait olmayan araziler, teraslama sistemiyle tarıma kazandırıldı. Teraslama çalışmaları 1 ay sürerken 160 bin TL'ye mal olduğu belirtildi.

Alaşehir'in Azıtepe Mahallesi'nde tarıma elverişli olmasına rağmen işlenmesi zor olduğu için istenilen ölçüde kullanılmayan arazilerde teraslama çalışmaları yapıldı.125 dönüm alanda 31 çiftçinin arazisine yapılan teraslama çalışması, 160 bin lira maliyete tamamlandı. Teraslanan alanlarda ceviz, kestane, bağ ve elma üretimi yapılacağı belirtildi.

MEMİŞ: TERASLAMA ÇALIŞMASI 1 AY SÜRDÜ

Çalışmaların bir ay sürdüğünü belirten Alaşehir Tarım ve Orman Müdürü Tarık Memiş, "Çiftçilerimiz geçimlerini daha iyi sağlasınlar, gelir getirici ürünler yetiştirsinler diye bu projeyi başlattık. Azıtepe gibi daha birçok mahallelerimizde de bu tip projelere devam etmeyi düşünüyoruz "dedi.

"ARAZİLERİMİZİN İŞLEMESİ DAHA KOLAY OLDU"

Çiftçilerden Kadir Yağız, "Devletimizden Allah razı olsun. Yapılan kademelerde genellikle bağ, ceviz, kestane yetiştirmeyi düşünüyoruz. Teraslamayla arazilerimizin işlemesi daha kolay olacaktır. Bu çalışmalarda, bizden hiçbir ücret talep edilmemektedir. 6 dönüm kıraç arazim vardı. İşleyemiyorduk. Şimdi teraslama oldu. buralarda ceviz, kestane, elma ile alfons ve redglobe türü üzümler yetiştirebileceğiz."dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.