KAMYONCULAR, YENİ UYGULAMALAR İÇİN EYLEM YAPTI

GÜNDEM 10.01.2020 - 11:08, Güncelleme: 03.12.2022 - 06:42
 

KAMYONCULAR, YENİ UYGULAMALAR İÇİN EYLEM YAPTI

Alaşehirli Kamyoncular Kooperatifi üyeleri yeni uygulamaya konulan Dijital takoğraf, Dijital veri sistemi, yük bildirimi, E-Fatura ve 9 saat araç kullanma süresin uygulanmasını istemedikleri için, Kamyon garajında toplanarak basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında uygulamaların kamyonculara ek yük getireceği, ancak buna karşılık,  nakliye fiyatlarında artış yapılmadığı dile getirildi.  Kooperatif Kamyon Garajında toplanan kamyoncuların eylemine Alaşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı  Şevki Ağırbaş da destek verdi. “DİJİTAL VERİ SİSTEMİ İPTAL EDİLMELİDİR” Alaşehir 40 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Volkan Furtana,  Alaşehir  40 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Kamyon Garajında, kamyoncularında katıldığı eylemde  yaptığı basın açıklamasında,  “Devletimiz tarafından  01 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya konulan Dijital Takoğraf, yük bildirimi, E Fatura ve 24 saatte 9 saat araç kullanma şartları bizlere ayrı bir sorumluluk ve yük getirmiştir. Bu uygulamalar yapılırken, bizim nakliye ücretlerimize hiçbir zam uygulaması yapılmamıştır. Devletimiz bizim taşıyacağımız yükün kilometre bazında nakliye ücretini belirlesin, bizde ne yapacağımızı, kaç paraya taşıyacağımız bilelim. Şu anda fiyat karmaşası var. Böyle olunca, kamyoncu esnafı komisyoncuların eline kalıyor.  İlk kez uygulamaya konulan Dijital veri sisteminin iptalini istiyoruz. Çünkü bir çok esnafımızın ya akıllı telefonu yok, ya da akıllı telefonu kullanmasını bilemiyor. Bizim Ticaret Odası’yla bir bağlantımız yok, buna rağmen bazı belgeleri Ticaret Odası’ndan almaya zorlanıyoruz. Biz bütün belgelerimizi zaten Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan temin ediyoruz. Bu uygulamanın da kaldırılmasını istiyoruz. Biz devletimizin uygulamasına karşı değiliz, taksicilerin, minibüscülerin taşıma ücreti belirli, bizim ücretimiz belli değil. Nakliye uygulamalarına bir standart  getirilsin, bizde yapılan uygulamalara karşı çıkmayalım.”şeklinde konuştu.
Alaşehirli Kamyoncular Kooperatifi üyeleri yeni uygulamaya konulan Dijital takoğraf, Dijital veri sistemi, yük bildirimi, E-Fatura ve 9 saat araç kullanma süresin uygulanmasını istemedikleri için, Kamyon garajında toplanarak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında uygulamaların kamyonculara ek yük getireceği, ancak buna karşılık,  nakliye fiyatlarında artış yapılmadığı dile getirildi.  Kooperatif Kamyon Garajında toplanan kamyoncuların eylemine Alaşehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı  Şevki Ağırbaş da destek verdi.

“DİJİTAL VERİ SİSTEMİ İPTAL EDİLMELİDİR”

Alaşehir 40 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Volkan Furtana,  Alaşehir  40 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Kamyon Garajında, kamyoncularında katıldığı eylemde  yaptığı basın açıklamasında,  “Devletimiz tarafından  01 Ocak 2020 tarihinden itibaren uygulamaya konulan Dijital Takoğraf, yük bildirimi, E Fatura ve 24 saatte 9 saat araç kullanma şartları bizlere ayrı bir sorumluluk ve yük getirmiştir. Bu uygulamalar yapılırken, bizim nakliye ücretlerimize hiçbir zam uygulaması yapılmamıştır. Devletimiz bizim taşıyacağımız yükün kilometre bazında nakliye ücretini belirlesin, bizde ne yapacağımızı, kaç paraya taşıyacağımız bilelim. Şu anda fiyat karmaşası var. Böyle olunca, kamyoncu esnafı komisyoncuların eline kalıyor.  İlk kez uygulamaya konulan Dijital veri sisteminin iptalini istiyoruz. Çünkü bir çok esnafımızın ya akıllı telefonu yok, ya da akıllı telefonu kullanmasını bilemiyor. Bizim Ticaret Odası’yla bir bağlantımız yok, buna rağmen bazı belgeleri Ticaret Odası’ndan almaya zorlanıyoruz. Biz bütün belgelerimizi zaten Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan temin ediyoruz. Bu uygulamanın da kaldırılmasını istiyoruz. Biz devletimizin uygulamasına karşı değiliz, taksicilerin, minibüscülerin taşıma ücreti belirli, bizim ücretimiz belli değil. Nakliye uygulamalarına bir standart  getirilsin, bizde yapılan uygulamalara karşı çıkmayalım.”şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve beseylul.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.